araba alırken daima galericiden uzak durun demişlerdir.
km düşürme, hasar kayıtsız tamir bakım, ince boya, vb sahtekarlıklara başvuruyorlar dediler.
bende dün bu ilanı gördüm.
14.500 r25 satıyorlar. sizce galeriden böyle uygun fiyata motosikletler alınır mı?
https://www.sahibinden.com/ilan/vas...ytsz-son-firsat-ilk-geln-aldi-623768687/detay
Resimden gördüklerim:
* Sol ön grenajın stator kapağı üzerine denk gelen parçası kırık, yapıştırılıp boyanıp geçilmiş.
* Sol ön amortisörde sürtünmeden kaynaklı olduğunu tahmin ettiğim hasarmgörülüyor.
* Sürücü selesi yırtık
* Artçının ayak pedlerini taşıyan braket sürtünme sonucu aşırı şekilde deforme, ki bunun tek açıklaması yukarıdaki tespitleri de topladığımızda motosiklet sol tarafa yatarak uzun bir süre asfaltta sürüklenmiş ve "olduğu kadar" denilerek geri toplanmış. Kesinlikle yetkili servis toplaması değil.
* Kuyruk ve plakalık iptal edilmiş. Sizin hoşunuza gidebilir ancak emin olun ki polisler de buna bayılıyor. Yiyeceğiniz ilk cezada orjinal parça elinizde olmadığı için sorun yaşarsınız, eski haline getirmek pahalıya mal olacaktır.
* Zincir iyi durumda değil, gergisi sonda. Bu durumda çok net görünmese de ön arka zincir dişlisi ile birlikte set olarak değiştirilmeli.
* Sol ön grenaj boyanmış (sticker' a dikkat)
* Sağ ön grenaj boyanmış (boya kalitesi ve sticker' a dikkat)
* Susturucu üzerinde yine düşme ve sürüklenmeden kaynaklı olduğu bariz belli olan çizikler mevcut. Yani motosiklet sağ tarafa da seyir halinde iken düşmüş ve sürüklenmiş.
* Aynı şekilde debriyaj kapağı üzerindeki çizikten de bunu doğrulayabilirsiniz.
* Sağ ön grenaj içeriden kırık, bağlantıları kırık olduğundan grenajın alt parçası yerine tam oturtulamamış.
* Sağ amortisör keçesinin üzerindeki parça deforme. Nedenini anlayamadım:silent:
* Motosiklet plakasının durumu, yaptığı kazanın ciddiyetini biraz daha ortaya çıkarıyor.
* Yine sağ ön grenajın yakından gösterildiği resime dikkat ederseniz grenajın üst köşesi sürtünme sonucu erimiş. Ne şekilde ve ne hızla sürüklendiğini buradan tahmin edebilirsiniz.
* Aynı resimdeki gidon ağırlıklarına da dikkat edin, sürtünme sonucu bir kısmı erimiş. Buna zarar vermek oldukça güçtür, yani oldukça hızlı iken düşüp sürüklenmiş. Ayrıca motosiklet kaba şekilde elden geçirilip boyanmış temizlenmiş fakat fren hidrolik rezervuar tankı motosikletin aslında hiç de bakımlı olmadığını, sadece göz boyandığını ortaya çıkartmaya yetiyor. Boyaları dahi dökülmüş. Buna rağmen manet yeni. Yani fren maneti kırılmış ve yenisi takılmış.
Resimlerden bu kadarını anlayabiliyorum. Yakından bakılıp çalıştırılıp bir de yol testine çıkınca daha kim bilir neler çıkacak.
ve galericinin açıklaması:
YAMAHA R25 2015 MODEL
MOTORSIKLET HASAR KAYITSIZ TEMIZ SORUNSUZDUR
ARKA STOP LAMBASI SINYALLIDIR
MOTORSIKLET SADECE SAGA YATMISTIR CIDDI ALICILAR ARASINLAR FIYAT SONDUR
TAKAS SADECE KUÇUK SCOOTERLE OLUR
Eh şimdi güvenip alın haydi...