gaz verınce egzoz catır catır patlıyor gazı yemıyor boğuluyor

bu motor yakıt tuketımı nasıl duser gecen 35 tl benzınle 100-120 km gittim nasıl cozcem bunu

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:06 ----------

Bu kadar yakmasi nedir

Honda cgl 125

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:45 ----------

2004 model

Şimdi gaz telini takip et en sonunda karbüratörün üstünden girdiğini görürsün orayı sök. Onun içinde bir piston var onunda altında iğne var onu çıkar. (yalnız içindeki parçalara dikkat çok küçükler düşerse bulamassın) iğneyi sök. Söktükten sonra iğnenin üst tarafında küçük sekman vardır. Bu genellikle 5 kademeli olur. O sekmanı en üste(1.çeltike tak) birde böyle dene. Eğer baktın düzgün çalışmıyorsa hava ayarını tam sıkıp 4,5-5,5 tur gevşet. Birde böyle dene. Aynı şey benimde başıma gelmişti şimdi saat gibi maaşallah.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:54 ----------

Yaptıktan sonra son durumu buraya yaz. Bakalım 1 lt ile kaç km gidebiliceksin

Cok sagolun dediniz sey gecen gozuma carpti orasi ni bantla etrafini sarmisler nedendir bilmiyorm bide hava filtrem benzin kokmus bujide simsiyah

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:59 ----------

Bide bu dediyiz sey tam olrak ne ise yariyor acaba

İçte dediğim gibi motorun zengin karışım yapıyor. Az hava çok benzin şeklinde. Buji benzinin tamamını yakamadığı için kurum bağlıyor. Dediklerimi yap. Yalnız bu işlemi yaparken bujinin ve hava filtresinib temiz olması lazım. Bujini motora uygun olanla değiştir. Yalnız o dediğim yeri sökerken iki tane küçük parça var onlara dikkat et düşürme. Kargaburun bulunsun yanında mutlaka. (lazım olucak) yalnız elinden geliyosa böyle işler yapabilirsin. Sökmesi kolay ama takması biraz zahmetli. Hadi kolay gelsin.

Valla burdan ne söylesem yalan olur. Motorun rodajı nasıl yapıldı, bakımları zamanında düzgün yapıldımı bunların hepdş önemli.

Yok abi 2004 ya :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:22 ----------

Ben motoru haziranda aldim toplam 1000 km kullandim daha

Yazdım dur bidaha bakayım dedim bide ne göriyim 2004 yazıyo. Hemen düzelttim mesajı ama yetişemedim herhalde.

O.degil abi bu motorlar 100 km 2.5 lt yakiyor ama benimki bukadar yakmasi ve performansi dusmedi nedir herseyi duzgun gorunuyor bi hava ayari kaldi bizim oralar hafof rampali onunda etkisi varmidir

Bende 125 lik kanuni var 36 binde sürekli köyde kullanıyorum. Hep dağ bayır. Girmediğim şerit kalmadı onla. Ama o kadar fazla hiç yakmadı. Birkere senin yaşadığın sorunun aynısını yaşadım. Sana anlattığım şeylerin aynısını uyguladım şimdi hiçbir sorunum yok. Bu hafta başıda muayeneye giricek geçeriz inş.

Sizinki kac litre yakiyor bende siz gibi koyde kullaniyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:34 ----------

Sizinkinin performansi nasil

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:40 ----------

Sizin yas kac ?

1- Köy yerinde kullandığım için sürekli dur kalk yapıyorum. 100km/2,5-3 lt arasında oynuyo. Birkere uzun yolda denedim 2,7 lt filandı 110 km yol yaptım.

2-Performansındından çok memnunum (Allah nazarlardan saklasın) gücü gayet yeterli. 8000 devirde 11 hp güç üretiyor diye yazıyo sitesinde.

3- Yaş 20.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar