Avukatlar ile yapılan görüşmelerde...
Cyberm,
Merak ettim, sen tanıdığın avukatlarla mı görüştün yoksa direk olayla ilgili avukatlarla mı görüştün? Eğer olayın avukatlarıyla konuşmadıysan bundan sonrasını genele sesleneceğim.
Aşağıdaki soruları bu topicin 5. sayfasında
(şu anda 17) 100. mesajda
(şu anda 324) sormuştum. Olayla ilgili bilgisi olanlar benim mesajı kaçırmış olabilir. Eğer olayla ilgili bilgisi olan varsa arkadaşımızın tıbbi ölüm sebebini yazabilir mi? Bunu merak ediyorum çünkü önündeki araca açıyla çarpmış olması lazım ve bu durumda yana ve ileri yönde sekmiş olması lazım. Bu çarpmanın şiddetini azaltacaktır. Sonra yere düştüğü noktada:
1) arkadan gelen aracın üzerinden geçmesi yüzünden mi,
2) önünden gelen aracın altına girmesi yüzünden mi
3) yoksa bariyer ayaklarına çarptığı için mi ölmüştür?
Ayrıca tıbbi açıdan sebep nedir? Şahdamarı yırtılması, kalp krizi, boyun kırılması, iç kanama, dış kanama, beyin kanaması, vs.
Benim geçmiş mesajım:
Hepimizin başı sağolsun. Ailesine sabırlar dilerim.
Vefat sebebi nedir? Tüm korumaları (kask, mont, eldiven, dizlik, omurga,vs.) var mıymış? Boyun kırığı, beyin kanaması, yoğun dış kanama, iç kanama ya da başka sebep. Arabayla açıyla çarpışınca bariyerlere mi çarpmış yoksa arkadan veya önden gelen başka bir araç mı ezmiş? Geride kalanların eğitimi için bu tip soruların cevabını da bilmeliyiz. Buna göre ya bazılarımız sürüş şeklini değiştirir ya da ona göre ek koruma alır. Geride kalanları korumalıyız.
Koca sitede kimse yok mudur, benim gibi hiç kimse merak etmiyor mu?
1-2 gün üzülürüz, sonra da hiç bir çözüm bulmadan hayatımıza devam ederiz. Belki de en güzeli bu. Ben de böyle olmaya çalışayım bari, ama yapamam.
En azından bir örnek vereyim. Eğer ölüm sebebi iç kanamaysa ona karşı %100 olmasa da şansımı arttırabileceğim bir önlem var.
Mesela hem göğsümü hem sırtımı hem omurgamı koruyan tek bir ürün var.
http://www.motoworldracing.com/thor-07-force-protector.html Çoğunluk motorcunun ölüm sebebini bilebilirsek ona göre ek korumalar alırız, en azından ben alırım. Önleyebildiğimizi önlememiz gerekiyor.
Nasıl sigara içenler bir gün bacağını kestirince, kalp krizi geçirince ya da başka bir şey olunca tıpış tıpış sigarayı bırakıyorlar, ya da organ bağışı ile ilgisiz/karşıt insanlar kendisine veya yakınlarına ihtiyaç olduğunda bu konuda öncü kesiliyorlar, ya da bir adli /trafik olayında şahit olmuşken "aman ben kaçayım şahit yazmasınlar" mentalitesine olanlar olduğu gibi aynı olayı şu topicde de gözlemledim. Herkes başına bir şey gelen kadar işin eğlencesinde.
http://www.motosiklet.net/forum/taz...27392-kazalari-onlemek-icin-haydi-el-ele.html linkinde bulunan
Kazalari önlemek Için Haydi El Ele konulu topic kaç zaman yerlerde süründü. Sadece bir avuç insan çırpındı.
Kimin bilgisi var? Konuyu açan
tigermbz (geçen gün özelden mesaj da attım ama ulaşmadı sanırım), sana ek bilgi ulaştıysa hepsini paylaşırsan ya da paylaşılmayacak kadar kötüyse özelden mesaj atarsan sevinirim.
SONUÇ: Üzerinden bir kaç gün geçti ve nasıl olduğunu bilmiyoruz, sadece taziyeler var. O da tabii ki yapılacak ama sırf o olmaz. Hadi çözümü de geçtim, sadece ben merak ettim.:silent: İlk günden ısrar etmedim, ama artık olayın üzerinde konuşma zamanı geldi.
Bakalım şimdi kaç enerjik kişinin kanına dokunacağım da onları hareketlendireceğim. Bana edebilecekleri küfür ve hakaretleri varsa, bu tip olayların da üzerine gitme enerjileri vardır demektir. O zaman adama sorarlar neden harekete geçmiyorsun diye.:bounce: