Gidon aynası hakkında

Aynalarımı hiç sökmedim şu zamana kadar arada oldu tabi mecbur kaldığımdan ancak klavuzlu aynalar hem kötü duruyor hemde sürekli gevşediği için gidon aynası aldım ve taktım camları normal mavi fln değil muaynede bir sıkıntı olmuyormuş ama polis ceza yazar mı?

yasal mı bilmiyorum; ama o tür "bar end mirror" tipi aynalara polislerin yasal olmadığı yönünde uyarıda bulunduğuna şahit oldum.

Motosikleti
tehlikeli pıskileyt
Birçok kez çevirmeye girdim kimse gidon aynasına bir şey demedi. Eğer aynayı aşağı yöne koyarsanız polisin canı sıkkınsa yazabilir. Genelde çakal tayfa aşağı doğru kullanıyor biraz etiket olmuş.

Motosikleti
Husqvarna Svartpilen 250
Bu konu benim de merak ettiğim bir konu. Bazı modeller fabrika çıkışı gidon aynası ile geliyor (Yamaha XSR900, Moto Guzzi V7 Sport gibi). Böyle bir durumda çıkıntılık yapmaya çalışan bir polis ceza yazmaya çalışabilir gibi geliyor. Ne yapmak lazım?

Zamanında sahibi olduğum bir otomobilde, fabrika çıkışı çift egzoz vardı. Bir çevirme sırasında memur arkadaşımız araçta sonradan takılma egzoz olduğunu iddia ederek ceza yazmaya çalıştı. Standart egzoz sesi bulunuyordu, arkadaş sadece egzoz adedine takılıp ceza yazmaya kalkıştı. Aracın kitapçığı torpido gözünde olduğundan çıkartıp gösterdim ve kendisini ikna ettim.

Benzer bir durumda motosiklet ile gezerken de kitapçığı yanımızda mı gezdireceğiz, nasıl olacak bu işler? :)

Motosikleti
CB650R
yasal mı bilmiyorum; ama o tür "bar end mirror" tipi aynalara polislerin yasal olmadığı yönünde uyarıda bulunduğuna şahit oldum.
motosikletim fabrika çıkışlı bu tip aynaya sahip, aynı şekil 2 polis uyardı hatta birisi ceza da yazıyordu, kendi sitesindeki resimleri gösterdim, ceza yazmadan gönderdiler. Fabrikasyon harici tüm modifikasyonlar işletilmesi gerektiği için, orijinal harici yazmak isteyen yazar

cfmoto-700clx-sportcf700-2a-euro5-gri-my2023-touring-motosiklet_81490.jpg

Birçok kez çevirmeye girdim kimse gidon aynasına bir şey demedi. Eğer aynayı aşağı yöne koyarsanız polisin canı sıkkınsa yazabilir. Genelde çakal tayfa aşağı doğru kullanıyor biraz etiket olmuş.
Ben aynayı ciddi anlamda kullanıyorum o yüzden aşa değil yukarı doğru henüz çevirmeye girmedim bakalım birşey diyecekler mi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu konu benim de merak ettiğim bir konu. Bazı modeller fabrika çıkışı gidon aynası ile geliyor (Yamaha XSR900, Moto Guzzi V7 Sport gibi). Böyle bir durumda çıkıntılık yapmaya çalışan bir polis ceza yazmaya çalışabilir gibi geliyor. Ne yapmak lazım?

Zamanında sahibi olduğum bir otomobilde, fabrika çıkışı çift egzoz vardı. Bir çevirme sırasında memur arkadaşımız araçta sonradan takılma egzoz olduğunu iddia ederek ceza yazmaya çalıştı. Standart egzoz sesi bulunuyordu, arkadaş sadece egzoz adedine takılıp ceza yazmaya kalkıştı. Aracın kitapçığı torpido gözünde olduğundan çıkartıp gösterdim ve kendisini ikna ettim.

Benzer bir durumda motosiklet ile gezerken de kitapçığı yanımızda mı gezdireceğiz, nasıl olacak bu işler? :)
Bir ara fabrika çıkışı 125cc olarak çıkan bir mh drifte ruhsatta 135cc geçiyor diye yetersiz ehliyetten ceza yazmışlardı şaşırmıştım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

motosikletim fabrika çıkışlı bu tip aynaya sahip, aynı şekil 2 polis uyardı hatta birisi ceza da yazıyordu, kendi sitesindeki resimleri gösterdim, ceza yazmadan gönderdiler. Fabrikasyon harici tüm modifikasyonlar işletilmesi gerektiği için, orijinal harici yazmak isteyen yazar

O zaman sinyalleride değiştirdim ona da yazar bu işin bir sonu olmaz ama tabi motoru basma egzoz takma gibi şeylere yazmaları lazım ama çok umursamıyorlar çoğu yerde

ayna yukarıda olduğu müddetçe sorun olmamalı aslında.

Motosikleti
Voge 250RR
Gidon aynasından oturuş pozisyonunuzu bozmadan, eğilmeden arkanızı net bir şekilde görebiliyor musunuz?

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
böyle bir ayna da değil normal gidona takılı ayna biraz alçak olunca aynaya bakmak için kafayı eğmek gerekiyor o zaman aynı anda ileriye bakamıyorum, bu rahatsız ediyor. Belki ben vstrom'un panoramik 4k full hd kocaman aynalarına alıştığım içindir, onlar ne güzel göz hizasında yani ileri bakarken çevresel bakışla da aynalar görülebiliyor. bir yıl vstrom sürdükten sonra xmax ile orjinal aynalarla sorun yaşadım, hele böyle gidona takılı aynalara hiç bakamam.

Motosikleti
Voge 250RR
böyle bir ayna da değil normal gidona takılı ayna biraz alçak olunca aynaya bakmak için kafayı eğmek gerekiyor o zaman aynı anda ileriye bakamıyorum, bu rahatsız ediyor. Belki ben vstrom'un panoramik 4k full hd kocaman aynalarına alıştığım içindir, onlar ne güzel göz hizasında yani ileri bakarken çevresel bakışla da aynalar görülebiliyor. bir yıl vstrom sürdükten sonra xmax ile orjinal aynalarla sorun yaşadım, hele böyle gidona takılı aynalara hiç bakamam.
Buna ben de katılıyorum normal aynalarda bile bazen eğilip bakmak gerekiyor, özellikle de yerinde durmayan dibine dibine giren motorcu arkadaşlar asla gözükmüyor. Aynadan gözünü ayırmayan birisi olarak eğilmeden arkamı göremediğim bir motorda muhtemelen kaza yapardım.

Motosikleti
tehlikeli pıskileyt
Bende de aftermarket bir gidon aynası var amazon Almanya'dan almıştım. Duke aynaları sineğe benzediği için ilk işim ayna almak olmuştu. 2 senedir o şekilde kullanıyorum ama herhenagi bir sıkıntı yaşamadım. Ayna var ayna var. Bir de H2 ayna ismiyle incecik bir ayna çıkmış. Renkli veya ince olursa görüşü zorlaştırıyor. Benim gidon aynaları standart duke aynalarından bile büyük.

Bir de üzerine kör nokta aynaları taktım. Can kurtaran bakışı yapmama bile gerek kalmıyor her yeri görebiliyorum. Seyir halinde sağa sola dönmek zorunda kalmadığım için konsantrasyonumu arttırdı bile diyebilirim.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Son düzenleme:
Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
Gidon aynasini icat edene bol kufur ediyorum. Bu kadar sacma ve gereksiz bisey yok. birincisi titresimi fazla hissettiriyor digerine gore, gorus acisida orta noktaya uzak oldugu icin kayboluyor. ikincisi gormek icin efor harciyorsun, dirsegimden baska bisey goremiyorum genelde. Niye degistirmiyorum, cok pahali kendi aynalari, baska ayna takicam ilk firsatta. Canima yetti artik. Guzel tarafi estetik, butunlesik duruyor ama ozledim yayla gibi heryeri gosteren aynalari.

Takma bitsin gitsin niye küfür ediyorsun? =)

Tuono'da kullanıyorum ben. Hatta daha önceden aldığım ama kullanmadığım bir set vardı evde, önce onu denedim ama aşırı dandik bir malzemeydi, sürekli gevşiyordu yüksek süratte. Gevşerken geldiği pozisyonda da görebiliyorum diye 1-2 hafta onlarla idare ettim. Bir de camları küçüktü. Sonra gittim Fenrir falan kim getirecek şimdi diyerek Kaan Elektronik'inkini aldım. Camları da geniş gayet güzel gösteriyor.
Tabii gözü kenara kaydırıp bakma konforu kayboluyor biraz kafayı da çevirerek bakmak gerkeiyor, ama camış gibi güzel alan gösteriyor. yine.
Gevşeme problemi olabiliyor, önce sağ sonra sol fix 260'ta tak diye bileğime vurdu :D birer kere sıktım, şu an bir problem yok gibi.

Bir de Osman'ın bahsettiği dış bükey aynalar var. Belki gidip Fenrir alsam öyle bir ayna ile gelirdi, kaan elektronik öyle değil. Bir arkadaşımın Daytona 675'inde öyle çok güzel dış bükey bar end ayna vardı. Daytona'da iyice kafayı eğmek gerekiyordu ama maşallah canavar gibi geniş alan gösteriyordu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar