Gidon boşluğunu aldıktan sonra motorun gidonu sağa sola zor dönüyor

Motorum da sağa çekme problemi vardı bu gün bir ustaya götürdüm. Sonrasında gidonda boşluk var dedi ve sıktı. Şuan boşluk yok ama fark ettim ki şuan motor sadece düz gitmeye zorluyor. Yani diyelim sağa döneceğim gidonu sağa çeviriyorum sonra gaz açtığımda otomatikman gidon kendini düzlemeye çalışıyor. Gidonu bırakınca otomatikman düz oluyor bunun normali bu mudur? İlk motorum olduğu için normali nasıldır bilmiyorum. Ve ayrıca sağa çekme sorununun %90'ı çözüldü gibi sanki şuan sadece rot balans ayarı lazım diye düşünüyorum.

Motosikleti
Ns200 15"
Gidon sağa sola zor dönüyorsa furşları aşırı sıkmıştır ve zor dönüyordur, onun tatlı sıkı ayarı olur. Motosikletin ön tekeri havadayken sağa veya sola kendi ağırlığında rahatlıkla dönmelidir.

Düzlemenin ne olduğunu anlamadım ama motosiklette arabalar gibi rot ayarı bulunmamaktadır.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Gidon sağa sola zor dönüyorsa furşları aşırı sıkmıştır ve zor dönüyordur, onun tatlı sıkı ayarı olur. Motosikletin ön tekeri havadayken sağa veya sola kendi ağırlığında rahatlıkla dönmelidir.

Düzlemenin ne olduğunu anlamadım ama motosiklette arabalar gibi rot ayarı bulunmamaktadır.
Düz dediği , çevirdiği yerde kalıyor, düzlemiyor anladığım kadarıyla..
Hafif , çeyrek tur gidon vidasının gevşetilmesi lazım..Yoksa rulmanlar da bozulur..yatağınıda bozar..

Düz dediği , çevirdiği yerde kalıyor, düzlemiyor anladığım kadarıyla..
Hafif , çeyrek tur gidon vidasının gevşetilmesi lazım..Yoksa rulmanlar da bozulur..yatağınıda bozar..
yok hocam tam tersi çevirdiğim zaman otomatik düzeliyor normali nedir diye merak ettim yani şöyle diyeyim arabada direksiyonu bırakıp gaz verince direksiyon otomatik düzeliyor onun gibi mi olması gerekiyor yoksa çevirdiğim yerde kalması mı gerekiyor?

Motosikleti
Forza250-cygnusL
yok hocam tam tersi çevirdiğim zaman otomatik düzeliyor normali nedir diye merak ettim yani şöyle diyeyim arabada direksiyonu bırakıp gaz verince direksiyon otomatik düzeliyor onun gibi mi olması gerekiyor yoksa çevirdiğim yerde kalması mı gerekiyor?
Sehpaya aldığında ön teker havadayken düz şekilde bırakınca saga ya da sola (yerin eğimine göre ) dönmesi lazım..Senin dediğine göre direksiyon düz konuma geliyorsa gidon vidası aşırı fazla sıkılmış...Acilen gevşetilmesi lazım..

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Tamam..Biraz sıkılık var... Gidonun ortasındaki vidayı gevşet altındaki geniş olan gidon vidasını çeyrek tur gevşet...sonra kontra vidasını geri sık...
Çok sıkı değil ama var sıkılık..Giderken de zorlaştırır sürüşü..

Tamam..Biraz sıkılık var... Gidonun ortasındaki vidayı gevşet altındaki geniş olan gidon vidasını çeyrek tur gevşet...sonra kontra vidasını geri sık...
Çok sıkı değil ama var sıkılık..Giderken de zorlaştırır sürüşü..
yarın zaten zincir ayarı için gideceğim. Ustaya söylerim yapar aslında ilk yaptığında böyle bir sıkıntı yoktu. Eve geldim biraz gezeyim dedim sonra ışıklarda durduğum zaman fark ettim ama nedense bir anda böyle oldu. Peki bu böyle kalırsa ne sıkıntı yaratır?

Motosikleti
Forza250-cygnusL
yarın zaten zincir ayarı için gideceğim. Ustaya söylerim yapar aslında ilk yaptığında böyle bir sıkıntı yoktu. Eve geldim biraz gezeyim dedim sonra ışıklarda durduğum zaman fark ettim ama nedense bir anda böyle oldu. Peki bu böyle kalırsa ne sıkıntı yaratır?
Yaratmaz.. Ama sürüş keyfin kaçar...

Fazla sıkmış , teker havadayken gidon çok çok rahat dönmeli , gidon tam ortadayken milimetrik sağa sola oynat , biryere takılıyormuş hissiyatı varsa furş rulmanlarınında değişimi gerekir , fazla sıkınca hem kontra veremezsin hemde yavaş dönüşlerde gidon toplamaz sağa yada sola dalar , aşırı sıkı rulman sağlamsa kısa sürede bozulur zaten..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar