Gerçekçi olalım euro 4 TL dolar 3,77. 0 Km motosiklet almak hayal mi ?

Katılım
27 Mar 2016
Mesajlar
214
Ülkemizin gelmiş olduğu durumlardan ötürü motosiklet fiyatlarındaki zamlar ve dolar, euro'nun yükselmesi 150cc' den tutun da 1000cc ye kadar bütün motosikletleri almayı neredeyse imkansız hale getirdi. Kurduğumuz hayaller biriktirdiğimiz paralar yalan oldu. Ben üzgünüm ya siz ?
 
Katılım
14 Eyl 2013
Mesajlar
3,156
Hocam kesin kafanıza koyduysanız hayal değil yani gerçek olamayacak birşey değil
 
Katılım
22 May 2011
Mesajlar
660
Ekonomide inişler çıkışlar olur. Çıktığı kadar olmasa da bir miktar düşecektir bu para birimleri. İkinci el konusuna gelince sıfırının fiyatı artınca ikinci elinin de fiyatı artıyor. Eskiden sıfır almanın amanın avantajı ve dez avantajı neyse aynı şeyler geçerli.
 
Katılım
27 Mar 2016
Mesajlar
214
Hocam kesin kafanıza koyduysanız hayal değil yani gerçek olamayacak birşey değil

tabii ki öyle de ne kadar zorlanacağız. Bir senede biriktirdiğim para kadar motosiklete zam geldi ve yaza kadar bütün motosikletlere en az %15 zam gelecek. 2. el de tabii ki
 
Katılım
14 Tem 2015
Mesajlar
1,406
Almak istesen her türlü alırsın da giderek zorlaşıyor sadece bu durum
 
Katılım
16 Ara 2016
Mesajlar
382
Ortalama bir motosiklet 200 cc lik (ne çok iyi ne çok kötü)
10.000 lira diyelim
Yine ortalama bir kask
1.000 lira
1.000 lira trafik sigortası
Plaka ruhsat
400 lira
Bunun zinciri var kiliti var
En az 500 600 liralık kilit veya gemi zinciri kilit almak lazım
Benzinin litresi 5 lirayı geçti
Her gün 50 km yol yapsanız, ortalama 20 lira benzin parası
Bilmem kaç kilometrede bir bakımı var, tamiri var. Varoğlu var
Hepsini karşılayıp bir de gece hırsızların çalmasından korkacağız ve trafikte bizim önümüze kıran araçlardan, yolumuzu kesip dövmek isteyen magandalardan, bizi tekmeyle düşürüp motorumuzu gasp etmek isteyen gaspçılardan korunmaya çalışacağız. Gerçek hayat değil film sanki.
Ne oldu motorun keyfini sürdük. Yahu kafa rahat değil ki ne keyfi?
 
Katılım
19 Ara 2016
Mesajlar
54
Ben de 150-200 cc'lik bir scooter almayı düşünüyordum. Sıfır motorlara gelen zamlar beni ikinci ele yöneltti. Aslında iyi de oldu. Pcx 150 fiyatına, sıfıra yakın bir XCity 250 sahibi oldum. Bu ilk motorum ama daha önce çok araba alıp sattım. Temiz bir ikinci el, sıfır araçtan çok daha avantajlı olabiliyor. Durgun ortamlarda elinde nakiti olanın, ikinci elde pazarlık gücü artıyor. İkinci ele yönelmenizi tavsiye ederim.
 
Katılım
9 Ara 2015
Mesajlar
277
yazın 4.18 4.16 olan benzin şuanda 5.20 civarlarında geziyor bizim motorlar cok yakmıyorda yine 1tllik fark yıllık 500-700tl arasında benım cebımden yyor
 

127

Katılım
16 Eki 2015
Mesajlar
612
Dolar sene sonuna min 4.5 olur. Ne efsane ülkeyiz ama. Kaçabilen kaçsın başka ülkelerde yaşasın.
 
Katılım
30 Nis 2016
Mesajlar
317
Hepiniz faiz lobisi laikçilersiniz, kılışlaroğlundan öğreniyorsunuz.
Eleştirerek ülkenin gelişmesini istemiyoruz masonlar.

Bakın ne kadar güzel köprülerimiz var!
son-dakika-ucuncu-ko-8496c5c18105bd8a6bd4.jpg
 
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
3 Eki 2015
Mesajlar
1,743
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
2 bin maaş 10 bin motor
2 bin maaş 17 18 bin motor
sana kalmış alıp almamak.ben taa kasımdan beri zaten bu işe girdim ama kendi motorumu satamadım 2 ayda.z300 18.500 den anlaştık 0 km.geçen hafta ayak çektim adama dedim motoru sattım geliyorum kaça veriyorsun 21.400 dedi.hayaldi gerçek oldu durmak yokk yola devam.ama çok gelişti ülkeeee
 
Katılım
28 Eki 2011
Mesajlar
481
Sadece almak değil, işletmek de çok zor artık motoru.

Sigorta, kasko, MTV, Muayene, lastik parası, bakım masrafı bunların hepsi artacak tabi benzin de fena artacak.
En ufak bir gezide benzin fiyatları çok hayvani olacağından iki kez düşünmek gerekecek. Kendi adıma konuşursam yaptığım gezilerde mesela 2000 lira para harcarsam bunun 1000 lirası benzine gidiyordu. Geri kalan 1000 lira ise yiyecek ve kalma masraflarını karşılıyordu.
Şimdi aynı uzunlukta gezi yapmak istesem 4000 liraya ihtiyacım olacak (benim maaşım enflasyon oranında arttı tabi) bunun 2500 lirası benzine 1500 lirası diğer ihtiyaçlarıma gidecek gibi.

Ben sadece motorsikleti gezi için kullanıyordum ve artık külfet haline geldi, martta nisanda satmayı düşünüyorum artık. Belki ileride ufak cc alabilirim.
Halbuki Yunanistan hayallerim vardı motorsiklet ile şimdi yurtdışına hayatta gidilmez bu kur farkı ile.
 
Katılım
21 Mar 2015
Mesajlar
2,520
Almasına alırsın. Ama nasıl? Çok daha fazla çalışıp, kısabildiğin her yerden paranı kısar, kendini çok daha fazla zorlarsın ama sonunda alırsın.

Ama asıl soru şu: bütün bunlara değer mi?
Her kötü yönetimin elbet bir bedeli olacaktır ve oluyor da. Şu anda ülkede devalüasyon oluyor fakat nedense herkes bundan bihaber. Eskiden bir gecede paramızda yüzde 20 değer kaybı olurdu, medya veryansın ederdi, şimdi aynı şey 3 aylık süreçte oluyor fakat herkes sus pus.

Sadece motosikletlere zam gelse iyi. Yediğimiz yiyecekten içtiğimiz suya her şeyde büyük fiyat artışları var fakat insanlar bundan memnun gibi duruyorlar.

Yani uzun lafın kısası, diyeceğim o ki insanlar sıfır araba da sıfır motor da yine alacak. Ancak dar gelirli kesimin alım gücü azaldığı için bu kesimde alımlarda azalma olacak ve sadece satış rakamları düşecek.

Fakat bu zamların R1200GS alacak kesimi pek etkilemeyeceği de muhakkak. Kısacası herkes kendi derdine yansın :)
 
Katılım
22 Ara 2016
Mesajlar
89
Bu durum yakında vergilere yansır. 250 cc ye kadar olan ötv dilimleri mutlaka yükseltilecektir... 41 numaralı pulsar arkadaş o köprüden geç bakalım bir kez motorunla acaba kaç depo benzine denk gelecek :) ayrıca o köprüyü de devlet değil Japon'lar yaptı. 50 yıllığına da günlük 40 bin araç geçişi yapılacak sözü verilerek kullanım hakları şirkete devredildi. 40 bin araç geçmezse günde 40 bin araç geçişi yapılmış gibi devlet ödeyecek parasını. Bu parada belki o köprüyü hayatında hiç göremeyecek olan Erzurumlu osmanın cebinden çıkacak. Ha bu arada o şirket Türkiye kazandığı parayı da dolara çevirip yurt dışına çıkaracak. Sonuç cari açık büyüyecek. TL dolar karşısında değer kaybedecek. Bu durum vergilere yansıtılıp milletin bi tarafına itelenecek. Kapiş canım.
 
Katılım
13 Eyl 2013
Mesajlar
3,093
durum artık çok daha kötü oluyor. benim anlamadığım, yazar kasa fırlatanlar vardı eskiden, onlar nerde? gerçekten doları eleştiriyoruz, hükümeti eleştiriyoruz hemen birisi çıkıp "chp zihniyeti, sskyi batirdi" diyor. yahu ben hiç bir partiden değilim. sadece durum kötü ve hükümet bir şey yapmıyor. ben hükümetin iyi şeylerini de görüyorjm ama sıkıntılı olan durumları da kör değiliz görüyoruz.

Suan televizyonlarda dolarla ilgili, sıkıntilarla ilgili konuşulması gerekirken herkes bi kış uykusunda. Nereye kadar böyle sürecek diye düşünüyorum. Muhtemelen kendi oy aldığı tabanıyla ilgili sorunlar yaşayacak. Çünkü bu adamlar paracı adamlar. Para olmayınca, ekmeğini sigarasını alamayınca oda artik hukumete saldıracak. Neyse bakalım...
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst