Kend bilgilerim ışığında şunu söyleyebilirim. Pegaso'da, F650 serisinin tamamı da, 650 lik rotax motor kullanıyor. Çok çok ufak farklar dışında birebir aynı denebilir. Bu makinaların en önemli özelliği düzgün bakıldıkları zaman servis istememeleri, parça istememeleri. Pegaso benim dikilide bir arkadaşımda vardı. Neredeyse F650 serisi ile aynı teknik verilere sahip. Ancak onun parçalarını ve servisini sağlayan firma pek yaygın olmadığı için, fiyat konusunda sorun yaşanabiliyor. Parçaları borusandan almazsan BMW bu konuda daha ekonomik. Sonuçta motor aynı, diğer parçalar farklı. Pegasonun bir orjinal aynası için 4 hafta beklendiğini biliyorum. Ben geçen gün ayna değiştirdim. Orjinal VICMA ayna, istanbulda vardı, 2 günde yerine takılmış oldu.
BMW F650 serisi için, sadece periyodik bakımlar ile, 200.000km gözü kapalı çıkarır diyor. Bunu ben de desteklerim. 13 yaşında benim çocuk. Sadece yağ ve filtre değişimleri yapılıyor. Arada ufak tefek ayarlamalar, vs vs yapılıyor. Değişmesi gereken parçalar zamanında değişiyor. Balata, zincir, filtre, dişli vs vs. En ufak bir problemi de yok.
Temizini bulup alman lazım en önemli konu o. Eskişehir veya yakın çevrede bi yerden bulursan, gelip seninle bakarım motora.
Rotax motorun tek bir kronik arızası var. Marş rublesi. Rulet gibi. ne zaman dağılacağı belli değil. Ama hepsi 100.000max civarı bir ruble istiyor. 2. el temizi 150 TL rublenin. Kitlemesi ile 400 TL...
Kısacası eğer düzenli bakılmış temiz bir F650 bulursan, modeli ne olursa olsun. sana açacağı max masraf 500 TL olur... ama ömür boyu binersin. Ben 98 modeli gözüm kapalı aldım. 05-06 modellerden hiç korkma derim.