Enduro Seçimi

Öncelikle herkesi selamlıyor ve hayırlı günler diliyorum...
Benim sorum ,sizden yardım istediğim konu şu ; Anadolu illerine hatta doğu illerine gidip bir süre kalıcağım,bu ara motosikletsiz de gitmek istemiyorum...Motor konusunda tecrübem iyi denecek seviyede,uzun yıllar bindim,yol katittim ! Suzuki DL 650 yada 1000 cc - Honda Transalp - KTM 640 ADVENTURE ! Bunlarun hangisi ile rahat eder,çok fazla sorun yaşamam ! Benzin kalitesi o bölgelerde düşük,yolları yarı off road denecek kadar bozuk yerlere sahip....Şimdiden teşekkür ederim katılımıza / Saygılar !

DL'yi geç bi kere baştan. Doğunun yollarına uygun değil o.

640 ADV güzel motordur ancak titreşimi vardır. Otobanda vs. yorar seni. İki kişi çok konforlu olduğu söylenemez.

Transalp, çok yakar ancak karbüratörlüdür. Ustasını rahat bulursun doğuda. Elektronik olmadığı için sıkıntı yaratmaz. Süspansiyonları yumuşaktır, çift silindirlidir titreşimi nispeten daha iyidir.

Bunların haricinde BMW F650GS ya da Yamaha XT660R da düşünebilirsin. Ancak ikisi de enjeksiyonludur. BMW çok az yakar, ABS'lidir, elcik ısıtmaldır; XT'nin de frenleri BMW kadar iyidir, BMW'den 1,5-2 lt daha fazla yakar.

Eski kasa Pegaso ya da Pegaso Trail de bakabilirsin. Eski kasa olanların karbüratörlüsü de var enjeksiyonlusu da. Trail enjeksiyonlu, yakıt tüketimi de 660R ile aynı sayılır zaten içinde aynı motor var iki motosikletin de. Pegaso'larda ise F650GS motoru var. Rotax motor yani, kendini kanıtlamış iyi bir motordur. Ancak Aprilia parça konusunda sıkıntı yaratabilir.

Honda, BMW, Yamaha'dan şaşmamak gerekir sanki.

:cat: bahsettiğin motosikletler hakkında bilgim yok ama ben erzurumluyum.
seni buralarada beklerim şehrimiz güzeldir inşallah planladığın geziyi yaparsın
:cat: :)

Transalp'in yakıtından bahseden arkadaş sayısı çok,önceleri onu tek düşünüyordum ama alternatifleri de değerlendirmeliyim...Enjektörlü motorla da oralarda kalmak istemiyorum ! Hepsinin artısı ve eksisi var ! Teşekkür ederim ayrıca !

Dostum inşallah,gelir çayını içer,tanış nasip olur...Kıtlama çay içemiyorum ama sanırım buraların şekerinde iş yok ! Saygılar....

Son düzenleme:
Hımm...Evet biliyorum ! Çok yazmasam da çok okuyanlardanım,sizi de Transalp aşığı olarak hafızama kazımışım...En kısa zamanda sahibi de olursunuz umarım ama bu sevgi nerden geliyor ? İlk görüş filan değildir sanırım ?

Hatırlamıyorum Hakim bey, o an içkiliydim :mrgreen: :queen: :queen:

İşin şakası tabi :) Bilmiyorum, motosiklet dedin mi enduro, enduro dedin mi TA :cherry: :cherry:

Valla şimdi aklıma geldi, Aprilia'dan uzak dur :)

Pegaso'ya ön amortisör için bir mail atmıştım. 6-7 kişi okudu maili, bir Allah'ın kulu da "evet elimizde var" ya da "yok" demedi :)

Dediğim gibi Honda, Yamaha, BMW. Zamanında bir de Suzuki'ye mail atmıştım anında yanıtlamışlardı. Ama şuan ne durumdalar bilmiyorum.

Anladım...Dıshy'nin ki tutku,belki de haklı bir tutku ! Parça ve distribütör etkinliği de çok önemli tabii ki...Çok ince düşünüp karar vermeliyim sanırım ! Transalp'e parça lazım olursa Dıshy yardımcı olur heralde ...

Son düzenleme:
Heee zaten yakında Antalyaya Honda bayisi açıcam :mrgreen: :queen:

Aç mutlaka...Transalp dışında da satma ! Hatta onları da satma !!! Herkesin gönlündeki bigün gerçek olsun inşallah.......

Aşkolsunnnnnn :salut: Prodan daha kıdemli olduğumu sanıyordum :salut: :cherry:

Amannn yanlış anlama Dishy kardeş.Sen Transalp güzelisin.:p Kargadan başka kuş; transalp'tan başka da motor tanımıyorsun.:queen:

Pro kardeş ise genelde Enduro düşkünü ya ondan öyle söyledim.:)

hiç kawasaki KLR 650 düşündünüzmü ? ben önceden kullanıyordum, mükemmel oldugunu düşünüyorum (4-5 saatten fazla sürekli kullanımlarda yorucu olabilir)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Hiç Africatwin diyen yok bence oda güzel,transalp'in ağabeyi oluyor kendileri:)

Hiç Africatwin diyen yok bence oda güzel,transalp'in ağabeyi oluyor kendileri:)

Pardon biri Afrika mı dedi :p :p :bounce: Buyrun :cherry: :cherry:

pic0080xh2vy1.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar