Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Benim geçenlerde tanıştığım, eski model R 1200 Gs süren bir arkadaşım Ankaralı ve tüm işlerini Volkan Kuray Motor (0533 056 72 35) diye bir yerde yaptırıyormuş, adama kefil değilim ama A'dan Z'ye Gs'ten anlayan biriymiş, elinde de bol bol yedek parça stoğu varmış, telefonla bir görüşmeni tavsiye ederim. Belki ortada bir sorun yoktur da motorun çalışma karakteristiğidir.
Gardaş biz Şile yolu üzeri Evin Anacıyız, gerçi bazı mekanlar damsız almaz bunlar da sarı yeleksiz almıyorlar (şaka)
Eskiden Ağva'ya kadar sağ salim sürmeyi becerebilen Gs.çiler için Ağva'da "Tokatlı'nın yeri gözleme&mantı" diye bir yer daha vardı ama kapanmış sanırım.
Egzantrik zincir gergisinin içindeki yağ stop edince tamamen boşalıyor herhalde , bir kaç saniye yağ dolana kadar zincir paletlere çarpar , aklıma başka birşey gelmiyor , sağ sol gergileri yer değiştirip dene yada ikisinide yenile , yıllardır yatmış olsada 30.000 de zincir uzamaz , gerginin içi yatmaktan karıncalanma yaptıysa yağı tutamıyordur..
Egzantrik zincir gergisinin içindeki yağ stop edince tamamen boşalıyor herhalde , bir kaç saniye yağ dolana kadar zincir paletlere çarpar , aklıma başka birşey gelmiyor , sağ sol gergileri yer değiştirip dene yada ikisinide yenile , yıllardır yatmış olsada 30.000 de zincir uzamaz , gerginin içi yatmaktan karıncalanma yaptıysa yağı tutamıyordur..
Benim geçenlerde tanıştığım, eski model R 1200 Gs süren bir arkadaşım Ankaralı ve tüm işlerini Volkan Kuray Motor (0533 056 72 35) diye bir yerde yaptırıyormuş, adama kefil değilim ama A'dan Z'ye Gs'ten anlayan biriymiş, elinde de bol bol yedek parça stoğu varmış, telefonla bir görüşmeni tavsiye ederim. Belki ortada bir sorun yoktur da motorun çalışma karakteristiğidir.
egzantrik gergisini söktüm gergi vidası üzerinde bir yay ve palete basan pipo var gayet gergindi bende biraz esnetip taktım motorun çalışma şeklide böyle olabilir bir ankara yapıp en iyisi göstermek , atamıda ziyaret ederim bu bahane olur
yağım yeni 15 50 sentetik fabrikanın önerdigi ,pompa olsa iki silindirde de yapar diye düşünüyorum ,subaplara baktım gözüken bir aksilik yok iticilerde aynı şekilde zaten onlarda sorun alsa 2 saniye sogukken degil sürekli yapar diye biliyorum
şöyle yapabiliyor yağ kalın olduğunda iticilere pompa yetiştiremediğinde son iticide bir iki saniyelik geçikme ile yağlama yapabiliyor buna bakmak lazım.
Bu durum aslında birden çok durumun sonucu olabilir en doğrusu açılması gerekir.
Tominin dediği gibi karakteristik..ilk çalıştırdıktan sonra 2 3 saniye yağlama sürecinden ses duyman normal bence..
Triumph tan da ilk çalıştırdığında garip sesler geliyor..daha sonra azalıyor ama devamlı sesli bir çalışması vardır.. Sende kesiliyor.. Bence sorun yok , ama için rahat etsin diyosan göster...
itici değil zamanlama zinciri, itici nerden çıktı. motor fazla yattıysada o zincirlerin bir ömrü var. yani kullanılmadıgı için birşey olmaz diye birşeysöz konusu değil. Hoş bana kalırsa o gs en az 150 bin kmde ama neyse birşey demicem.
Size sadece bir anımı anlatim. Ben harleyi yaklaşık 120 küsür bin km kullandım neyse edirnede birisine sattım. aradan yıllar yıllar geçti aynı motoru ilanda gördüm 24 000kmde Motorlarda km ile oynamak basit heleki eski tip motorlarda. ama ben 2 dakkada kaç kmde oldugunu anlarım genelde motorların.
Ankara'da özel servis olarak Boxer Garage çok övülüyor...Kendileri ile yüzyüze tanışmadım ama Ankaradan bir motosiklet alma durumum vardı ekspertiz yapar mısınız diye aradığımda telefonda bile çok ilgi ve alaka iyiydi.
itici değil zamanlama zinciri, itici nerden çıktı. motor fazla yattıysada o zincirlerin bir ömrü var. yani kullanılmadıgı için birşey olmaz diye birşeysöz konusu değil. Hoş bana kalırsa o gs en az 150 bin kmde ama neyse birşey demicem.
Size sadece bir anımı anlatim. Ben harleyi yaklaşık 120 küsür bin km kullandım neyse edirnede birisine sattım. aradan yıllar yıllar geçti aynı motoru ilanda gördüm 24 000kmde Motorlarda km ile oynamak basit heleki eski tip motorlarda. ama ben 2 dakkada kaç kmde oldugunu anlarım genelde motorların.
şimdi hocam sana ekstra yanıt vereyim motor istinye borusan çıkışlı ekspertiz orada yapıldı ilk sahibinden aldım servis km uyuşuyor aynı zamanda muayne istasyonu müdürü kuzenime plaka sorgulattım muayne giriş km leriyle uyuşuyor aynı zamanda noterden plaka kaydını aldım bu motorun ilk tescili aynı adam üzerine aynı zamanda bj motorun tüm bakım faturaları mevcut ve fayura üzerindeki km lerde , sizin mantıgınıza göre her kurum üçkağıtçı noter servis,muayne istasyonu fatura , biz nereden öğrenecegiz gerçegi ?
herkeze çok teşekkür ederim , en kısa zamanda ankaraya seyahat pilanlıyorum inşallah ugrayacagım dediginiz yere de
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
şimdi hocam sana ekstra yanıt vereyim motor istinye borusan çıkışlı ekspertiz orada yapıldı ilk sahibinden aldım servis km uyuşuyor aynı zamanda muayne istasyonu müdürü kuzenime plaka sorgulattım muayne giriş km leriyle uyuşuyor aynı zamanda noterden plaka kaydını aldım bu motorun ilk tescili aynı adam üzerine aynı zamanda bj motorun tüm bakım faturaları mevcut ve fayura üzerindeki km lerde , sizin mantıgınıza göre her kurum üçkağıtçı noter servis,muayne istasyonu fatura , biz nereden öğrenecegiz gerçegi ?
piyasada üçkaatçı çok bu yüzden uyaran arkadaş da haklı, ama siz gerekli kontrolleri yapmışsınız, şansınız varmış km düşükmüş. Eski sahibi asker demişsiniz, onların gezmeye çok vakti yoktur, normaldir az km olması. Ama yine de paranoya yapan arkadaşa hak veriyorum, herkes sizin kadar şanslı olmayabilir.
herkeze çok teşekkür ederim , en kısa zamanda ankaraya seyahat pilanlıyorum inşallah ugrayacagım dediginiz yere de
Gerçeği öğrenmek istiyorsan önce bir 300 km yol yapacaksın ondan sonra gerçekler zaten sesini çıkarır.
Muayene istasyonları kolay gitmeden km düşür git, senin saydıklarının hepsinin alternatifleri mevcut. senin özelinde demiyorum o motor orjinal olabilir dediğim gibi çok yatandada o sesler gelir. ve dediğim gibi yol yapmamış yatmış motoru almam bu benim tercihim ben yağlanan sorunları ütülenen motorları seçerim.
arkadaşlar sorunu çözdüm sorun eksantrik gerginden kaynaklanıyormuş bunların gergileri yağla çalışıyormuş motor çalıştıgında önce geriye yağ doluyor sonra yağlamaya başlıyor gergi ve içerisine giren piponun arasında bir oring var ve zamanla çürümüş düşmüş bu oring conta düştügü için biraz zaman geçince gerginin içerisindeki yağ boşalıyor ve marş yaptıgımda ses yapıyor tekrar dolana kadar ben oraya uygun bir oring taktım ve sorun çözüldü herkese teşekkür ederim.
arkadaşlar sorunu çözdüm sorun eksantrik gerginden kaynaklanıyormuş bunların gergileri yağla çalışıyormuş motor çalıştıgında önce geriye yağ doluyor sonra yağlamaya başlıyor gergi ve içerisine giren piponun arasında bir oring var ve zamanla çürümüş düşmüş bu oring conta düştügü için biraz zaman geçince gerginin içerisindeki yağ boşalıyor ve marş yaptıgımda ses yapıyor tekrar dolana kadar ben oraya uygun bir oring taktım ve sorun çözüldü herkese teşekkür ederim.