Fotoğrafıma Dokunma (İMZA KAMPANYASI)

Fotoğrafıma Dokunma!
Maliye bakanlığı, 01 Temmuz 2008 tarihinden itibaren geçerli olmak şartıyla fotoğraf makinelerine %20 ÖTV getirdi. ÖTV'nin gerekçesi 2010 İstanbul'un Avrupa Kültür seçilmesine fon sağlanması. Bu ne demek oluyor?

Dünyada bir çok ülkeye göre en pahalısını kullandığımız ürünlere bir yenisinin daha eklenmesi.
Bir sanat aracı vergilendirilerek bir kültür etkinliğinin finanse edilmesi
Kullanıcıların garantisiz ürün almaya itilerek mağdur olması.
Resmi yollarından ithalat yerine bavul ticaretinin desteklenmesi.
Sermayenin kayıt dışına kayması ve vergi kaybı.
Ben bir fotoğrafçıyım. Ama amatör, ama meraklı, ama sanat, ama profesyonel, ama meslek icabı.. Sonuçta ben bir fotoğrafçıyım. Benim için fotoğraf çekmek hobi ya da ekmek parası.. Benim işimi, ekmeğimi, hobimi elimden almak istiyorlar. Hangi sanat dalında var ki "Özel Tüketim Vergisi"!

Şimdi ben bir fotoğraf sevdalısı olarak bunca vergiyle nasıl başa çıkacağım. Ya bu vergileri verip sadece bir kereye özel fotoğraf makinesi alacağım ve bununla bir ömür geçireceğim, ya yurtdışına çıkan arkadaşlara eşe dosta rica edeceğim, ya da kaçak getirenlerin eline düşeceğim... Tabi yurtdışından gayri resmi yollarla gelen ürünlerin hiçbirinde garanti belgesi olmadığı için herhangi bir aksaklıkta gene mağdur olacağım.

Sayın devlet büyüklerim... Her şey için vergi ödüyorum zaten. Lütfen benim işime, hobime, sanatıma dokunma. Ben fotoğraf çekmek istiyorum. Anı ölümsüzleştirmek, güzellikleri paylaşmak için FOTOĞRAF ÇEKMEK İSTİYORUM...

http://www.fotografimadokunma.com/index.asp?offset=0
Lütfen FOTOĞRAFIMA DOKUNMA!

bi bu kaldıydı dürtmedikleri

ben bu özel vergiler yüzünden 2003 de arabamı sattım arkadaş,hani bi ara herşeyi çift çift ödüyorduk ya:pr:

Ulen ben böyle şansı tam da foto makinası almayı düşünürken :pr:

allah sonumuz hayır etsin türkiye gibi bir ülkeden yaşamak gerçekten zor,hemde çok zor.

İkinci el makinalara yönelelim arkadaşlar.
İkinci el satanlar daş mı yesin. :p:)

vala ben diyorum yakında soludugumuz havaya da ötv--kdv bilmem ne deve eklenecek çarpık politikaların içine düşdügü bataktan en karlı şekilde cıkamak için halkın cebindeki üç kuruşa göz dikmesidir bu tür olaylar arkasıda gelir allah sonumuzu hayratsin...:pr:

Yanlış taşa basmak!...

Efendime söyleyeyim, zamanın birinde ülkenin en ücra köşesinde bir vali varmış. Vali, yaptığı işlerle değil, yasaklarıyla meşhurmuş. O kentin halkını canından bezdirmiş. Her gün bir yeni yasak çıkar, halk kazandığı bütün parayı ceza olarak öder, parası olmayanlarda hapsi boylarmış. Çoğu da zindanlarda çürümeye terk edilirmiş.

Bu yasaklar o kadar komik, o kadar safsata, o kadar akıl dışıymış ki anlatılmaz.

Mesela, valinin konağında beslediği kuşlar uçup bir evin damına konduğunda valinin adamları gelir ev sahibine sorarmış;

-Şu damdaki kuşlar senin mi?

-Yooo…

-Ee, ne diye senin damındalar, şimdi sen hırsızlık mı yapıyorsun?

-Ya ne hırsızlığı, kuş işte uçmuş gelmiş.

-Şimdi sen valinin kuşlarına “sadece kuş” mu dedin.

-İstersen bir de aslan diyeyim.

-Hele sen öde şu kadar parayı, hem hırsızlıktan, hem valinin kuşuna “sadece kuş” dediğinden…

Zavallı adam, parası varsa ödermiş, yoksa zindana…

Konuştun suç, konuşmadın suçmuş.

Yazdın suç, yazmadın suçmuş.

Güldün suç, gülmedin suçmuş.

Evden çıksan suç, evde kalsan suçmuş.

Yemek yesen suç, yemezsen suçmuş.

Tarlaya gitsen suç, gitmezsen suçmuş.

Derken o kentte Hasan isminde 12-13 yaşlarında bir çocuğun babasını tutuklamışlar. Hasan’ın babası saçma bir suça ödeyecek parası olmayınca zindanı boylamış.

Suçu neymiş biliyor musunuz, yolda yürürken “yanlış taşa basmak”

Şimdi yanlış taşa basmak nasıl olur demeyin, o ülkede gıcık gidilen kişi zaten hangi taşa bassa yanlıştır, suçtur ve ceza gerektirir.

Küçük Hasan, babasının haksız yere zindanda çürümesine gönlü razı gelmemiş. Evlat işte, baba sevgisi gönlünde yer etmiş bir kere.

Sonunda küçük Hasan dayanamamış ve kentten gizlice kaçarak Padişah’ın yaşadığı memlekete gitmiş, amacı tüm olan bitenleri padişaha anlatmakmış elbet.

Günlerce yürümüş, yorulunca dinlenmiş, acıkınca heybesindeki bir parça ekmekle karnını doyurmuş.

Ve derken bir gün padişahın yaşadığı memlekete gelmiş.

Padişahla görüşmek ayrı bir dert. Öyle her isteyen zırt-pırt makamına gidemez ya ama küçük Hasan allem etmiş, kallem etmiş sonunda huzura çıkmayı başarmış.

-Derdin nedir küçük? demiş padişah. Hasan anlatmaya başlamış.

-Bizi oralara valiyi siz mi görevlendirdiniz?

-Her yere valiyi ben görevlendiririm ama sizin orası neresi?

-Mutlu belde, ama gönderdiğiniz vali yüzünden hepimiz mutsuz olduk.

-Orası ülkemin en uzak yeri, oraya benden korkan bir vali görevlendirdim ki, benden korksun, düzgün işler yapsın diye. Hele söyle bakalım vali sizi neden mutsuz ediyormuş?

-Her şey yasak, her şey suç, her şey ceza. Artık illallah dedik. Kazandığımızı valiye ceza olarak ödüyoruz. En son vali babamı zindana attırdı.

-Suçu neymiş küçük?

-Yolda yürürken yanlış taşa basmak.

-O nasıl suçmuş öyle?

-Padişahım, bizim oralarda bütün taşlar yanlıştır, hangisine bassan suç. Gülsen suç, gülmezsen suç. Dışları çıksan suç, çıkmazsan suç…

-Tamam sen git, ben gerekeni yaparım. Bir daha böyle bir şey olursa tiz bana gel.

-Padişahım ben günlerdir yollardayım, bu vali her zaman yanlış şeyler yapıyor, ben nasıl size gelirim?

-Tamam küçük, dedim ya orası ülkemin en uzak yeri, oraya benden korkan bir vali yolladım. Ne yaparsın bakacağız bir çaresine.

-Padişahım, bir şey diyebilir miyim?

-Söyle küçük!

-Siz bizim oraya sizden korkan bir vali değil, Allah’tan korkan bir vali yollayın, deyince padişah hatasını anlar ve o beldeye Allah’tan korkan, çalışkan, dürüst, hiç kimsenin hakkını yemeyen, kanunlara bağlı bir vali atar.

Bundan sonra da “kendisinden korkan” değil, “Allah’tan korkan” valileri görevlendirir…

Hikayemiz böyleydi.

mein_führer öykü muhteşem sanırım bugünümüze birazda olsa ışık tutuyordur

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
cep telefonu kamerası ne güne duruyor cep telefonuyla çek bilgisayara at dosyala cd ye bas bunun vergi neresinde sadece cd ye birde bir defaya aldığınız telefona verirsiniz..

artık cd lerde tarihe karışıyor usb bellek icad oldu foto nuri bozuldu..:mrgreen:

yanı bunlarında yaptıgı resmen afferdesın ama şerefsizlik kardeşım zaten benzınle zor ugraşıyoruz bide bunlarımı cıkarıyorlar ayıp yaaa

ben türkiyeye gelirken iki üc tane getirmeyi düsünüyorum.
burda 50 €.

ee madem kaşındınız bizde bir yolunu buluruz.

Not: açılan sitede kapanabilir arkadaşlar şaşırmayın . Artık hangi mahkeme tarafından kapatıldığını bile yazmıyorlar :pale::pr:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar