Farkli ebat lastik takilir mi

Motosikleti
Çin Malı Skuter
Merhabalar. Malum kis geldi ve motor lastiklerim cok kotu. Motosikletime yeni lastik arayisi icindeyim. Arka lastik ebatim 130/60/13R. Lastik olarak 130/70/13 takabilir miyim? İlla aynisi mi olmali? Tesekkurler.

Merhabalar. Malum kis geldi ve motor lastiklerim cok kotu. Motosikletime yeni lastik arayisi icindeyim. Arka lastik ebatim 130/60/13R. Lastik olarak 130/70/13 takabilir miyim? İlla aynisi mi olmali? Tesekkurler.

60 profil yerine 70 takarsan çekiş çok düşer , konfor artar , düşük hızlarda pek bir fark olmaz ama yüksek hızlarda virajda eski tadını vermez..

Motosikleti
Çin Malı Skuter
Hmm tesekkur ederim. Michelin City Grip 2 alacagim, nasil acaba?

- @Nikk'in dediği gibi ivmelenmen hissedilir şekilde düşer.
- Motor 2,5cm yükselir. Arka lastik vurmasın tümsekten geçerken?
- Bir scooter için geometri değişimi çok konuşulacak bir konu olmayabilir ama 2,5cm de az değil, sürüş değişir. Yine @nikk'in dediği gibi arkası biraz daha zor devrilmek ister ve arkadaki tutuş da azalır ama bu azalma hissedilir olmayabilir çoğu zaman.
- Teorik olarak son hızın 10% kadar artar. (Eğer vitesi bitirebilirsen)
- Motorun hızı nereden okuyor tam bilmiyorum ama, büyük ihtimalle kadrandaki hız da km sayacı da yine 10% hatalı göstermeye başlar.

Mutlaka 100% aynı ebat olmalı diye bir kural yok, ama senaryoların 99%'unda aynısı olması en doğrusu oluyor.

Motosikleti
Çin Malı Skuter
- @Nikk'in dediği gibi ivmelenmen hissedilir şekilde düşer.
- Motor 2,5cm yükselir. Arka lastik vurmasın tümsekten geçerken?
- Bir scooter için geometri değişimi çok konuşulacak bir konu olmayabilir ama 2,5cm de az değil, sürüş değişir. Yine @nikk'in dediği gibi arkası biraz daha zor devrilmek ister ve arkadaki tutuş da azalır ama bu azalma hissedilir olmayabilir çoğu zaman.
- Teorik olarak son hızın 10% kadar artar. (Eğer vitesi bitirebilirsen)
- Motorun hızı nereden okuyor tam bilmiyorum ama, büyük ihtimalle kadrandaki hız da km sayacı da yine 10% hatalı göstermeye başlar.

Mutlaka 100% aynı ebat olmalı diye bir kural yok, ama senaryoların 99%'unda aynısı olması en doğrusu oluyor.

Tesekkurler.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:57 ----------

Yol tutuş olarak en iyisi diyebiliriz , çivi gibi cisimlerden çok çabuk deliniyor , ben sırf bu sebeple tercih etmiyorum..

Tesekkurler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar