- Konu Yazar
Arkadaşlar Pegaso 650 kullanıyorum giderken gazı bırakınca yani motor yığılmaya geçtiğinde egzoslardan patur putur patlatıp duruyor bobinden olabilir mi?
keşke bendede patlasa o sesi cok seviyorum![]()
Güçlü motorlarda o olur..
Benim araba Subaru Impreza 265 HP
gaza yüklendiğinde hava egzos içerisinde dolaşmaya başlıyor..
ayağını gazdan çektiğinde içeride dolaşan o bir miktar hava dışarı çıkarken patur kütür ses yapıyor..
benim arabada bu olmasın diye blow-off var.. ayağımı gazdan çekince çuuuuf diye ses yaparak o havayı dışarı atıyor..
büyük bir motorsiklet kullanmadığım için onlarda aynı durum var mı yok mu bilmiyorum ama benim araba ile bağdaştırabiliriz sanırım
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:13 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:12 PM ----------
şahinciler de o ses olsun diye egzosa müdahale ediyorlar işte..
Egsozda patlama olması silindirden yanmayan karışımın burada birikerek yanması sonucu oluşur.Egsozun içinde hava dolaşmaz.Sadece yanmış karışım dışarı atılır.Bazı turbo modellerde dışarı atılan gaz bir turbin pervanesini çevirir.
Bu pervane şaftı emme manifoldu tarafında bir pervaneyi çevirerek silindire basınçla fazla hava vermeyi ve iyi yanmayı sağlar.
Egsozunda patlama olan motorlarda egsoz subabı tam kapanmıyordur.Düşük bir olasılıkta krank-egzantirik sente ayarının biraz bozulmasıdır.Öncelikle subab
ayarı kontrol edilmelidir.
Not:2,5 Jawa 2 zamanlıdır.Egsoz sesi bu nedenle farklıdır.
Güçlü motorlarda o olur..
Benim araba Subaru Impreza 265 HP
gaza yüklendiğinde hava egzos içerisinde dolaşmaya başlıyor..
ayağını gazdan çektiğinde içeride dolaşan o bir miktar hava dışarı çıkarken patur kütür ses yapıyor..
benim arabada bu olmasın diye blow-off var.. ayağımı gazdan çekince çuuuuf diye ses yaparak o havayı dışarı atıyor..
büyük bir motorsiklet kullanmadığım için onlarda aynı durum var mı yok mu bilmiyorum ama benim araba ile bağdaştırabiliriz sanırım
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:13 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:12 PM ----------
şahinciler de o ses olsun diye egzosa müdahale ediyorlar işte..
20 yıl öncesinden hatırladığım;
Platin yani bujiye elektrik yollayan anahtarın altında bir tabla vardı. Bu tablayı döndürerek ateşleme avansını ayarlayan diyafram emme manifolduna bir hortumla bağlıydı.
Gazı açınca vakum ortadan kalkarak ateşleme avansı vermeye başlıyor (devir arttığı için daha erken ateşleme gerekiyor). Tam bu sırada gazı bırakırsan diyafram vakum altında ateşleme avansını rolanti ayarına kadar düşürüyor. Devir daha düşemeden ateşleme bu kadar geç olunca ekzost subapı açıldığında bile yanma tam olarak bitmemiş oluyor. Özetle içinde patlama olan bir odanın kapısını açmak gibi.
Yeni motorlarda platin yok, avans ayarı elektronik, vakumda enjektör benzin püskütmeyi durduruyor. İşin içinde mekanik parça olmayınca böyle sorunlarda olmuyor dolayısıyla.
Arkadaşlar Pegaso 650 kullanıyorum giderken gazı bırakınca yani motor yığılmaya geçtiğinde egzoslardan patur putur patlatıp duruyor bobinden olabilir mi?