F900 gs, Tiger 900 GT, Vstrom 800 se, Tracer 9

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Selamlar,

Malum yıl sonu geliyor. Motosiklet fiyatlarında düşüş öngörmekteyim. Bu sebeple motosiklet değiştirme düşüncem var. Üstteki modellerden birini almak istiyorum. 2. el olarak. Artçılı uzun yolda kullanmayı planlıyorum ya da yine artçılı günlük turlar. Şehir içine mecbur kalmadıkça girmiyorum. Aklımda Vstrom 800 var ama titreşimli olduğuna dair yazılar okudum özellikle yurt dışında. Tiger 900 gt hesaplı çantalı olanlar var. Ama sorun çıkarır mı bilemedim. Amacım bir iki sene içinde R 1200 Gs e geçmek.
650- 750 k arası bütçem var. Bu bütçenin 320 k kadarını benim NC 750 oluşturuyor. Düzgün Gs bulabilseydim onu da alabilirdim ama diğer başlıkta tartıştığımız gibi GS ile hiç bağlantım yok. Başka önerilerinize de açığım.
Değerli yorumlarınızı bekliyorum.
Aaa o butce ile sifir stelvio alirsin, simdi aklima geldi😬 hatta asagidaki linkte dusuk km bi stelvio aras var 680e. Bi de v85 tt guardia d'onore var o da guzelmis, 480e.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Aaa o butce ile sifir stelvio alirsin, simdi aklima geldi😬 hatta asagidaki linkte dusuk km bi stelvio aras var 680e. Bi de v85 tt guardia d'onore var o da guzelmis, 480e.
Fiyatlar "fazla iyi", bir kaza maza ciddi arıza geçmişini düşündürüyor.

Ged

Motosikleti
Sari sitedeki ilanlarinda kaza tramer boya degisen yok diyor. Bi de 180bin tlye komisyonsuz 6 taksit yapiyorlar. Pesinde de bir miktar indirim yaparlar bence.
Mesela orada bi mandello s var, 23bin kmde, onda bedelsiz tramer cikiyor ama fiyati da diger mandellolara gore daha dusuk.
Kosuyolundaki showroomlarina gitmistim, orada gorulebiliyor motorlar. Umraniyede de iyi oldugu soylenen bi yetkili servis buldum😂 kaldi 3 nal bi de at 😂

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Geçen hafta gördüm bunları ben doğan trend showroom'da bizim Gökhan'ın vstrom 1050DE'sinin yanında duruyorlardı. stelvionun tipi ne güzelmiş demiştim. Temiz duruyorlardı ama gözle bakınca ben anlamam.

Dün akşam İstanbul adv kanalının canlı yayınını izlediniz mi?
Gümrük kapılarından giriş çıkış yapan motosiklet marka ve modelleri ile ilgili istatistikleri verdiler. Çok ilginç bilgiler vardı.
İlgilenenler var ise izlemesinşi tavsiye ederim. En ilginç bilgi ise ülkeden(o sınır kapısından) çıkış yapan motosikletlerin (6500 adet) 1600 civarı yamaha, 1200 civarı honda sadece 198 tanesi bmw marka şeklinde olması.
Bu durumu da yamaha ve hondanın sorunsuzluğuna bağladılar. Ayrıca konuşmacılardan biri triumph markasının da japonlar kadar sorunsuz olduğunu ( özellikle son bir kaç yıl serileri) belirttiler.

• Beğen
Tepkiler: Ged
Motosikleti
Husqvarna Svartpilen 250
Doğrudur, elbette Triumph sorunsuz bir markadır benim gözümde. Zaten benim ve yakın çevremdeki kişilerin Triumph tercih etmemesinin nedeni markadan kaynaklı değil, Korlas'tan kaynaklı. Yurt dışında yaşasam kesinlikle Triumph sahibi olurdum ama Türkiye'de maalesef. Alan kişilere de saygım sonsuz elbette. Korlas ile muhattap olmam, diğer servisler üzerinden işimi halledebilirim diyenler tercih edebilir.

Motosikleti
Ns200 15"
Dün akşam İstanbul adv kanalının canlı yayınını izlediniz mi?
Gümrük kapılarından giriş çıkış yapan motosiklet marka ve modelleri ile ilgili istatistikleri verdiler. Çok ilginç bilgiler vardı.
İlgilenenler var ise izlemesinşi tavsiye ederim. En ilginç bilgi ise ülkeden(o sınır kapısından) çıkış yapan motosikletlerin (6500 adet) 1600 civarı yamaha, 1200 civarı honda sadece 198 tanesi bmw marka şeklinde olması.
Bu durumu da yamaha ve hondanın sorunsuzluğuna bağladılar. Ayrıca konuşmacılardan biri triumph markasının da japonlar kadar sorunsuz olduğunu ( özellikle son bir kaç yıl serileri) belirttiler.
Gs kullanıcılarının genel sınırı Şile gayet normal değilmi sınır verileri. :)

Hem adamlar zengin bir kere ne uğraşacaklar gümrüktü, yoluydu ve çamuruydu. Alıyorlar business class uçak bileti yata yata gidiyorlar. :)

Eğer Avrupalı motosikletler donanım fakiri olsaydı Japonlar gibi görülürdü, Suzuki bile daha yeni yeni hesap makinası gibi ekran yapmaktan vazgeçiyor.

Gs kullanıcılarının genel sınırı Şile gayet normal değilmi sınır verileri. :)

Hem adamlar zengin bir kere ne uğraşacaklar gümrüktü, yoluydu ve çamuruydu. Alıyorlar business class uçak bileti yata yata gidiyorlar. :)

Eğer Avrupalı motosikletler donanım fakiri olsaydı Japonlar gibi görülürdü, Suzuki bile daha yeni yeni hesap makinası gibi ekran yapmaktan vazgeçiyor.
Veriler içinde alman vatandaşlarının verileri de vardı. İşin ilginci onlar da Bmw almıyor. Yamaha, honda alıyor. Ne iş anlamadım.
Çok detaylı bir istatstik çalışması olmuş ama. Hacim bazında bile veriler vardı.

Ged

Motosikleti
Veriler içinde alman vatandaşlarının verileri de vardı. İşin ilginci onlar da Bmw almıyor. Yamaha, honda alıyor. Ne iş anlamadım.
Çok detaylı bir istatstik çalışması olmuş ama. Hacim bazında bile veriler vardı.
Trdeki marka bazinda satis rakamlari ile paralel sanki bu rakamlar. Yamaha hondadan az satiyor ama ikisinin toplamini dusundum ben.
Almanlar tutumludur benim bildigim, o yuzden kosa kosa bmw almiyorlardir. Bir de gumruk kapisindan gecenlere bakip sorunlu sorunsuz yorumu bence cok saglikli dagil. Motoru olup da sinir otesi yolculuk yapanlarin kullanici profili de onemli.

Motosikleti
cbf 150
Gümrük kapılarının verilerini doğrulugunu bilmiyorum ama benim geniş bir yurtdışı arkadaş ağım var hepsininde GSleri var ama inanmazsınız böyle uzun yolculuklara çıkacaklarsa 90 lardan kalma hondalar yamahalar suzukiler kullanıyorlar bakın 2000 lerde değil direk 90lardan kalma motorlar.

En modernininde suzuki bandit var oda bugün italyan afganistana gidiyor türkiyeden geçiş yaptı.

Neden derseniz tamamen cool olmak nostalji işi. birşeyi başarmak aynı zamanda. Gs sonuçta çok modern sen onu değil o seni kullanıyor. Bana da sorarsanız bende aynı çizgide ilerlerdim. Misal ben Vespa ile çok uzun turlarıma çıkıyorum.

Gümrük kapılarının verilerini doğrulugunu bilmiyorum ama benim geniş bir yurtdışı arkadaş ağım var hepsininde GSleri var ama inanmazsınız böyle uzun yolculuklara çıkacaklarsa 90 lardan kalma hondalar yamahalar suzukiler kullanıyorlar bakın 2000 lerde değil direk 90lardan kalma motorlar.

En modernininde suzuki bandit var oda bugün italyan afganistana gidiyor türkiyeden geçiş yaptı.

Neden derseniz tamamen cool olmak nostalji işi. birşeyi başarmak aynı zamanda. Gs sonuçta çok modern sen onu değil o seni kullanıyor. Bana da sorarsanız bende aynı çizgide ilerlerdim. Misal ben Vespa ile çok uzun turlarıma çıkıyorum.
Bence bu motorların kullanılmasının sebebi az elektronik olmaları. Kırgızistanda nereden bulacaksın diag tool da beyni kontrol edeceksin.

Motosikleti
cbf 150
Bence bu motorların kullanılmasının sebebi az elektronik olmaları. Kırgızistanda nereden bulacaksın diag tool da beyni kontrol edeceksin.
inana bulunuyor :) dünya artık çok ufaldı. hiç thmin edemiyeceğin yerlerde istanbuldan daha modern ekipmanlar bulabiliyrsun. sanırsam biz biraz geri kaldık.

inana bulunuyor :) dünya artık çok ufaldı. hiç thmin edemiyeceğin yerlerde istanbuldan daha modern ekipmanlar bulabiliyrsun. sanırsam biz biraz geri kaldık.
Mesela siz isteyen buluyor dediğiniz için ben Tacikistan'a Ducati ile "gider miyim?" diye kendime soruyorum. Cevap "gitmem".
İnsanların genelinde yerleşmiş olan önyargılar vardır ve bunlar yanlış olsa bile kolay kolay değişmez.
Mesela yurt dışı forum sitelerinde bile tiger ın yedek parça sorunundan bahsediyorlar. Bu yanlış bile olsa insanların kafasına yerleşmiş. Ayrıca kimse yurt dışında ve de medeniyetin bile az olduğu yerlerde tamirci peşinde koşmak istemez. Kaldı ki kendi ülkemizde bile bunu istemiyoruz.
Bu sebeple eski makine kullananların neden kullandığını çok iyi anlıyorum ve saygı duyuyorum. Onlar kurt misali boynu kalın insanlar. Kendi işlerini kendileri yapıyorlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar