fren hidroliğimde hidrolik yağı görünmüyor acilll

fren hidrolik göstergesine dikkat ettim de sıvı seviyesi yok...açtım baktım içinde hidro0lik de yok..geçen hafta ustaya ses geliyor frenlerden dedim balata spreyi sıktı gönderdi balatalarını değiştir dedi.bu ustalar var ya adamı hasta eder..hemen kolayındalar işin.balatalrıma bakıyorum lastiklerini daha yememiş..şimdi nasıl bi yol izlemeliyim yardımcı olursanız çok sevinirim.

sistemde kaçak yoksa balataların yeniyse istersen yağını değiştir yada üstüne ekleme yap

kaçak olup olmadığını bilmiyorum içinde yağ olmadığı için..benim makine suzuki marauder 1999 model geçen yaz aldım..biraz bakımsız kalmış işte yavaş yavaş ilgileniyorum..şimdi benim merak ettiğim yağ değiştirme işlemini aynı üstüne ekleme sistemi gibi mi yapmam gerekiyor.?çünkü haliyle hava yapmıştır şuan..

eğer haznede hiç kalmamışsa hava yapar havasının alınması gerekiyor. önce bilen birine yaptır yardım etsin sana göstersin. daha sonraları kendin yapabilirsin.

telike çankırıda yaşıyorum işim icabı sana yemin ederim 1 tane bile usta yok.arabadan az çok anlarım elim bu işlere yatkındır..motor merakı da çocukluktan beri var bende allah bu sene nasip etti almayı...diyeceğim o ki kendim yapmam gerekiyor az çok araştırdım ve yapabilirim diye düşünmekteyim.eğer yapamazssam mecburen birilerine götürmem gerekecek.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:35 ----------

şuan değiştirmeye gidiyorum..hadi hayırlısı bakalım artık..

dot 3 se sakın boyaya vs damlatmayın damlarsada silin bu arada kolay kolay havası alınmıyor bilmeyen için

Çocuk oyuncağı hayatımda ne yapılırken gördüm ne okudum kendi kendime hidrolik aldım kutuyu açtım yağı döktüm alttaki vidayı hafif gevşetip freni pompaladim kutudaki yağ eksildikçe hidrolik yağını ekledim oldu bitti sorunsuz kullanıyorum

dot 3 se sakın boyaya vs damlatmayın damlarsada silin bu arada kolay kolay havası alınmıyor bilmeyen için
Havasını almak kolay da eğer elcik tarafı eskidiyse hava alırken freni pompalarken mecburen fren koluna aşırı basınç uygulamaktan fren merkezi arıza verebiliyo.

valla arkadaşlar enteresan bişey oldu ..ben bu göstregesi olan kutuyu açtım baktım içinde sıvı yok zaten göstergede de sıvı olmadığını yukarıda yazdım sonra kapttım eve geldim buraya bi sorayım dedim geri gittim hidrolik yağ kkutusuna bi baktım yağ var içinde...anlam veremedim ben bu işe..ve frende ses gelmiyor şuan?acaba her ihtimale karşı değiştirse miydim ben yine bu yağı?

sen her ihtimale karşı güzelce havasını al hidrolik sıvısını da yenile..
Benim frenlere bakım yaparken frenlerin havasını alamadım hidrolik kutusunu açtık içinden gres yağı çıktı :) adam içine bir top gres yağı koymuş.
Yani insanların neler yaptığını bilmek zor fren hidrolik sıvısını bence yenile..

Dene bakalım olmadı yağı boşalt yeni yağ koy kolaydır 5 dakikalık iş bol bol pompala iyice sertleşene kadar

bazen fren hortumun patlar freni sıktığında yağ kalipere değil o baloncuğa dolar. dikkat edin hocam. tehlikeli iştir.

Arkadaşlar O CAM SİZE AYNI ZAMANDA BALATANIN AZALDIĞINI VE /VEYA BİTTİĞİNİ SÖYLE,
Şöyleki...

Eğer etrafında HERHANGİ BİR KAÇAK YER,KOPUK KIRIK HORTUM YOK İSE,

O cam orjınalde FABRİKA VEYA SERVİSTE Gerektiği kadar doldurulur,
dolduruldugu esnada FREN BALATASI SIFIR oldugundan camda sıvı gözükür,

Balata azaldıkca SIVI KALİPER (PİSTON)'un arkasına dolar ve ÜST MERKEZDE SIVI GÖZÜKMEZ,
O sırada SİZ BALATAYA BAKMADAN SIVI EKLEMEYIN,

Aksi taktirde GİTTİĞİNİZ TAMİRCİ SİZE SORMAZ İSE VEYA DİREKT KALİPERİ GERİ BASTIRIR İSE üst merkezdeki O CAM kırılır ve ÜST MERKEZ DEĞİŞİM GEREKTİRİR,,,

Dikkat etmeden Mudahale Etmeyin ETTİRMEYİN...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar