Ümmet abi bende aynı tarihlerde Gökçeada'daydım. Ancak motosikleti değil. Motosikletim ile gitmeyi planlamış olsamda 3 kişi olunca olmadı işte.. Madem fotoğraflar bu başlıkta bende biraz foto koyayım

Bazı köylerin fotoğraflarını göremedim eğer gitmediysen üzülürüm.. Bozcaadanın aksine burada fala üzüm bağları yok o nedenle özel şarapları olduğunu söyleyemeyiz çünkü şarapları Bozcaadadan geliyor. İç kesimleri oldukça yeşil ve çam ağaçları ile kaplı. Adaya bir havaalanı yapılıyor. Havaalanı biterde seferler düzenlenirse turizmi canlanır diye düşünüyorum. Turizm işletmeleri sadece rumlar tarafından yapılıyor, bizimkiler ise güzelim yapıların yanına çirkin yapılarını inşa etmekle meşgul. Güzelim koylar bakir, içecek su bile bulamıyorsunuz.
Stratejik öneminden dolayı uzun süredir yabancı turist alınmayan bakir kalmış bir ada. Türkiye`de güneş en son buradan batıyor.
Müdabedele dışında kalan bu ada geçen süreç zarfında rum halkını kaybedince duraksama dönemine girmiş. Çanakkale boğazının stratejik bir noktasında olan bu ada da şaşılacak derecede tatlı su kaynağı var.
Ada içinde paragliding, surf yapılan bir yer var (AYDINCIK-Kefalos da diyorlar) surf yapılan yer tuzgölü denilen bir yere yakın, orada çamur banyosu yapılabiliyor. Deniz harika. Hele deniz surfü yapanlar için bir cennet.
Adaya motosiklet ile gitmenin yanı sıra otobüs ile de gidebilirsiniz ama ada içinde dolaşma özgürlüğü için araç gerçekten ihtiyaç çünkü ada 289 km2
Kabatepe İskelesinden Kuzulimanı’na doğru yola çıkıyoruz. Kabatepe’den bir kaç enstantene..
Martılar her zaman olduğu gibi gemileri takip ediyor yine..
Gün batımına doğru Kuzulimanına yaklaşıyoruz.
Tuz Gölü
Tuz Gölü
Aydıncık - Kefalos / Sörf Okulu. Tesis bulabileceğiniz tek koy.