Fren Lambası Sorunu

Motosikleti
Bajaj Pulsar N250
Merhaba,

Motorumu 2 gün önce rodaj bakımına götürdüğümde arka fren müşürünün takılı olmadığı/gevşek olduğunu söyleyip düzeltmişlerdi.

Evet şu an arka frene bastığımda lamba yanıyor fakat basmasam da yanıyor. Aşırı hassas frene basıp çektikten sonra ayağımı çekip pege koyduktan sonra da yanmaya devam ediyor. Ayağımla fren pedalını hafif yukarı kaldırdığım zaman sönüyor.

Bu hassasiyeti nasıl giderebilim?

Motosikleti
1190 ADV
Merhaba,

Motorumu 2 gün önce rodaj bakımına götürdüğümde arka fren müşürünün takılı olmadığı/gevşek olduğunu söyleyip düzeltmişlerdi.

Evet şu an arka frene bastığımda lamba yanıyor fakat basmasam da yanıyor. Aşırı hassas frene basıp çektikten sonra ayağımı çekip pege koyduktan sonra da yanmaya devam ediyor. Ayağımla fren pedalını hafif yukarı kaldırdığım zaman sönüyor.

Bu hassasiyeti nasıl giderebilim?

Ayar mekanizması olur genelde. Fren müşürünün fotoğrafını çek tarif edelim nasıl yapacağını.

Motosikleti
D400
%90 arka müşür yayını gergin bıraktığından dolayı yanıyordur.
Arka frene bağlı iç taraft bir yay olmalı, bunun müşüre bağlı kısmındna çıkartıp biraz çekerek uzatıp geri takarsanız düzelir.

Mesela benim yayın ucu kırılmıştı sallanıyordu yenisini almak yerine yayı çekerek biraz uzatıp geri taktık =)

söyle bişi oluyor genelde
fren-musur-yayi-154443.JPG

Motosikleti
Bajaj Pulsar N250
Ayar mekanizması olur genelde. Fren müşürünün fotoğrafını çek tarif edelim nasıl yapacağını.

%90 arka müşür yayını gergin bıraktığından dolayı yanıyordur.
Arka frene bağlı iç taraft bir yay olmalı, bunun müşüre bağlı kısmındna çıkartıp biraz çekerek uzatıp geri takarsanız düzelir.

Mesela benim yayın ucu kırılmıştı sallanıyordu yenisini almak yerine yayı çekerek biraz uzatıp geri taktık =)

söyle bişi oluyor genelde
fren-musur-yayi-154443.JPG
Sorun söylediğiniz gibi yeni takılan yayın gergin olmasından dolayıymış.

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Motosikleti
ns 200 ug 2
aynı sorun benim ns 200 ug 2 motorumdada arka frene ufak dokunmamda fren stobu yanıyor bazen takılır kalıyor yayımı germem gerekiyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar