Full Koruma diye kabaca tabir ettiğimiz olay sizin için ne ifade ediyor.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Denizci Muzaffer için bir de şöyle bir ürünümüz var.:p

otm331169myolduasi.jpg

Ürün Özellikleri

Kontak açıldığında otomatik olarak yol duası okuyan cihaz.
Peygamber efendimizin bineğe binerken okuduğu ayet-i kerime.
6x9x5 cm ölçülerinde, kolay montaj, açma kapama düğmesi, 12V.
Her araca monte edilebilir.

Denizci Muzaffer için bir de şöyle bir ürünümüz var.:p

otm331169myolduasi.jpg

Ürün Özellikleri

Kontak açıldığında otomatik olarak yol duası okuyan cihaz.
Peygamber efendimizin bineğe binerken okuduğu ayet-i kerime.
6x9x5 cm ölçülerinde, kolay montaj, açma kapama düğmesi, 12V.
Her araca monte edilebilir.

Eğer anlattığı gibi geziyosa bu ürüne gerçekten ihtiyacı var arkadaşın.:):)
Hem o şekilde gezerek motor sürücülerinin imajı konusunda insanlara yanlış örnek oluyor.Cevredeki kişilerin önyargıyla yaklaşımını doğuruyor böyle örnekler.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Eğer anlattığı gibi geziyosa bu ürüne gerçekten ihtiyacı var arkadaşın.:):)
Hem o şekilde gezerek motor sürücülerinin imajı konusunda insanlara yanlış örnek oluyor.Cevredeki kişilerin önyargıyla yaklaşımını doğuruyor böyle örnekler.

Cihan yok öyle bişey.
Şakalaşıyoruz arkadaşla.:)
Denizci sağlam motorcudur.
Merak etme.
Birilerine gönderme yapıyor sadece...:cat:

Cihan yok öyle bişey.
Şakalaşıyoruz arkadaşla.:)
Denizci sağlam motorcudur.
Merak etme.
Birilerine gönderme yapıyor sadece...:cat:

hehehehe, yaav Coq Kardeşim,
gönderiyom gönderiyom da caddede çocukları gördükçe dellenmemek elde değil:queen:

son kazamda da (arkadan çarpan araç yıktı beni) korumalı tişörtüm sayesinde omuz ağrıları ile atlattım:queen:

Amman diyim arkadaşlar, ben denedim gördüm, koruma eksiksiz olsun, gözünüzü seveyim:):cat:
Hee bu arada O Dua okuyan Cihazı görmemiştim ama bulursam almalıyım galiba:cat: Olmadı kurşun döktüreceğiz artıkın:)

Herkesin bu konuya gösterdiği ilgiye ben kendi adıma teşekkür etmek istiyorum:cat: Helal size cevvaller.

Bu gün motorumu servisten aldım, yedek parçaların gelmesi uzun süreceği için ani bir karardı ve riski almamalıydım aslında, çünki montum evde kalmıştı. Aama ne edersin seviyoruz ya, altı şişhane üstü memişhane bir koruma geyindim:queen: eldiven-dizlik-kask, ama ince bir gömlek:silent: Yeminlen süremedim motoru, kendimi cıblak hissettim resmen. Hele gömleğin düğmeler gerilip rüzgardan bağır baş açıldığında hakket utandım yaavv:mrgreen: Allahtan yol 5 Km idi ve 60 Km /h maksimum hızla sağdan sağdan vardım menzile.

Herkese en iyi korumalarla, kazasız belasız sürüşler dilerim:)

Sana yetiyor ne demek onu anlayamadım.Çok kaza gecirdin ve bu korumalar seni tam anlamıyla korudu anlamına mı geliyor bu cevap.Yetip yetmeyeceğini nerden bilebilirsin ki kaza bu sonucta ne şekilde ne zaman olacagını kestıremıyoruz ki.her zaman en kötü senaryo düşünülerek koruma kullanılmalıdır bence.
Sanki biraz, "bana bişi olmaz" mantığıyla yaklaşıyomuşsun gibi geldi yazdıklarından.

Senin sözlerini anlayan bi Allah'ın kulu yok garip olma.
En iyisi Motoru bırak bildiğin işi yap yani bali kokla. :bounce:

Benim görüşüm şu yönde. Motorla 100 metre bile gidilecekse kask takmalı. Bunun lamı cimi yok. Ama kısa mesafelerde kask dışındaki korumalar takılmayabilir. Örneğin scooter ile şehiriçinde işini gücünü halleden birini kastediyorum.

Fakat mesafe biraz uzuyorsa kask + korumalı mont + eldiven + (korumalı) bot + eğer sıradan bir pantolonsa dizlik + kaskta güneş vizörü yoksa güneş gözlüğü. Güneş zaman zaman görüşe engel teşkil ediyor malum...

Birkaç gün önce takırtı yaptığı için cam siperliği söktüm. Fakat bence uzun yola siperliksiz çıkmak korumalara rağmen rahatsız edici. En kısa zamanda yeniden monte edeceğim. Alışmışız :)

Kasksız binenlere şaşırıyorum. İznik'e gidenler bilir orada onlarca motor vardır ortalıkta ve kimse kask takmaz. Herhalde bu konuda bir muafiyetleri var.

Halbuki kask takmak güvenlik sağlamanın yanısıra sürüş keyfini de artırıyor. İnsan yüzüne sürekli rüzgar ve böcek yedikçe çok rahatsız oluyor.

Harley Davidson & Malboro Man adlı filmde adam bir tek güneş gözlüğü takıp eyaletlerce yol gidiyordu. Ben buna ihtimal vermiyorum. Kaza yapmasa bile sonuçta rüzgardan insanın beyni uyuşur...

cihantavuz'u yakından görmeyenler "tam koruma geziyorum" demesin! =) çünkü o adam gerçekten tam koruma geziyor. ben kask+mont+eldiven gezdiğim için utandım yanında =) keşke hiç üşenmesek de hep o şekilde çıkabilsek. hem adamın bodu armor'ı çok karizma duruyor hem de maksimum güvenlik sağlıyor.

resimlerini bekliyoruz kardeş:cat: bu arada ben 1-korumalı ceket
2-kask
3-dizlik
4-bellik (Bazen kullanmıyorum)
5-eldiven

5)KASK+MONT+ELDİVEN+MOTOPANTOLON+DİZLİK+BODYARMOUR +BOT+SIRTLIK(Beli de koruyan ve sıcak tutan)+Boyunluk(Çok ihmal ediliyor)

Anlaşıldı sen hiç Penguen okumamışsın Burak ::yanliss:

arkadaşlar devamlı motorustundeysınız yanı benım gıbı
önemlı olan kasknız sonra belık sonra mont sonra elını terletmeyecek özel eldıven korumalı pantolan yada dızlık ayak cok önemlı arka tarafı sertleşmış plastık ve ıcınde celık ön kısımda öyle eger devamlı ustundeysenız tabı
ama normal bır yere gıttıgınızde kask mont dızlık altı kalın ayakkabı mevsıme göre degişir tabı

geçen gün bağdat caddesinde bilinen bi kafede 1-2 saat oturdum ve cadde trafiğini seyrettim, kask takma oranı yüzde 10'u geçmez, millette beyin yerine bulaşık süngeri var galba..kask takmıyorlar ama maşallah hepsinde gökgürültüsü gibi eksoz takılı..

motosiklet tulum en iyisi....hepsini içinde barındırıyo ama kullanmak biraz zor..

full koruma tam koruma!

Kask , korumalı mont ve pantalon, bellik , bot , eldiven...Yani anlayacağınız koruyacak ne varsa hepsi.

Senin sözlerini anlayan bi Allah'ın kulu yok garip olma.
En iyisi Motoru bırak bildiğin işi yap yani bali kokla. :bounce:

bunca kişi (sen dahil) bu başlığa cevap yazdığına göre demek ki herkes anlıyor cihan'ı. başlığı açan o sonuçta.. senin iyiliğin için dil dökmüş adam, verdiğin cevaba bak "git bali kokla" demişsin. çok ayıp =(

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Full koruma demek (tam koruma, fulün fulü :p)

Vücudunuzun her yerinin , motosiklete binmek için üretilmiş giysi ve ekipmanlarla donatılmış olması demektir.

Kask,mont,eldiven biniyorum. Dizliğim motorun altında duruyor. :( Biliyorum yanlış ama üşeniyorum onu takmaya. Haziranı yarıladık hala mont giyiyorum Antalya gibi bir şehirde. Bu bile bişeydir. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar