hocam şöyle söylim tenere benim tam aradığım motor. versys kullanan arkadaş kendi motoru olduğu için övüyor belki ama kesinlikle tenere diyorum. ben burdan yalovaya tek marş karadan gitmiştim gece vakti.,(mondial xtreme max) yapıştır yapıştır dip gaz,, tabi inince beynimden vurulmuşa dönüyorum ayrı mesele, uzun yolda işim bittiğinde çıkıyorum esenköy tepelerine domuz avınayani geçtiğim yollarda harbi öyle v-strom versys filan ilk 50 metrede tırtlar. atlıcam balıkesire hafta sonu seyahati filan orda dağ bayır gezeceğim. zaten 1-2 günlüğüne gidiyosun yolda vakit öldürmek mantıksız. çok güzel yerlerden geçerken yavaşlarsın ayrı ama otobanda ne manzarası Allahaşkına. dediğim gibi off road aracım da var daha önce ktm vs cross motor da kullandım epey. racing sevdası geldi geçti. şimdi hem yol olsun hem şehir içi olsun hem dağ bayır da çok extreme olmasa da üzmesin. ah şu tenereyi çift silindir yapsalar nolurdu yaw tek düşündüren yanı o. herkese bir örnek vericem. benim aslında aradığım motor tam anlamıyla ama tam anlamıyla Triumph 800 xcx veya xca. bununda markası ve fiyatı sıkıntılı. aynı paralara 2014 temiz super tenere, crostourer hatta abisi explorer bile alabiliyosun. 54bin tl nedir ya . 1190adv mi alıyoruz aga. dediğim gibi triumph 800xcx i bi düşün. 3 silindir (ne hararet yapar ne de titreşim), yüksek beygir(max200ün üzerinde), off road(tenereye yüzde90 yaklaşır diyorum), ufak hacim(şehir içi,dağ bayır sıkıntı yok). işte ama gel gelelim servis aralığı marka şüphesi fiyatı falan filan. ben tenereyi alıp bu işi kapatacağım yolda da artık 150-160 ne tutturursak baktım olmadı satar başka alırım napim. en kısa zamanda aldığım inşallah resim paylaşırım senle de buluşur brifing alırım hocam
![]()
Triumph tiger 800 xcx alıyordum ben tenereyi verip. Çok güzel motordur fakat şu triumphu Korlas getirdiği sürece o motora binmeyeceğim. Yoksa bayılıyorum o motora özellikle yeşil rengine...
Sebepleri ise çok basit ben 55 bin tlllik motorumu kötü ustanın ellerine teslim etmem... Kötü servis kötü satış... Deneyerek arıza bulunmaz.... Honda , kawasaki , yamaha , ktm , bmw salakmı ki yeni çıkardığı motor için ustaları kendi memleketlerinde eğitime sokuyor...
150 -160 tenerede yoracaktır haberin olsun. Ayrıca şimdiden hayırlı olsun
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:32 ----------
''Versys kullanıpta azariye girmeyen duymadım'' sözünüzün biraz altı boş gibi.Versys'in üretilme sebebi ve hitap ettiği kesim belli.Kawasaki'nin Kle 500 serisini Tenere ile kıyaslayabilirsiniz ancak Versys daha çok Touring sınıfına yakın bir motor.Yani asfalt motoru ancak hafif arazide de gitmem demez.Fakat genel anlamda bence Versys Tenere'yi her türlü döver, birtek arazi koşullarında fena dayak yer.Türkiye şartlarında hangisi derseniz, arazi hobiniz yok ise kesinlikle Versys.Fakat işin içine araziyi karıştırdık mı adını çöl bölgesi olan tenereden alan, Tenere ile Versys'i kıyaslamak biraz bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor.
Heh işte benim yazdığımın özeti tam olarak budur...