Garip bir hikaye.

Dün garip bir telefon aldım. Cep telefonumu açtığımda karşımdaki kişi arabamın plakası ve benim adımı da belirterek bir hikaye anlattı. Hikaye derken bana tam bir hikaye gibi geldi. Ama bir anlam vermekte zorlanıyorum. Hikaye şöyle Arayan kişi polis memuruymuş. Trafikte bir servis minibüsü şoförü ile tartışma yaşamış. Servis minibüsü soförünün kendisine yumruk atıp kaçmış. Servis minibüsünün plakası olarak ta benim arabamın plakasını söylüyor.

Benim cevaplarım ise şöyle oldu; Bu plakanın bana ait olduğu doğrudur. Fakat bir servis minibüsü değil otomobime ait. Başımdan böyle bir olay geçmedi.

Kafama takılan sorular şunlar;

1. Bir polis memuru birinden yumruk yiyip aracın plakasını bile nasıl doğru dürüst alamaz?

2. Arayan kişi polis değilse araç plakamı adımı soyadımı ve cep telefonumu nasıl öğrendi?

3. Otomobilimin plakasını bir servis minibüsü kaçak olarak kullanabilirmi?

4. Beni arayan numarayı kaydettim arayan sabit numaradan arayan yeri bulabilirmiyim?

Kazasız belasız iyi sürüşler.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arayan kişi polis olsun olmasın, dedikleri doğru olsa bile ulaşabileceği sadece ad, soyad ve adres olur. Çünkü ruhsatta sadece bunlar yazıyor. Ama isimle telefon numaranı öğrenmiş olabilir bilinmeyen numaralardan. Yani eğer birileri sana şaka yapmıyorsa ya plakayı yanlış okudu ya da minibüsün plakası kopya. Buna pek ihtimal vermiyorum. Hani aynı marka model araçların plakasını kopyalayabiliyorlar ama polis bir çevirme yapıp plakayı sorgulasa koca minibüs otomobil olarak çıkacak. Bunu göze alacaklarını sanmam. Plakayı okumayı becerememiştir.

Mersin İl Temsilcisi
bu tip durumlarda ilk iş bölge karakoluna müracaat etmektir. bna EGMden sık sı bu tip konulara ait sms ler geliyor ve hemen en yakın polis merkezine müracaatımızı tavsiye ediyor.
buişlre akaya gelmeyebilir...

www.iem.gov.tr üzerinden online olarak ihbar/şikayet yapılabiliyormuş. Ben şikayetimi yaparak görevimi yaptım. Gelişme olursa buradan duyuracağım. Kazasız belasız sürüşler...

hemen bankalardaki hesaplarınızı kontroledin

arkadaşım başına gelen dolandırıcılığın ilk adımı. senin telefonunu arayan admla konuştuğun süre zarfı içinde sim bilgilerini kopyalamış olabilirler. belli bir süre sonra sim kartın takılı olduğu halde telefonun çekmeyecek. bu sırada dolandırıcılar senin banka hesaplarına girmeye çalışcak. cepe onay kodı gelecek. ama senin telefonuna değil seni arayanların telefonuna. sonra bir bakmışsın tüm birikimin gitmiş. kredi kartınla uçuk harcamalar yapılmış. bir polis yumruklaştığı adama telefon etmez. gider şikayet eder. akşam adamı evden alırlar. karokalda bir güzel döverler. sonra çamurlu su ile yıkarlar ertesi gün mahkemeye çıkarırlar. resmi memura şiddet uygulamaktan en az 1 yıl yenir. eğer interaktif bankacılığınız varsa bunları kısa bir süre de olsa dondurun. bu konuda daha gecen ay haber çıktı tvlerde. geçmiş olsun....

arkadaşım başına gelen dolandırıcılığın ilk adımı. senin telefonunu arayan admla konuştuğun süre zarfı içinde sim bilgilerini kopyalamış olabilirler. belli bir süre sonra sim kartın takılı olduğu halde telefonun çekmeyecek. bu sırada dolandırıcılar senin banka hesaplarına girmeye çalışcak. cepe onay kodı gelecek. ama senin telefonuna değil seni arayanların telefonuna. sonra bir bakmışsın tüm birikimin gitmiş. kredi kartınla uçuk harcamalar yapılmış. bir polis yumruklaştığı adama telefon etmez. gider şikayet eder. akşam adamı evden alırlar. karokalda bir güzel döverler. sonra çamurlu su ile yıkarlar ertesi gün mahkemeye çıkarırlar. resmi memura şiddet uygulamaktan en az 1 yıl yenir. eğer interaktif bankacılığınız varsa bunları kısa bir süre de olsa dondurun. bu konuda daha gecen ay haber çıktı tvlerde. geçmiş olsun....

Uyarı için teşekkürler. Dikkate alacağım.

Uçuk bir teori olmuş bu. Konuşma ile simkart bilgilerinin kopyalanması yani.

Hikayenin sonu!..

Konu ile ilgili daha önce de yazdığım gibi polise internet üzerinden ihbarda bulunmuştum. Bugün ifade vermek için polis tarafından çağırıldım. Polisin anlattığına göre olay şöyle;

Beni polis olduğunu söyleyerek arayan adam bir banka müdürü. Trafikte başından bir olay geçmiş. Bir servis minibüsü şöförü tarafından darp edilmiş. Minibüsün plakasını almış ama aldığı plaka benim arabanın plakası.(Gözüne yumruk yediyse olabilir:cherry:) Bu becerikli banka müdürümüz plakadan ad soyadımı, cep telefonumu, velhasıl bütün bilgilerimi bulmuş. Beni polis kisvesine bürünerek aramış. İfademde daha önce verdiğim bilgilerin doğru olduğunu, bu polis özentili banka müdüründen şikayetçi olmadığımı söyledim. Polis onun da ifadesini alacakmış.

Ben bu banka müdürlerinden korktum vallahi. Adıma kredi kartı çıkarıp kullanmamış allahtan. Bu hikaye burada sona erdi. İnşallah yeni hikayelerle karşı karşıya kalmam. Kazasız belasız sürüşler.

geçmiş olsun :)

konuya yakın bir durum anlatayım...arkadaşımın dayısı yolda seyir halindeyken kendisini sollayan aracın plakası dikkatini çeker plaka kendi arabasıyla aynı hemen telefona sarılıp polisi arar...memur bey önünde giden araç benim plakamı kullanıyor diye güzergahı söyler ve kısa bir süre sonra ekipler arcı durdurur buda peşine hemen yanaşır tabi adam 2 senedir kullandığı arabanın aynı model ve aynı plakalısını görünce şok halinde hemen atlar aşağıya adamın yakasına yapışır... polisler iki aracı ve sürücüsünü karakola götürüp araçları incelemeye alırlar...
gelen sonuç: arkadaşın dayısının arabasının plakası sahte çıkar şikayet ettiği araç orjinal olanı. aracı galeriden almış hakkında yasal işlem yapıldı iyi niyretli olduğu ve şikayeti kendisi yaptığı için artniyet bulmadılar ama arabasına emniyet el koydu satın aldığı galeri kapatmış aldığı adamlara ulaşamadı arabası elinden gitti gülermisin ağlarmısın....
Allah hepimizi kötü niyetli insanlardan korusun....

Son bir not

Bugün banka müdürü aradı. Polis onun da ifadesini almış. Polis kisvesine bürünerek beni aradığı için defalarca özür diledi. Şikayetçi olmadığım için teşekkür etti. Trafikte minibüs şöförü ile yaşadığı tartışma ve yediği sopa nedeniyle biraz psikolojisi bozulmuş. Biraz da gözleri bozulmuş ki plakayı da yanlış almış. Böylece iş bana kadar gelmiş. Adama geçmiş olsun deyip kapattım telefonu.

Kıssadan hisse; minibüs şöförü ile kavga etmek gözleri bozar.:queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar