Gaz Verince Stop Ediyor

Karbüratör hava ayarını tam yapamamışsın yada yapamamışlar. Sorun bu.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hava ayarı dediğin ayar karışım ayarı mükkemmel lütfen bilenlere sordum ezberden konuşmayalım

Karbüratörü tamamen ayırıp bir çözücü/solvent banyosumu yaptınız?

Karbüratörünüz vakumlu diyaframa sahip modelmi , yoksa püskrtmelimi , diyaframa zarar eritme olmuş olabilir.

Hava/gaz ayarı kaçıklığı

Manifold kaçırması

Karbüratör iğne ayarı kaçıklığı

Şamandra ayar kaçıklığı

Meme'lerin tıkalı olması/ayarsız sıkılması/orjinal değerleri haricinde fazla/gevşek bırakılması

vsvsvsv , iyi bir usat motorunuzun servis manueli ile ayarlama gerek, elektrik/bobin/ateşleme sıhhatli buji randımanlı diyor iseniz.

Forumdan Uzaklaştırıldı
rölanti çok ıyı yedek beyin ( cdi) var onla da denedim aynı bujiler yeni hava filtre temiz karbüratör diyaframlı manifolt yeni üst manifolt temizyırtık yok diyafram iğne vs sağlam jetler açık

şamandıra ayarı nasıl yapılır bilmiyorum

Forumdan Uzaklaştırıldı
memeler de sıkılı

hava ayarı dediğin ayar karışım ayarı mükkemmel lütfen bilenlere sordum ezberden konuşmayalım

Okadar aklım yetti kusura bakma. 96 yılından buyana motor kullanırım sayısız motor indirdim topladım aklım buna yetiyor bay çok bilmiş. Herkez bildiği kadar da yorum yapmış hepsine de yazanlardan fazla cevap vermişsin. Daha ne bekliyorsun anlamadık.

Forumdan Uzaklaştırıldı
search 16 bilmiş değilim ki soruyorum burda ama alakasız cevaplar geliyor motor sökup takabilirsin bu başka birşey basit bi sorun gibi geliyor bana aama karbüratörden pek anlamıyorum bu sorunun cevabını verebilecek kişiler var onlardan cevap bekliyorum hava ayarı dediğin ayar iyi rolantide çalışıyor motor

Moderatör
search 16 bilmiş değilim ki soruyorum burda ama alakasız cevaplar geliyor motor sökup takabilirsin bu başka birşey basit bi sorun gibi geliyor bana aama karbüratörden pek anlamıyorum bu sorunun cevabını verebilecek kişiler var onlardan cevap bekliyorum hava ayarı dediğin ayar iyi rolantide çalışıyor motor

Motorun rölantide çalışması hava ayarının iyi olduğu anlamına gelmez ama.
İlk kural, bir cihazın en son çalışan halinden sonra hangi işlem yapıldıktan sonra çalışmadığına bakmaktır.
Dediğine göre karbüratör ile ilgili bir işlem yapılmış. Öncelikle sorununu orada aramak en mantıklısı.

Forumdan Uzaklaştırıldı
hava filrresini kapatınca çalşıyor yüksek devirlerde tabi haliyle boguluyor bir süre sonra

Soruya cevaben sayfalar dolusu yazı yazılabilir. herşey olabilir. ana eleman karbüratör ordan yola çıkarsan işi çözeceğine inanıyorum.

Karbüratörlerle çok uğraştım. Sana şunu söyleyeyim önce. Motorun rölantide hava ayarın bozuk olsa da çalışır. Hava ayarı farklı bişey. Ani gaz vermede soğukken özellikle stop etme sorunu, soğukken düşük rölanti sıcakken yüksek rölanti yada tam tersi gibi sorunların nedenlerinden birisi hava ayarının bozuk olması. Yazmış olduğun sorunla bana gelenlerin çoğunun sorununu ben bu ayarla gideriyorum. Bazen 15 dk mı bazen 2 dk mı alıyor. Yeni alınan Cg modellerde kısa km sonra bu sorun başlar.Örnek 5, viteste giderken debriyajı sıkınca stop eder, güzel bir ayarla toparlar. Bahsettiğin sorun YBR lerde çok olur. Çok iyi hatırlarım gezilerimize katılan çoğu ybr de stop etme sorunu vardı ve hava ayarıyla motor soğukken ayarlarını gezide yapıp devam etmişizdir.
Neredeyse temizlenen tüm karbüratörlerde bu sıkıntı olur. Çoğu kişide bu sorunu yaşar. Benim aldığım salcano wolf te ilk zaman aynı sorundan stop ediyordu. İki üç defa yaptığım hava ayarından sonra hiç bir şeyi kalmadı. Motorun sesini dinlemeden durumunu bilmeden görmeden yapabileceğim tehşis bu. Kolay gelsin.

Forumdan Uzaklaştırıldı
hava ayarı değil denedim

Motorunuza daha büyük karbüratörmü taktınız acaba? Direk stop mu ediyor yoksa arasıra mı yapıyor bu olayı.

merhaba
elinizle hava filtresini kapattığınız da gaz verince çalışıyor diyorsunuz. inş doğru anlamışımdır. bu şekilde çalışınca bir süre sonra boğulması doğaldır.
Fakat hava akımını siz kısmadan gaz verince stop ediyorsa, karbüratörün püskürtme memeleri tıkalı yada kapış diyaframı yırtık yada yayı yeterli sertlikte değil yada gaz kelebeği ayağı ile kapış pompasını birbirine bağlayan metal çubuk bağlı değil yada karbüratör boğazına bakan kapış iğnesi tıkalı aklıma gelenler bunlar..

Forumdan Uzaklaştırıldı
orjinal karbüratör arasıra değil gitmiyor motor

Sıkıntın bence, gaz kolunu çevirdiğinde hava girişi oluyor fakat yakıt girişi olmuyor buda motoru stop ettiriyor.Elinizle filtreyi kapattığınızda piston havayı fazla çekemediği için benzini vakumlamaya başlıyor.Buda normal şartlarda benzin girişinin yetersiz olmadığını gösteriyor .Sıkıntı olabilecek parçalar ise Anajet ve iğne Anajet ve pilot jeti yanlış takmış olabilirmisin Anajetin uzun olması lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar