Arkadaş ironi yaptıysa kusura bakmasın, ama bu zihniyettte insan maalesef haddinden fazla var memlekette.
Sen benim hesabın nesini beğenmedim anlamadım, hadi yarısını silelim o rakamın, sonuç olarak bedavaya gelmeyecek bu köprü, bunu ikimizde biliyoruz, rakamlara çok takılma.
Ayrıca, yol medeniyettir, sözümüz yok, bu ülke içim taş üstüne taş koyan herkes sağolsun varolsun, fakat;
Bir de işin şu kısmı var, sen o köprülerden, otoyollardan geçecek araçlara rahat rahat binebiliyor musun (Benzin, işletme maliyetleri v.s.)?
Ve daha vahimi, bu köprüler,yollar kimlere, kaç paralara yaptırıldı?
Küçük bir örnek; Antalya'ya Expo için tramvay hattı yapıldı, ihaleyi alan firma şartname bile almadı, ama birileri dedi ki sen de bu ihaleye gireceksin. Girdi ve ihaleyi aldı, hat yapıldı. Yapıldı yapılmasına da, dümdüz, dağ bayır olmayan, köprüsü hazır, tünel derdi olmayan bir taramvay hattının km si tam 14 milyona geldi, yani bu hat dünyanın en pahalı tramvay yolu.
Peki parası kimden çıktı, senden, benden, bizden...
Hadi kal sağlıcakla...
Ya herkes bir sayı vermiş biri diyor 10.000.- araç biri diyor 50.000 araç işin aslı 40.000. araç ve 23 yıl,çok iyimserlikle yapılmış bir sayı, aslında 20-25000 sayısı daha gerçekçi olurdu, zamanda 25- 30 sene olabilirdi, ayrıca köprüyü yapan firmalar kısmen Türk bankalarından kısmen yabancı bankalardan ve US Doları olarak alınan kredilerle yapılan bir yapı, zaten köprü geçiş ücretleride araba vapuru fiyatlarına eşitlendi ve 23 yıl kullanım hakkınıda uzatmayı düşünüyorlar ama tabii gerçekçi sayılarla hesaplansaydı daha başka olurdu tabiiki adam geçiş ücretlerini alıp kredi borcunu ödeyecek ama yerli ama yabancı banka.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:25 ----------
Sayın enescanatar kardeşim Türkiyede günümüzde 5-6 araba fabrikası var bir kısmı yurt içinde kullanılıyor birkısmı ihraç ediliyor, bunlar terli sayılmıyormu? illaki adı Türk adı olması şartmı o da vardı Şahin, Doğan, serçe,kartal, toros yerli arabanın ne anlama geldiğini ben ne anlama geldiğini bilmiyorum, dünyadaki otomobil devleri onlarca marka adı altında araba üretirken vede sene 2-3 model versiyonunu piyasa süreken ve bunda da rekabet kurallarını sonuna kadar kullanırken ne yerli otomobilinden bahsediyorsunuz, çıksa sen alırmısın ben şahsen almam veya alamam önce rüştünü isbat etmesi gerekir ve sonu hüsran olur.
Olmadi ki ama oyle? Havuza para nerden girecek? Ismarlama gazeteler, televizyonlar, mahkemeler, saray ucuz degil... Ortulu odenek te bir yere kadar. Cikip dupeduz "durust olun, milletin hakkini yemeyin" diyorsunuz. Lutfen daha makul bir cozum onerin. Yoksa sizi de israil usagi, CIA ajani, terorist, PKK'ci, FETO uyesi, vatan haini ilan etmek durumunda kalacagiz. ISID'i niye mi yazmadim? Orasi biraz karisik... Fazla kurcalamayin simdilik. Hele bi baskanlik olsun, hersey mukemmel olacak. Heyooo...Açıkçası hesap yapmaya niyetim yok. Devletsen ihaleyi açarsın, dersin ki "Arkadaş, böyle bir köprü istiyorum, geçiş ücreti şu kadar olacak. Ağır vasıtaların oradan geçmesini zorunlu kılacağım. Ama bunun dışında ben size geçiş garantisi vermem. Hesabınızı kitabınızı yapın, kar yapabileceğinizi düşünüyorsanız ihaleye girin.". Olay budur. Ben geçiş garantisi verilmesine tamamen karşıyım.
durum artık çok daha kötü oluyor. benim anlamadığım, yazar kasa fırlatanlar vardı eskiden, onlar nerde? ...... Muhtemelen kendi oy aldığı tabanıyla ilgili sorunlar yaşayacak. Çünkü bu adamlar paracı adamlar. Para olmayınca, ekmeğini sigarasını alamayınca oda artik hukumete saldıracak. Neyse bakalım...
Kurtuluş Savaşı'nda millet vatanı için kendi ihtiyaçlarını yok saymış. Rusya deseniz, o da öyle. Şimdi? Millet vatan için mi kendi ihtiyaçlarını yok sayıyor yoksa birileri için mi?