Gezi Rotasi ve Gorusleriniz

Motosikleti
D400
karayolalrının sitesinde gideceğin günü saati ve güzergahı seciyorsun istediğin dakika aralıgında o sırada tahmini nerede olacagını km bazlı hesaplayarak sana söylüyor.
bana hep dogru denk geldi.

yec

Motosikleti
Joymax Z+ 250
Ayvacık'tan Küçükkuyu'ya geçerken yeni tüneller yerine Nusratlı virajlarını tercih edersen memnun kalacağını düşünüyorum. Ayvacığı geçtikten sonra canın kahve çekerse haber et.

Yazlık mont özellikle Çanakkale'de üzer. Rüzgar oluyor genelde. Dün merkez içinde düşük hızlarda bile kışlık eldivenle ellerim üşüdü.
Ezine ışıklardaki Petrol Ofisindeki kafede de çay & kahve benden.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben dün gece 2 buçukta xmax ile 2km ötedeki hastaneye gittim. (devlet hastaneleri gece 2.5 gibi saçma saatlere de MR randevusu verebiliyorlarmış) evden çıkmadan balkona çıkıp havaya baktım, yazlık montla gidilmez dedim, kışlık montu giydim. artık yazlık mont mevsimi kapanmıştır benim için.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Genel olarak tüm hava durumu tahminleri oldukça iyi aslında, ama o programlarda anlatılan şeylerin standardı biraz garip. Bir yere bakarken %20 yağış diyor hatta ihtimal kelimesini de kullanıyorlar, bu %20 ihtimalle yağmur yağacak gibi anlaşılıyor ama öyle demek değil. O bakılan yer nereyi temsil ediyorsa, oradaki alanın %20'sine yağmur bulutu gelecek demek. Windy'nin ücretsiz versiyonunda hem yağmurun güzergahını tahmin etme seçeneği var, hem de biraz kısıtlı da olsa hava radarı ve onun da 1 saatlik tahmini var. Bu radarın bir saatlik versiyonu o an yoldayken önümüze gelen bir şey var mı diye görmek için çok iyi. Turda giderken kırmızı hücreye denk geleceğimiz durumlarda kaçıp yağış başlamadan durduğumuz falan oldu. Ama bir turu planlarken ileriye yönelik genel hava durumu için tabi bu kesinliğe ulaşmak zor oluyor. Orada da o günlerdeki genel rüzgarlara bakmakta fayda var, bir de mevsim buralara geldi ise zaten yağmurluğu ezbere tutmak faydalı oluyor.

Eylül ortası geldi mi arka çantaya yağmurluk girmeli artık. Ne olur ne olmaz diye yanımda taşıyorum. Hatta kışlık mont mevsimini de dün gece açtım. :)

Hava durumu olarak accuweather.com sitesini kullanıyorum ben, yeterince doğru sonuç veriyor. hava radar görüntüleri de kısa vadede yağmur konusunda fikir veriyor.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Ben dün gece 2 buçukta xmax ile 2km ötedeki hastaneye gittim. (devlet hastaneleri gece 2.5 gibi saçma saatlere de MR randevusu verebiliyorlarmış) evden çıkmadan balkona çıkıp havaya baktım, yazlık montla gidilmez dedim, kışlık montu giydim. artık yazlık mont mevsimi kapanmıştır benim için.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Eylül ortası geldi mi arka çantaya yağmurluk girmeli artık. Ne olur ne olmaz diye yanımda taşıyorum. Hatta kışlık mont mevsimini de dün gece açtım. :)

Hava durumu olarak accuweather.com sitesini kullanıyorum ben, yeterince doğru sonuç veriyor. hava radar görüntüleri de kısa vadede yağmur konusunda fikir veriyor.
Gectigimiz kis istanbulda hava eksilerdeyken yazlik mont ici kaz tuyu mont ve windstopper balaklava ile usumedim. Sogugu bir sekilde cozerim de yagmur oldu mu cekiniyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar