Ellerinize sağlık çoy faydalı bir konu olmuş , teşekkür ederim . Her ne kadar benim de aklımda eski motorlara ilgim olsada . 2. el fiyatlarını görünce vazgeçip sıfır yeni model almayı tercih ederim . Örnek olarak 2000 model hayabusa almak istesek 2. el fiyatları 25 bin tl civarında . Zaten motor 16 yaşına gelmiş birde o kadar para vermek insanın içinden gelmez . O fiyata sıfır yamaha xj6f diversion almak daha mantıklı olur . Tabi örnekler çoğaltılabilir .
Bazı ilanları özellikle inceliyorum 1 seneden beri ilanda olup satılmayan motorlar mevcut piyasada . Bunun sebebi de yüksek fiyat istemeleri .
konuyu açma sebebim de buydu.ne güzel yazmışsın ilgiliyim seviyorum ama almam diye.sonuna kadar saygı duyulacak bir seçim.
Önceliği 4 silindir,spor ve yeni görünüm,grenaj,daha az yakıt,daha düşük masraf ve risk olan biri 2000 model bir hayabusayı çok beğenmesine rağmen gidip bir xj alabilir.
2000 model bir hayabusa kullanıcısıyla aynı fikirde olmasına rağmen hayabusada bğeğendiği noktaları daha yeni modelde buluyor ve bunlar kendisine yetiyorsa tabiiki o kişinin yeni olanı alması çok daha mantıklı olacaktır
Neden mi?
çünkü 2000 model hayabusayı alınca olası masrafları,yakıtı,kısacası xj6 ya göre dezavantaj olan konular insana "keşke bunu almak yerine xj6 alsaydım" dedirtir.Ama insan xj6 yı alıp kendisini huzursuz eden problemler yaşadığında "keşke sıfır km xj6 yerine 2000 model hayabusa alsaydım,onda bu problemlerle karşılaşmazdım"demez
Motosikletten ne istediğini bilmek ve aldığın motosikletin sana onları gerçekten verebilmesi asıl olan durum.
yaş ve km takıntısı olanlar çok olduğundan gerçekten işi bilen senin gib adamlar çok komik rakamlara çok kral makinalara biner
keşke bu bilgileri kimse ile paylaşmasaydın
çok farketmez ama belki gözü kara yağız delikanlar çıkıp bu işlere kalkışbilir
eline sağlık güzel bilgiler vermişsin
yanlız dikkatimi çeken kullandığın motosikletler hep japon
hiç alman ingiliz italyan yok neden acaba?
yapmak isteyen kalkışsın bu işlere,bana veya bize bir zararı dokunmaz ki 10 yaşından büyük makinelerin caddelerde yollarda şıkır şıkır gezmesi
Eski alman olarak BMW çok iyi bir seçenek.Parçalarını bulmak çok kolay 70 model olanının bile.Japonlar kadar egzantrik teknolojik mekanik denemeleri olmadığından yürütmesi de kolay.burada 2 yakın abilerimden birinde 78(yanlış biliyor olabilirim) bmw r60/7 var.komple restore edildi 4-5 sene önce ve hala problemsiz geziyor.birinde de 93 1100rs var o da herşeyiyle sıfır km ayarında bir motosiklet.Alıp toparlamak bakmak japondan daha kolay bile olabilir.
Neyazıkki sıralı 4 silindir ve sporttouring seviyorum.4 silindir 1990ların K serisi bmw lerinin tasarımları japon motorlarına göre çok çok çirkin geliyor.kişisel görüşüm tabii,bmw yi çok daha güzel bulanda olabilir.
ikiside 94 model aynı sınıf ve hacimdeler mesela
İtalyanlar ve ingilizlerde de sıkıntı yine silindir düzeni

Tabii bir bmw ducati,triumph gibi motosikletlerin hem alınabilecek durumda olanlarının çok çok pahalı olması hem de parçalarının fiyatları.Tabii bir de şu var,ben bugün bir çok şehirde sanayiye gittiğimde 90lı yıllarda zzr tamir etmiş,xx sahibi olmuş bir usta bulabilirim ama tr de büyük şehirler dışında kaç tane usta ducati 916 görmüştür

japon motorlar hiç değilse daha fazla satıldığından ve hepsi teknolojik olarak benzediğinden anlayanı daha çok.