FI ışığı yandı, sönmüyor, marş basmıyor

Anahtarı kontağa takınca son zamanlarda tepki yoktu, anahtar hiç takılmamış gibi yapıyordu, ikinci üçüncü seferde görüyordu, motor iki üç hafta yattı, bugün kontağı çevirdim, FI ışığı yandı ve sönmedi, sabit olarak durdu, marş basılmıyor, sinyal vs çalışıyor, motor rks cruiser 250, akü voltaj zayıflaması yapar mı acaba? Motor enjeksiyonlu...

FI (Fuel Injection), yakıt enjeksiyon hatası veriyor. Enjeksiyon sisteminde bir arıza olduğu için motor çalıştırmana izin vermiyor. Sinyallerin de yenıyorsa akü yeterlidir zaten. Yine de vurdurarak çalıştırmayı deneyebilirsin. Ama servise göstermen gerekecek, kolay gelsin.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Biliyosun motordan hiç anlamam ama senin yerinde olsam aküyü bi şarz, şarş, şarj ederdim.
Hala yapıyorsa ileri aşamada cüzdanda sorun çıkarır.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
FI isigi yanmasi demek sensörlerde bir ariza var demek bu yüzden burdan birsey soylemek dogru olmaz. Aküyü şarj ettirin bakalim ne olacak. Birde yakıt pompası çalisiyormu kontak acinca ?

Enjeksiyon sesi geliyor, bu gece aküyü şarj edicem, depoya benzin katkısı biraz dökücem, kediler motorundasının altında güvercin yemişler, her yer tüy vs doluydu, çalışan motordu, kediler mi bozdu acaba:)

Motosikleti
Hero X Pulse 200
akünün yeterli gücü olmadığı için marş basmaya engel oluyor olabilir. Deneyin umarım problem çözülür.

Biraz önce aküyü söktüm, içinde altı bölme varmış, ilk ve son bölmedeki sıvı seviyesi çok düşüktü, bu haliyle şarj etmek istemedim. Sadece saf su mu doldurayım, saf su ve asit eşit miktarda mı koyayım, bome ile ölçmek illa lazımsa kaç görmem lazım? Düşük amper ile şarj edicem ancak cihazın kesip kesmediğinden şüphem var, kaç saat şarj etsem, cihaz varta, muhtemelen min 1 amperdi.

Fi ışığı benim rks dede olmuştu, hava filteresi tam yerine oturmadığından olmuştu, zor bela buldum. filtreyi kontrol edin doğru taktıktan sonra 10 km sürün geçer ışık belki. bende o şekilde çözdüm

Fi ışığı benim rks dede olmuştu, hava filteresi tam yerine oturmadığından olmuştu, zor bela buldum. filtreyi kontrol edin doğru taktıktan sonra 10 km sürün geçer ışık belki. bende o şekilde çözdüm

Bende açık hava filitresi takılıydı ama temizliğini yapmamıştım, demek oradan bile nem kapabiliyor:) benim makina yürümüyor, marş basmıyor, yarın saf su ekleyip şarj edicem, sorun akü mü ortaya çıkar, akünün suyu az çıktı, illa ki bakım istiyormuş:) hava filitresinin de orjinalini takayım, eyvallah sağol...

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:58 ----------

http://www.zx-10r.net/forum/f94/does-fi-light-come-when-battery-low-121472.html

Linktede söylendiği üzere düşük güce sahip akü FI lambasını sürekli yakıp, motoru çalıştırmamıza izin vermezmiş, bu esnada tüm elektriksel işaretler cevap verirmiş ama motor çalışmazmış, demek ki aküyü kaybetmeden son kez sistem işaret veriyor, linkteki adamın jel aküymüş, yenisini takmış sorun kalmamış, rks'nin delphi beyni akıllı çıktı galiba:)

Bende açık hava filitresi takılıydı ama temizliğini yapmamıştım, demek oradan bile nem kapabiliyor:) benim makina yürümüyor, marş basmıyor, yarın saf su ekleyip şarj edicem, sorun akü mü ortaya çıkar, akünün suyu az çıktı, illa ki bakım istiyormuş:) hava filitresinin de orjinalini takayım, eyvallah sağol...

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:58 ----------

http://www.zx-10r.net/forum/f94/does-fi-light-come-when-battery-low-121472.html

Linktede söylendiği üzere düşük güce sahip akü FI lambasını sürekli yakıp, motoru çalıştırmamıza izin vermezmiş, bu esnada tüm elektriksel işaretler cevap verirmiş ama motor çalışmazmış, demek ki aküyü kaybetmeden son kez sistem işaret veriyor, linkteki adamın jel aküymüş, yenisini takmış sorun kalmamış, rks'nin delphi beyni akıllı çıktı galiba:)

Sonucuda paylaşırsan ve bana Özel Den atabilirsen sevinirim
Zaten alinti yapsan mesajımdan yetiyor
Ancak merak ettim

Ancak merak ettim

bugün saat 1 gibi saf su ile min-max yazan sınırlar arasına gelecek şekilde tamamlama yaptım, bendeki blackdecker ya 1A ya da 2A veriyor, aslında 10da 1ini vermek lazım diye eskiden okumuştum, yani 0.9A vermem lazımdı, neyse şarja koydum, saat 5 civarı bakıcam, heralde 7-8 civarı da montaj sonrası kader anı diyeceğim :)

Ancak merak ettim

Aküyü şarj ettim ve taktım işe yaramadı, motor çalışmıyor, sanki arabadaki immobilizer hatası:) marş tepkisiz, hiçbir ses çıkartmıyor, oraya elektrik gitmiyormuş gibi, haalbuki ışıklar vs çalışıyor, çekici 80 tl istiyor:(

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:04 ----------

Bujiyi değişsem işe yarar mı acaba? Sökmek için buji anahtarı gerekir mi?

Aküyü şarj ettim ve taktım işe yaramadı, motor çalışmıyor, sanki arabadaki immobilizer hatası:) marş tepkisiz, hiçbir ses çıkartmıyor, oraya elektrik gitmiyormuş gibi, haalbuki ışıklar vs çalışıyor, çekici 80 tl istiyor:(

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:04 ----------

Bujiyi değişsem işe yarar mı acaba? Sökmek için buji anahtarı gerekir mi?

Bujiden ziyade öncelikle mars rublesi yada otomatigi denen parçayı kontrol et
Buji arızalı olsa bile mars basması lazım
Mars motorundan çıkan artı kabloyu takip et
Yuvarlak bir parçaya takili olması lazım
Üstünde kalın 2 kablo vardır biri aküden gelen öteki mars motorundan gelen
O iki kabloyu kısa devre yapınca mars başar umarım çalışır ucuz bir parcadir

Bujiden ziyade öncelikle mars rublesi yada otomatigi denen parçayı kontrol et
Buji arızalı olsa bile mars basması lazım
Mars motorundan çıkan artı kabloyu takip et
Yuvarlak bir parçaya takili olması lazım
Üstünde kalın 2 kablo vardır biri aküden gelen öteki mars motorundan gelen
O iki kabloyu kısa devre yapınca mars başar umarım çalışır ucuz bir parcadir

Marş şarteli 46 tl görünüyor, ecu yanmış, oksijen sensörleri bozuk falan derler diye ödüm kopuyor:)

Motoru çok tanımıyorum, şöyle sorayım; boş (N) lambası var mı, motor boşta iken yanıyor mu? O müşür arızalandı ise ondan da yapabilir, biliyorsun çoğu motorlarda motor boşta değil ise marş basmaz.

gıv gıv gıv var mı?

gıvgıv yok, olsa keşke :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:25 ----------

Motoru çok tanımıyorum, şöyle sorayım; boş (N) lambası var mı, motor boşta iken yanıyor mu? O müşür arızalandı ise ondan da yapabilir, biliyorsun çoğu motorlarda motor boşta değil ise marş basmaz.

dediğiniz olabilir, boşta ışığı yanıyor, vitese takınca o ışık sönüyor, buna rağmen arızalı olabilir mi bilemiyorum, bugün bir saate motoru almaya çekici gelecek, 80 tl bayılacağız ...

ciddi masraf açarsa yaptırıp satarım heralde, daha 3000 km'deki motor sonuçta, rks markasına burada gazel okuyanlar arasına girerim :).

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Sorunu deneme yanılma yoluyla bulmaya calisirsaniz cok ugrasirsiniz.

Motorun modelini ve beynini googleda ariza kodlari yada FI codes şeklinde aratin, FI lambasi yaniyorsa sorun bujide falan degildir, sensörlerden yapar.

Ecu yada oksijen sensörü gibi gozukmuyor. Örneğin denge sensöru yada sicaklik sensoru motorun marş basmasina engel oluyor olabilir ama en temizi FI koduna bakmak yada bilgisayara bağlayarak öğrenmek.

gıvgıv yok, olsa keşke :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:25 ----------

dediğiniz olabilir, boşta ışığı yanıyor, vitese takınca o ışık sönüyor, buna rağmen arızalı olabilir mi bilemiyorum, bugün bir saate motoru almaya çekici gelecek, 80 tl bayılacağız ...

ciddi masraf açarsa yaptırıp satarım heralde, daha 3000 km'deki motor sonuçta, rks markasına burada gazel okuyanlar arasına girerim :).

Marşa basınca tam olarak ne oluyor.

Vızzzz diye ses varmı (marj sesi değil bazınca vıızz etme gibi) veya ışıkların vs yanıyor marşa basınca azalma vs?

akün bitik olabilir ama motor 3000 km'de diyorsun bu çok olası gelmiyor belki konjektörde sıkıntı vardır aküyü şarjetmiyordur.

birde motoru vurdurunca çalışıyormu?

Marşa basınca tam olarak ne oluyor.

Vızzzz diye ses varmı (marj sesi değil bazınca vıızz etme gibi) veya ışıkların vs yanıyor marşa basınca azalma vs?

akün bitik olabilir ama motor 3000 km'de diyorsun bu çok olası gelmiyor belki konjektörde sıkıntı vardır aküyü şarjetmiyordur.

birde motoru vurdurunca çalışıyormu?

marşa basınca hiçbir ses çıkmıyor, kontağı açınca enjeksiyon sesi geliyor, ışıklar yanıyor ama azalma var mı bilmiyorum, aküyü şarj ettim ama sonuç değişmedi, motoru vurdurmadım ama çalışacağını sanmıyorum çünkü gıvgıv yok, ölü durumda :) bu motor taşıyıcıları da çok üç kağıtçı, efendim kaza olmuş oraya gidip oradaki motorları alacakmış, bizim iş yine yarına kaldı, acil işleri öne ala ala günü bitirdi :( bizim iş yarın sabaha kaldı... bence marş butonu ya da otomatiği olabilir, elektrik oraya gitmiyor gibi geldi, çünkü far korna vs elektrik var...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar