Gidonu çok sıkmak :))

Merhaba arkadaşlar bilenler vardır 50ccden sonra cbr 250ye geçtim. 5 dakikalık sürüşten sonra ellerim ağrıyor uyuşuyor gidonu sıkmaktan. Bundan nasıl kurtulabilirim? Zamanla geçecek bir şey sanırım yinede tecrübelilere bi sorayım dedim. Başka bi sıkıntım yok çok şükür :)

neredeyse her motorcu bilir ki gidonu fazla sıkmak motorun kendini kaybedip kafa sallamasına, yani tank slapper dedikleri olaya yol açar. başınıza ciddi iş alırsınız benden söylemesi bir an önce o alışkanlığınızdan kurtulmaya çalışın:)

Peglere ayak parmaklarının bittiği nokta ile bas, dizlerinle depoyu tut. Sürüş esnasında ara ara kontrol et kendini doğru oturuyormuyum diye. Gidonu sıkmak ağrı dışında da pek çok güvenlik sorunu yaratabilir. Dikkatli ol.

gidonu sıkmanın temel sebeplerinden biri de kendinize ait oturuş pozisyonunu bulamamanız , depoyu kavrıyamamanız ve motor üstünde stabil bir duruş sağlıyamadağınızdan kaynaklanır. Zaman içinde motora alışırsınız ve bu alışkanlığınızdan vazgeçersiniz diye düşünüyorum. :) Ayrıyetten gidonu çok sıkarak kullanırsanız o motor kaba tabirle dönmez hocam.

bileklerde yorulma ağrı oluyorsa oturuş pozisyonunuz sağlıklı değildir

Evet biraz öne doğru yatık pozisyon olduğu için daha alışamadım. Motoru aldığım arkadaş uğradı az önce o da sizlerin dediklerini söyledi. Bacaklarla depoyu motoru tutamıyormuşum :) daha toplam 15 km sürmüşüm motoru inşallah alışırım. Ayaklarıda en ucuna basmam gerekiyor ama vites atarken garip oluyor biraz vitesi bulamıyorum bi anlık falan enteresan şeyler 😂

Motosikleti
Ns200
doğal olarak benzer cevaplar gelmiş. ben motosiklete başlamadan önce birsürü video seyrettim. bu videoyu izlediğimde hiçbirşey anlamamıştım ama motosiklet kullanmaya başladıktan sonra tekrar izlediğimde bana çok faydası oldu. Ayrıca ayak uçlarını içeri bakacak şekilde çevirirsen otomatik olarak dizlerin kapanıyor ve depoyu tutmuş oluyorsun. dirsekleri de az bişey kırdın mı olay tamam. öbür türlü bütün yük koluna biner, hem gaz fren debriyaj zorlaşır hem de ön frende tüm yük yine kolunda olacağı için rahat fren yapamazsın, fren yaparken motosiklete yön veremezsin.

Yanlış şekilde oturuyorsun galiba. Motosikleti sürerken kollarda hiç yük olmaması lazım.

Seleye otururken depoya dayanma araya 1 yumruk girecek kadar boşluk bırak. Dizlerinle depoyu kavra, öne eğil ve kollarını dirsekten kırarak elcikleri tut.

arkadaş silindir pistonu bir tık daha büyütse r1 kovalayacak sen ne diyorsun. kardeşte sağlam bilek var iyi sündürüyo devri

Geçen bir tanesi kovaladı beni reis. Adam ölümüne yatmış motorun üstüne, motor basık, aynadan gördüm gaz kolunun ruhunu çekti eleman. Dayanamadım gazdan çektim elimi, zaten 80 le gidiyordum. Eleman beni geçince mutlu oldu.
Bence bu drift li arkadaş motorun üstüne iyi kapanırsa 600rr ları garanti tokatlar.

doğal olarak benzer cevaplar gelmiş. ben motosiklete başlamadan önce birsürü video seyrettim. bu videoyu izlediğimde hiçbirşey anlamamıştım ama motosiklet kullanmaya başladıktan sonra tekrar izlediğimde bana çok faydası oldu. Ayrıca ayak uçlarını içeri bakacak şekilde çevirirsen otomatik olarak dizlerin kapanıyor ve depoyu tutmuş oluyorsun. dirsekleri de az bişey kırdın mı olay tamam. öbür türlü bütün yük koluna biner, hem gaz fren debriyaj zorlaşır hem de ön frende tüm yük yine kolunda olacağı için rahat fren yapamazsın, fren yaparken motosiklete yön veremezsin.

https://www.youtube.com/watch?v=v-qyGTSbylo

Videoyu izledim teşekkür ederim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:05 ----------

Yanlış şekilde oturuyorsun galiba. Motosikleti sürerken kollarda hiç yük olmaması lazım.

Seleye otururken depoya dayanma araya 1 yumruk girecek kadar boşluk bırak. Dizlerinle depoyu kavra, öne eğil ve kollarını dirsekten kırarak elcikleri tut.

Üstteki videoyu izledim aynı şeyleri söylüyor. Daha çok acemiyim 10km kadar sürdüm toplam 😁 inşallah geliştiricem kendimi

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:06 ----------

Üstteki video da aynı şeyleri söylüyor öğrenmeye çalışıcam. Daha çok acemiyim 10 km kadar sürdüm cbrı 😁

Genelde AEA da videosunda söylediği gibi oturuş pozisyonu depoya bir yumruk mesafe bırakıp oturulur deniyor.Bana OMM nin kapalı alan eğitiminde bu bir yumrukluk boşluğun aslında yarışçılar için olduğunu,onların virajlarda sarkarak dönüşe katkı sağladıklarını bizim gibi fanilerin ise sarkarak dönüş yapmamasını söylediler.Ben o günden beri orada gösterdikleri gibi hiç boşluk bırakmadan oturuyorum.Bacaklarımla motoru daha sıkı tutabiliyorum artık hem motorla bütünleşmem daha stabil oluyor hemde bacaklarımla daha sıkı tutunduğum için kollarım artık ağrımıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar