gaz verınce egzoz catır catır patlıyor gazı yemıyor boğuluyor

honda cgl kac bınle olduğu supelı gecen hafta munaye soktum bızden oncekı adam 68.000 de sokmus bıze 20.000 demıstı artık nekadar doğrudur

hsk

En basiti yedek benzin taşı 1lt falan at seleye dursun benzin bitmeye yaklaşınca motor kendini belli ediyor zaten gaz yemez gibi yavaşlıyor o zaman ilave eder gider alırsın benzin depoyu bitiremediğin içinde o ilk zor çalışması ortadan kalkmış olur.

sağolun bu cg lerın göstergesı çalıstırırmı benmkını göstergem arzalı almaya kalksan 60 70 tl

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:44 ----------

bı sorum daha olcak bu sorunu cozup satıcam bıtane temiz bısey almaya calıscam 1500 felan satayımmı yada sorunu yaptırıp rektefiye mı yapsam motorda hafıfden yağ yakma var

sağolun bu cg lerın göstergesı çalıstırırmı benmkını göstergem arzalı almaya kalksan 60 70 tl

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:44 ----------

bı sorum daha olcak bu sorunu cozup satıcam bıtane temiz bısey almaya calıscam 1500 felan satayımmı yada sorunu yaptırıp rektefiye mı yapsam motorda hafıfden yağ yakma var

Anlaşılan senin motor vadeyi doldurmuş gibi gözüküyor. Motorun iyi bir serviste bakıma girmesi lazım. Aksi takdirde daha büyük sorunlarla karşılabilirsin. Bu sorunu çözsen başka bi yerden patlak verir. Bunun sonu olmaz.

aynen abı sorunu bıtmez gıbı bı motor rektefıye kac tl tutuyor bu motor 500 lıra bır masraf yapsam nasıl olur kolay kolay sorun acarmı

Rektefe o kadar bulmazda iyi bir usta bulman lazım her usta tutturumaz rektefeyi temiz bi işçilik lazım. Motorun cc gücüde arttırılabilir bu aşamada.

hmm 500 tlyı geçmeden kac cc ye yükseltebilir motoru baktırmaya mecubur sakarya ya gıdıcem tanıdık var usta

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:05 ----------

150 cc olurmu

Jikleni bi kontrol et istersen. Veya bu durumu subaplardanda yapabilir bi ayarlattır servise.

Ya arkadaş allahını kitabını seviyorsan , sübaplar ne işe yarar ne olursa sübaplar ne gibi arıza verir bana bunu yazarmısın .

lan nurullah bujiyi sök marşa bas tabı bujı kablosu bloga bakacak mars basarken ateşleme bir sağa bir sola bir ortaya karısık atıyorsa saglamdır pipo yeni diyorsun . Senin sorunun ateşleme veya alt sargıdakı okuyucu . Başka karburatör varsa onunla dene temızleyınce de hayır etmıyor dıyorsun , o karbüratörü çöpe at

vn 800 ün 1 lt ile 15-20 km gittiğini baz alırsak , km sayacını ya bir araçla ölç yada o motoru yak

lan lı lunlu konusma karsında cocuk yok ınsangıbı cevap yaz hep yaptığın kabadayılık duzgun yaz yazcaksan....pipon yenı değıl bıtane 250 cc 1982 model jawanın parçası yatan motordan söktum

Ya arkadaş allahını kitabını seviyorsan , sübaplar ne işe yarar ne olursa sübaplar ne gibi arıza verir bana bunu yazarmısın .

lan nurullah bujiyi sök marşa bas tabı bujı kablosu bloga bakacak mars basarken ateşleme bir sağa bir sola bir ortaya karısık atıyorsa saglamdır pipo yeni diyorsun . Senin sorunun ateşleme veya alt sargıdakı okuyucu . Başka karburatör varsa onunla dene temızleyınce de hayır etmıyor dıyorsun , o karbüratörü çöpe at

vn 800 ün 1 lt ile 15-20 km gittiğini baz alırsak , km sayacını ya bir araçla ölç yada o motoru yak

Arkadaşın motorunun durumuna ve km ne bakarsak herşeyi gerektirir. Benimde başımdan çok geçti bu tür olaylar. Egzoz patlatıyo deyince subaplarıda göz önünde bulundurmak lazım keçeler vs bozulmuş olabilir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:18 ----------

hmm 500 tlyı geçmeden kac cc ye yükseltebilir motoru baktırmaya mecubur sakarya ya gıdıcem tanıdık var usta

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:05 ----------

150 cc olurmu

İlk önce usta bakar krankın durumuna 150 lik piston kaldırırmı diye ona göre işlem yapar.

abı motor ağustosda komple bakıma gırdı motor kurum yapmamış butun bakımları yapıldı fazla yakma sebebi karburatordenmı yada yollardanmı bellı değil fazla yakıyor dıyer 125cc gore dusuk gıdıyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:22 ----------

sağolun bu motor devır ıslemlerıne ne kadar gıdıyor fıyat motorun hersesı yeni sıgorda vergı borcu yok muane yenı yapıldı devır islemlerıne ortalama ne kadar gıder plaka 55 samsun plaka

150 cc olurmu

Fazla yakıyor az gidiyor yani. Egzozdan hafif kara duman atıyomu veya mesela motorla giderken durduktan sonra burnuna pis pis benzin kokusu geliyomu. Senin sorunu çözcez inş ama sen yinede ustana bi götür. Motor bakım gördü diyosun yani önceden açılmış makinan. Motorun rektefelik bi durumu olmayabilir. Yukarda sorduklarımı bi cevapla sonra devam edelim.

yok abım motor hafıfden mavı duman atıyor oda sanırım yağ yakıyor hafıfden bakıyorm yağ eksilme yok hava filtresini temizleyince duman baya azaldı mavı duman bu aralar sesı değişti ıncelestı eskıden tok sesı vardı benzın kokusu yoktu oyle motor rampalarda ıyı kopek gıbı ama 100 cc bana kafa tutuyor duzde dıyer 125cc ucuyor benmkıne gore karmakarısık olay

Yukarda yazmışsın görmedim devir işlemleri derken ne demek istedin tam anlayamadım.

motor devretcem ben motoru hazıranda aldım babam bakmıs motordan anlamaz pek 1050 tl motoru aldık munaesı yapılmadıydı gecen hafta yaptık motoru devretcem babamın ustune alcam tabı motora sonra 800 tllık masraf cıktı gerı veremedık kazıklandık yanı

Yazdığın yazdığını tutmuyor , birde artistlik yapıyorsun LAN diyorum bende çocuk , karşımdakı cocuk benden en az 10 yas kucuk bırısı olunca böyle . Görüyorsun demi senin başlığına cevap yazmıyorlar artık , ne haliniz varsa görün git sübap ayarı yaptır bayıl 50 tl rahatla

Sen kalın kafaysan ben ne yapayım , dedikleimi yapm yardımcı olmadın de , git sübap ayarı yaptır sen hepsi geçer .

senın canın sıkıldıkca subap ayarımı yapıyorsun bakımdan cıktıktan sonra motor 700 km bile yapmadı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar