Garip İlanlar

bence türkiye için bile normal değil. ss makinaların sürekli olarak motorları ile ilgili sorunları olduğu bir gerçek. bunun en büyük nedeni ise gerekli bakımların genellikle özensiz yapılması sürekli olarak redline gösterilmesi.
motor düzgün yürür duruma gelmesi için harcanacak para ile daha temiz bir makina alınabilir. 53 000 km ss için çok fazla bence

ben bu ianın sahibiyle telefonda konuştum 3 hafta evvel.Motor ekzantrik zinciri istiyormuş.Bol bol yan yatması varmış ve esas komik olan ben HONDA R-1 alacam dedi ondan satıyorum bende boş bulundum honda r-1 mi yeni çıktı galiba diye düşündüm(sonra hafif bir gülme tuttu) neyse adama dedim ama siz kanuniye fit olmuşsunuz diyince eleman yok ben kardeşime yeni başlayacak ondan kanuni olur dedi... falan filan bir egzantrik zinciri diyor ama heralde o motorde neler çıkar neler...

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Birde demiş ya başlangıç motoru......:queen:

Onun motoru bitmiş okeye dolanıyordur.....:queen:

Türkiye'de normal.
Ben Fransa için yazdım.
Sanırım fiyatını Pazarlıkla daha da düşecektir.
Motorda yapılacak çok iş var gibi duruyor.
Bu meretlerin parçaları da ucuz değil.
Alacak adama Allah şimdiden sabır versin.

bence bu motorun km'de oynama vardır. 12 senede 53.000 km bana hiç normal gelmedi. :mrgreen:

Son düzenleme:
50000km çok mu fazla yani?Şimdi ben 20 25bin ytl verip 0 bir SS alsam ;
2 , 5 yılda 40000km yapsam sonra elimde mi patlar?Bu zihniyet ne kadar doğru bu işi çok iyi bilen birisi söyleyebilir mi?Bakımları zamanında ve doğru yapıldığı ve gerektiğinde motor aksamından parça yenilendiğinde 150000km gitmez mi bunlar?Buna çok hor kullanmamayıda ekleyelim.?

Bu motor rahat 100.000 i devirmiştir .
1000 ytl verilebilir o da Metal parçalar için kilo hesabı :p

Motosikleti
Forza250-cygnusL
bence bu motorun km'de oynama vardır. 17 senede 53.000 km bana hiç normal gelmedi. :mrgreen:

Elint can....

17 diil 12 sene....

Benim mz 90 model orjinal...60.000 km yeni oldu...Gezmediğim yer de kalmadı türkiyede...Bayağı bi bindim...Ama km ler o kadar küçük rakamlar diil....

İzmirden Van a 30 sefer gidip gelmişim.....Buna denk gelir...Sence az km mi?...
Kaldıki bu race.....30.000 i geeçince desturla alıcaksın bu tarz motorları...

Çok komik bir ilan olmuş gerçekten......:queen: :queen:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Race tipi motorları alırken kilometre tabii ki önemlidir.
Fakat kaliteli bir binici kullanıp tüm bakımlarını zamanında ve servisine yaptırdıysa o kadar da problem olmaz.
Daha önce iki tane fireblade almıştım.
Biri 98 model ve
Pistte yarıştığım bir arkadaşımın günlük kullanım motoruydu.
18000 km de aldım.
30 bin de sattım.
Motorun zincir takımı daha değişmemişti ve ben kullansaydım en az daha 5bin km o zincir takımıyla yapardım.
Alan adam servis period defterine bakarken zincirin değişmemiş olduğunu farketti.
Ama profesyoneldi.
Direk gidip zincir ve dişlilere baktı.
Keşke daha önce baksaydım bu kadar kafanı şişirmezdim dedi.
Motor şu an 54bin km de.
Alan arkadaş satıp yeni model alacak.
Motorun resmini koyuyorum.
Siz karar verin.

cbrhx7.jpg

cbr1rv1.jpg

Diğeride R1 alıcam lan ben zaten Rossi'de R1 kullanıyor deyip sattığım ve sonra köpek gibi pişman olduğum 954 üm.
17000 km de sattım.
Şu an 25bin kilometrede...
Tekrar bana satsın diye adamın gözünün içine bakıyorum ama tık demiyor.
cbrr1zb7.jpg

cbrr2go6.jpg

Motorda bir tek egzosu değiştirdim.
Şimdi düşünüyorumda,
aldığım hemen hemen bütün motorların egzosunu değiştirmişim.
Bende egzos manyaklığı var galiba.:p
Mesele kullanımda.
Gerisi yalan.
Aceminin elindeki 1000 km motoru almam.
Ustanın elindeki 50bin km yi gözüm görmez
Amma abarttım ha..:mrgreen:

::pokey::hişşş! Nerden açtın bu konuyu be kardeşim...
::cekic::

Buna çok hor kullanmamayıda ekleyelim.?

Ne yapacaksın 6000 devirde saatte 140 ile mi gideceksin? SS motorlar yüksek devir ister ve bu yüzden bir enduro 100.000 KM'de bile sorunsuzken, bir SS sürekli devirli kullanmayla 10.000 KM'de bile ölebilir. Madem bu şekilde kullanmayacaksın neden SS alıyorsun?

Ne yapacaksın 6000 devirde saatte 140 ile mi gideceksin? SS motorlar yüksek devir ister ve bu yüzden bir enduro 100.000 KM'de bile sorunsuzken, bir SS sürekli devirli kullanmayla 10.000 KM'de bile ölebilir. Madem bu şekilde kullanmayacaksın neden SS alıyorsun?

SS motor yüksek devir ister.
Doğrudur.
Ama bu özelliğinden dolayı motorları da ona göre yapılır.
Bu sebepten motor çabuk ölüyor hikayesini boşa çıkartacak bir çok motor avrupa yollarında geziyor.
Benim en çok korktuğum sabah ilk çalıştırma seansıdır.
3000 deviri geçmeyeyim diye motor ısınana kadar 3. vitese atmak zorunda kalıyorum.
Ya bağırttıracam motoru,
yada yüksek vites 50 km/h kombinasyonu yapıcam.
Allahtan çabuk ısınıyor.
50bin km de motor ölür diyene birinci resimdeki eski motoruma bakmalarını öneririm.
Türkiye'de 10bin km yapmış race motoru at çöpe diye bir şehir efsanesi duymuştum.
Bu nasıl mantıktır?
Ama yanlış kullanım,bilinçsiz kullanım konusunda haklısın.
İsteyen yetenekli arkadaşlar enduroyu da 10binde pert edebilir.:mrgreen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Buyuk bı olasılıkla Problem var motorda,düş kalk takla at dıo manyak adam.

SS motor yüksek devir ister.
Doğrudur.
Ama bu özelliğinden dolayı motorları da ona göre yapılır.
Bu sebepten motor çabuk ölüyor hikayesini boşa çıkartacak bir çok motor avrupa yollarında geziyor.
Benim en çok korktuğum sabah ilk çalıştırma seansıdır.
3000 deviri geçmeyeyim diye motor ısınana kadar 3. vitese atmak zorunda kalıyorum.
Ya bağırttıracam motoru,
yada yüksek vites 50 km/h kombinasyonu yapıcam.
Allahtan çabuk ısınıyor.
50bin km de motor ölür diyene birinci resimdeki eski motoruma bakmalarını öneririm.
Türkiye'de 10bin km yapmış race motoru at çöpe diye bir şehir efsanesi duymuştum.
Bu nasıl mantıktır?
Ama yanlış kullanım,bilinçsiz kullanım konusunda haklısın.
İsteyen yetenekli arkadaşlar enduroyu da 10binde pert edebilir.:mrgreen:

Arkadaşlarım Honda servisinde çalışıyor, gerçekten de kendilerine en sık gelen motorların kurye motorlarından sonra SS'ler olduklarını söylüyorlar :) Yani o efsane sandığın şey bir nevi doğru :)

Arkadaşlarım Honda servisinde çalışıyor, gerçekten de kendilerine en sık gelen motorların kurye motorlarından sonra SS'ler olduklarını söylüyorlar :) Yani o efsane sandığın şey bir nevi doğru :)

Canım Türkiyem:)

Uff daha çok işimiz var....:pr:

10000 km de ki ss den hayır gelmez diyenin motorculuğundan şüphe ederim. 10.000 km nedir bi motor için. Alet 14.000 devir çeviriyo tamam da, her dakka 10.000 devirde de kullanılmıyo zaten motor.Şehir içinde devamlı red line da gitmiyorsun sonuçta. Patriote Efsane konusunda çok haklısın, ne yazık ki Turkiye'de ss klasmanındaki motorlar için efsanler ağır basıyor.

Elint can....

17 diil 12 sene....

Benim mz 90 model orjinal...60.000 km yeni oldu...Gezmediğim yer de kalmadı türkiyede...Bayağı bi bindim...Ama km ler o kadar küçük rakamlar diil....

İzmirden Van a 30 sefer gidip gelmişim.....Buna denk gelir...Sence az km mi?...
Kaldıki bu race.....30.000 i geeçince desturla alıcaksın bu tarz motorları...

Çok komik bir ilan olmuş gerçekten......:queen: :queen:

pardon biraz uykusuzdum yanlış tuşa basabildim:p :mrgreen:

düzelttim.uyarın için sagol...

10000 km de ki ss den hayır gelmez diyenin motorculuğundan şüphe ederim. 10.000 km nedir bi motor için. Alet 14.000 devir çeviriyo tamam da, her dakka 10.000 devirde de kullanılmıyo zaten motor.Şehir içinde devamlı red line da gitmiyorsun sonuçta. Patriote Efsane konusunda çok haklısın, ne yazık ki Turkiye'de ss klasmanındaki motorlar için efsanler ağır basıyor.

10.000 KM bir pist için hiçbir şeydir belki ama Türkiye yolları için yeterli bence :cherry:

Tamam 10.000 abartı belki, 10.500 olsun :p KM ile pek alakası yok aslında kullandığın yere ve kullanım şekline bağlı. SS motorları artistlik için alanların çoğu (bu %80-90'ına denk geliyordur büyük ihtimalle) motoru bağırtmaktan zevk alıyorlar. Bu yüzden de rodaj vs. dinlemeden basıyorlar. Bu yüzden de 10.000'deki motorlar bile cort olabiliyor.

Her neyse, isteyen alsın isteyen almasın. Ben almam sonuçta :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar