Fren bir sıkıp bir bırakıyor gibi

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Merhabalar D400 disk yamuk demişlerdi, bende değiştirdim. Fakat çıkan diskte bir yamukluk göremedim. Taktığım disktede bir tutup bir tutmama gibi, fren manetinde bir dalgalanma hissediyorum. Acaba neden böyle olabilir, jantta yamukluk olsa titreşim yapmaz mıydı?

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Merhabalar D400 disk yamuk demişlerdi, bende değiştirdim. Fakat çıkan diskte bir yamukluk göremedim. Taktığım disktede bir tutup bir tutmama gibi, fren manetinde bir dalgalanma hissediyorum. Acaba neden böyle olabilir, jantta yamukluk olsa titreşim yapmaz mıydı?
Disk yerine sağlam oturdu mu, balatalar diski düzgün sıkıyor mu? Sürtme var mı? Oynama var mı diskte? Diskin elle tutup sağ sol yaptığında oynamaması lazım. Balatalar diske yamuk basıyorsa ondan da olabilir. Fren sistemi düzgün gözüküyorsa hidrolik borularında ve hidrolik sıvısında sorun olabilir.

Motosikleti
Disk yerine sağlam oturdu mu, balatalar diski düzgün sıkıyor mu? Sürtme var mı? Oynama var mı diskte? Diskin elle tutup sağ sol yaptığında oynamaması lazım. Balatalar diske yamuk basıyorsa ondan da olabilir. Fren sistemi düzgün gözüküyorsa hidrolik borularında ve hidrolik sıvısında sorun olabilir.
Oturmada sıkıntı yok, yazmayı unutmuşum yeni balata taktım. Hidroliğide değiştireyim

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Onu hissedersin ya, tak-tak-tak vuruyor. Çok ani basmadığın sürece devreye bile girmiyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Arkada sıkıntı yok, önü daha yeni diye o kadar asılmadım.
Diyelim rampa aşağı bıraktım motoru, freni sıkınca bir hızlanıp bir yavaşlıyor.
Fren hortumunda hava kalmış olabilir, havasını alıp üstüne fren hidroliği ekleyip tekrar dene. Değiştirmek istiyorsan ondan sonra değiştirirsin.

Motosikleti
STRS 765
Kaliper pistonları düzgün basmıyor olabilir, biri takılıyor olabilir, vaktin varsa kaliperleri söküp pistonları söküp temizleyip tekrar toplayıp bir dene, hem bu vesileyle bakımıda yapılmış olur

Motosikleti
Hepsini bir kontrol edeyim. Jant göbeğinden yapar mı?

Motosikleti
Ns200 15"
Kaliper pistonları düzgün basmıyor olabilir, biri takılıyor olabilir, vaktin varsa kaliperleri söküp pistonları söküp temizleyip tekrar toplayıp bir dene, hem bu vesileyle bakımıda yapılmış olur
Kaliper lastikleri şişmişse üstünede değişmezse tekrar toplandığında 1 hafta içinde kaliperin sızdırma ihtimali yüksek.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
kolay gelsin Selami, sadece bunu yazabiliyorum

Motosikleti
Yamaha XSR700
Bu dominarlarda kronik gibi bir şey. Benim dominarda da vardı. Disk garantiden değişti düzeldi, sonra yine oldu. Sonra motoru takasladım zaten. Alan arkadaşa da söylemiştim. Ben hallederim garantiden demişti. Oluyor yani. Dominarda olan bir şey.

Motosikleti
Ns200 15"
Hepsini bir kontrol edeyim. Jant göbeğinden yapar mı?
Motosikletin önünü kaldırıp tekerleği çevirdiğinizde yalpalama veya 8 çizme varsa ve diskte bu hareketi görüyorsanız problem yüksek ihtimalle yamukluktur, bu yamukluk pistonları iterek size böyle bir geri dönüş sağlar.

Motosikleti
Bu dominarlarda kronik gibi bir şey. Benim dominarda da vardı. Disk garantiden değişti düzeldi, sonra yine oldu. Sonra motoru takasladım zaten. Alan arkadaşa da söylemiştim. Ben hallederim garantiden demişti. Oluyor yani. Dominarda olan bir şey.
Çıkan disk yamuk değildi, en azından cam üzerinde doğru duruyor. Bakalım bir frenlerin havasına falan bakayım, sonra olmaz ise birde jantı tornacıya götüreceğim.

Motosikletin önünü kaldırıp tekerleği çevirdiğinizde yalpalama veya 8 çizme varsa ve diskte bu hareketi görüyorsanız problem yüksek ihtimalle yamukluktur, bu yamukluk pistonları iterek size böyle bir geri dönüş sağlar.
Yok yanına bir kalem koyup çevirdim en azından benim gözümün gördüğü kadar yamukluk yok.

Motosikleti
Ns200 15"
Çıkan disk yamuk değildi, en azından cam üzerinde doğru duruyor. Bakalım bir frenlerin havasına falan bakayım, sonra olmaz ise birde jantı tornacıya götüreceğim.

Yok yanına bir kalem koyup çevirdim en azından benim gözümün gördüğü kadar yamukluk yok.
Küçük yamuklukta bu kadar hissedilmemesi gerekir, peki kaliper rahat hareket ediyor mu? Pimler yağsızsa kötü fren tepkileri oluyor.

Motosikleti
Küçük yamuklukta bu kadar hissedilmemesi gerekir, peki kaliper rahat hareket ediyor mu? Pimler yağsızsa kötü fren tepkileri oluyor.
C.tesi hepsini elden geçirdim temizledim pistonları çok rahat elimle geri ittirdim. Bir havasına bakayım bakalım ne olacak?

Motosikleti
Konuyu hortlatalım. En son jant göbeğini tornalattım. Bu arada tanıdıktan bir ön jant aldım, sıkıntı benim janttaymış. Neyse tornadan geldi, bağladım büyük hüsran. Bu sefer fren bir boşalıp bir doluyor. Dedimki arkadaşın jant boştaymış onu takayım. Diski sökerken baktım tornacı diskin sadece 2 civatasını sıkmış. Neyse dedim söktüm ve altısınıda tork anahtarı ile sıktım. Sonuç fren düzeldi. Artık motor Abs'ye girmeden zavadanak duruyor.

Motosikleti
Honda CRF250L
Çok ilginç çalışma mantığı olarak baktığımda disk düz olduktan sonra, jant yamuk bile olsa sizin dediğiniz gibi frenlemede dalgalanma olmaması lazım.

Önemli olan sorunun düzelmesi zaten:)

Diye yazdım ama jantlar döküm jantmış yeni farkettim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar