fikire ihtiyacım var!!!

selam arkadaşlar... benim ihtiyarın (BMW 1952- R/51-3) ön amortisör yaylarının muhafazaları başıma iş açtı:salut:...

şimdi... bu sorunu nasıl gidermemi tavsiye edersiniz?::sos:: eğer yine bir saç ile kapatayım desem, hem çok zahmetli olacak, hem de tam olarak nasıl yapacağımı bilmiyorum açıkçası.::xcrying: perçin olur mu mesela?... yada işin kolayına kaçıp körük ile mi muhafaza etmeliyim. bunun dezavantajı olur mu?

Keşke sorunun cevabı bilsem :pale: umarım bulabilirsin. Motosikletin cok guzel umarım uzun yıllar binebilirsin.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Muhafazaya ne olduğunu tam olarak anlayamadım... Perçin falan demişsin ve ardından da körük ile gizlemeyi düşünmüşsün. Fotoğraf koydunsa da ben göremiyorum malesef.

Her neyse... Madem yayların muhafazalarından bahsediyoruz. Fikrimi yazayım: Bir kere o modelin yeni parçasını ancak yurt dışından bulman mümkün olabilir. Eski model olduğu için de biraz tuzluya gelebilir. Amörtisörü körükle gizlemeye kalksan, o motosiklete körük hiç ama hiç hoş durmaz. Neresini perçinleyeceksin anlayamadım ama perçin de uzun vadeli iş görmez gibi geldi.

Eee, ne yapayım o zaman? diyorsan; Bence en mantıklı ve kesin çözüm, çin malı 250 lik chooperların amörtisör muhafazalarını motosikletinin ön amörtisörlerine giydirmek. Bu iş kolayca yapılabilir diye düşünüyorum. Bu işlem hem motoruna yakışır ve hem de çok ucuza mal edilebilir.
Herkese de böyle akıl vermem ha, bir düşün istersen... :cat:

Arkadaşım bu makina antika ve kıymetini bilmek gerek...

Bu nedenle orjinalini bulmaya veya ehil bir kaporta(sac işiyle uğraşan) ustasına bunun
aynısını yaptırmanı öneriyorum..yok ben yaptıramam dersen ben sana yardımcı olurum...Burada ben yaptırmaya çalışırım...

Orjinali bu fotolardaki gibidir...

1952-brochure.jpg

.
Burda teknik bilgili fotosu..

tech-p13.jpg

.
Buda dediğin ön maşa boru muhafazalığı..

1951R51-3frontmudguard.JPG

Selam bende de aynı motordan var.
Tabi ben aldığımda çoktan körükle değiştirilmişti.
Bu parçanın estetik dışında fonksiyonu pek yok aslında biliyosun zaten.
Eğer bulabilirsen nerden bulduğunu banada söyle bende değiştirmek istiyorum.
Ankarada ünal atasavun var klasik BMW ustası onda bulunabilir. Telefon edip sor havale yaparsan kargo ile gönderir
ADRES 100.YIL BULVARI 17.SOK.NO:24 OSTİM
ŞEHİR ANKARA
TELEFON (90)(312) 3540213
FAX (90)(312) 3540213

teşekkür ederim arkadaşlar...aslına bakarsanız bu tarz istisnai işçilikler için sanatkar ustalar bulmak, özellikle istanbul'da çok zor:pale:... yaşadığım kötü tecrübelerden sonra, mümkün olduğunca kendi işimi kendim halletmeye çalışıyorum... ancak, görünen o ki, bu iş beni aşacak:silent:... körüğün yakışmayacağına katılıyorum ve kesinlikle orjinalliğin bozulmamasından yanayım... bu arada, muratgergerli arkadaşım, önce yardım teklifin sonra güzel paylaşımların için tekrar teşekkürler:)

Ankarada ünal atasavun var klasik BMW ustası onda bulunabilir. Telefon edip sor havale yaparsan kargo ile gönderir
ŞEHİR ANKARA
FAX (90)(312) 3540213

süpersin yucika:rendeer: bilgi için teşekkürler...

Son düzenleme:
Arkadaşım bence sakın bunun orjjinalliğini bozup körük takma
Murat abininde dediği gibi iyi bir usta bul sactan yaptırmayı dene.
Eğer olmazsa ankaralı arkadaşlarımız bilirler sanırım
Ankarada eski model bmw leri toplayan birisi vardı ismini tam hatırlamıyorum ama hakandır sanırım.
Bizim burdan bile hurda bmwleri alıp giderdi ondan olma ihtimali çok yüksek fakat adamı bulabilirmisiniz bilmiyorum

ŞEHİR ANKARA
FAX (90)(312) 3540213
Bilgiler için teşekkürler kardeşim..Yürağine sağlık..
Evet @yucika kardeşim..haklısın bunlara genelde sonradan yapılan
restorasyonlarda zor bulunan bir parça ve genelde de pahalı olduklarından
körük takılıyor..

.
R51-3%20(2).jpg

Bir keresinde biliyorsunuz bu bmw'lerde( bendede vardı çünki) gaz kolunda
gaz halatının takuzu vardır ki bmw hariç diğer makinalarda ben görmedim..
Bu aşınmadan dolayı işlevselliğini kaybetmişti..Bunu ben kendim aliminyum bir
parçadan yontarak (eğe ve spatula ile) kendim yapmıştım..Ve orjinali gibi oldu..

Bu dediğimiz maşa borusunun muhafazalığıda zamanla sac olmasından dolayı
paslanma ve zaman aşımından ötürü zayıflar ve yırtılma yapar..Bunu ya yanisiyle, ya onun aynısını yaptırarak yada en kolayı ve zahmetsizi KÖRÜKLE kapatmak..
Bu körük işi güzel bir fikir..
Ama lütfen bu aşağıda fotodaki gibide yapmayaın..Yoksa bu emsalsiz makinaları
sahibinden.com' da 3-4 bin ytl'ye bile satamayız..Bence herzaman orjinalliğini korumalı....Saygılar kardeşlerim..Allah banada böyle bir makina (orjinal) nasip
eder inşallah.

.
2154787_288653_zdst120.jpg

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
muratım gergelim yine döktürmüşsün ustalığını seni seviyorum 24 saat kesintisiz hizmet

Jashua kardeşim sitede loft nickli bir arkadaş olacak oda her türlü parça temin ederim diyordu onada özelden msj atabilirsin

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
@ jashua

kardes biz sana dedeni bi antika müzeye sat dedik dinlemedin satsaydın şimdi altına en kral motoru çekerdin...

bi bmw motosiklet servisine veya satıcısına git onlar sana gerekli yardımı yapar yada tamir eder..

dedene geçmiş olsun dileklerimi ilet..

Bende olsa kesinlikle satmam..Restore edip binerdim valla..

Nadir bulunan bir modeldir..Tabi orjini olmalı..

körükte hiç fena durmuyomuş.bi düşün istersen son çare olarak

Güzel motor ama beşiğe göre kazık amortisörler çok sert kalıyor. R26 çekiş açısından güç açısından ve kullanım açısından çok geride elbette ama R51 de de süspansiyon çok sert. Sepet takacaksanız R51 uzun yol yapacaksanız R50 sürati seviyorsanız R69S bu serinin en güzel motorlarıdır.
BMW%20R51%203%20%201952.jpg

R51/3 modeli orijinal pilyon koltuğuyla
R50%20(2).jpg

R50 beşik amortisör ve kapalı şaft mekanizmasıyla
R69s%20(1).jpg

R69 S modeli BMW nin 100 mil/h sürat yapan ilk modeli aynı zamanda klasik şasinin son motoru.
R%2025_3%20JDBMW.jpg

R25/3 modeli R51 şasisi üzerine tek silindirli olarak imal edimiş.
1956%20R26%20(1).jpg

R26 modeli R50 şasisi üzerinde tek silindirli model.

Bu konuda sana yardımcı oLabiLecek diğer bir usta eski masLak sanayii den arşivLi :) power dede :) kendisi şu an bakırkoyde motocan da...
Sana yardımcı oLabilir kanısına nereden varıyorum dersen...
Meşhur BMWci Arnavut Nejat abi her hafta sonu onun dükkanında oLuyor geneLde demek ki araLArında bir bmw ritüeLi oLuyor..
bence bir teLefon açıp danış derim..
45 küsür yıLLık motor ustasıdır sanırım bu bmw LErin piyasada doLaştığı yıLLArda o haLA motora biniyordu
:)

PM oLarak atayım numarayı :)

Son düzenleme:
Bende olsa kesinlikle satmam..Restore edip binerdim valla..

Nadir bulunan bir modeldir..Tabi orjini olmalı..

aynı fikirdeyim dostum... en kötü ihtimalle, evimin salonunda süs olarak tutarım, yine de satmam:)

ve yucika arkadaşım, bana birçok konuda ilham kaynağı olabilecek, çok güzel resimler bunlar:thumleft: . çok teşekkürler....

Bu konuda sana yardımcı oLabiLecek diğer bir usta eski masLak sanayii den arşivLi :) power dede :) kendisi şu an bakırkoyde motocan da...
Sana yardımcı oLabilir kanısına nereden varıyorum dersen...
Meşhur BMWci Arnavut Nejat abi her hafta sonu onun dükkanında oLuyor geneLde demek ki araLArında bir bmw ritüeLi oLuyor..
bence bir teLefon açıp danış derim..
45 küsür yıLLık motor ustasıdır sanırım bu bmw LErin piyasada doLaştığı yıLLArda o haLA motora biniyordu
:)

PM oLarak atayım numarayı :)

bu bilgiyi değerlendirebilirim dostum, teşekkür ederim:cat:...

Son düzenleme:
aynı fikirdeyim dostum... en kötü ihtimalle, evimin salonunda süs olarak tutarım, yine de satmam:)

bu bilgiyi değerlendirebilirim dostum, teşekkür ederim:cat:...
Senin ön amortisör parçasını arkadaş bulabilecekmiş sanırım..İrtibata geç bence ve kaçırma valla..:)
Linki bu..
http://www.motosiklet.net/forum/tanisma/42961-klasik-motor-severlere-selam-olsun.html

.Bulacak olan arkadaşta bu.:wiinkk:
parcani bulabilirim arkadasim bulamadiysan yaz bana saygilar hakan

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar