En Sorunsuz KTM modeli

Selamlar,
İnternette gezi yayınlayan ve genelde Avrupa turuna çıkan ( belli bir gelir seviyesi üstü diyelim) kişilerde ve motosiklet eğitmenlerinin bir kısmında yüksek cc KTM motosikletler görüyorum. Uğur Hoca videolarında da KTM kullanıyor. Sormak istediğim biz KTM i elektronik arıza yapmaya meyilli ve de yedek parça ve servisi sıkıntılı olarak görüyoruz. Japon kadar güvenilmez diyoruz. Anlamadığım ise bizden çok daha fazla motosiklet kullanan ve ekmeğini bu makineler ile kazanan kişiler nasıl oluyor da halk arasında problemli olarak konuşulan bu motosikletleri kullanıyor? Konuya bizden çok daha fazla hakimler. Yoksa biz sürekli bazı markaları güzelleyerek kendi algımızı mı bozuyoruz.
2. olarak para sıkıntınız olmasaydı yüksek cc hangi KTM modelini seçerdiniz? Hız veya beygir gücü gibi konulara takılmıyorum. Problemsizlik açısından bakıyorum.
Yıl ve model belirtebilirsiniz. Hatta biliyorsanız diğer KTM modellerinin kroniklerini de yazarsanız, biz de bu konuda bilgi sahibi olabiliriz. Ben satın almalarımda genel de 2. el bakarım. Konu 2. ele yönelik. Bunu da belirteyim.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
790adv benim listemdeydi ama ön amortisörlerinin ayarlanmamasından ve çinde cfmoto fabrikasında üretildiğinden vazgeçtim duyduğum kadarıyla avusturyada üretilen modellerinde bi sorun yok 690 890 1290

Yoksa biz sürekli bazı markaları güzelleyerek kendi algımızı mı bozuyoruz.
bu da var tabi benim gözümde ktm, yamahadan hondadan daha güvenilmez veya güvenilir değil ayrıca bu adamlar 100 yıldır dakarı enduro motocross yarışlarını domine ediyorlar dakarın yarısı ktm kanıtlamak için daha ne yapılması lazım bilmiyorum

ktm yarış spec motorlar üretiyor sizin önceliğiniz aradığınız bu değil

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
790adv benim listemdeydi ama ön amortisörlerinin ayarlanmamasından ve çinde cfmoto fabrikasında üretildiğinden vazgeçtim duyduğum kadarıyla avusturyada üretilen modellerinde bi sorun yok 690 890 1290

bu da var tabi benim gözümde ktm, yamahadan hondadan daha güvenilmez veya güvenilir değil ayrıca bu adamlar 100 yıldır dakarı enduro motocross yarışlarını domine ediyorlar dakarın yarısı ktm kanıtlamak için daha ne yapılması lazım bilmiyorum

ktm yarış spec motorlar üretiyor sizin önceliğiniz aradığınız bu değil

Dedi 3 günlük motorcu

Motosikleti
söz getirecem sana türkçe almanca sözlük
Duydugun kadari ile böyle bir konuya yorum yazman kadar sacma bir sey olamaz.

Hicbir bilgi birikimin olmadan forumdaki her konuya yirtik dondan firlar gibi dalip

"duydugun kadariyla"

ahkam kesiyorsun.

Bunu yaparak bir yere varamazsin .

Son düzenleme:
Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Duydugun kadari ile böyle bir konuya yorum yazman kadar sacma bir sey olamaz.

Hicbir bilgi birikimin olmadan forumda ki her konuya yirtik dondan firlar gibi dalip

"duydugun kadariyla"

ahkam kesiyorsun.

Bunu yaparak bir yere varamazsin .
sen paylaş bizimle o zaman engin ktm bilgini :)

Motosikleti
sen paylaş bizimle o zaman engin ktm bilgini :)

Eger kayda deger birkac bin km lik deneyimim olsaydi seve seve paylasirdim . Bircok degisik modelini defalarca kullandim ama bunlar kisa mesafelerdi. Maalesef KTM konusunda bu basligin altina yazacak kadar yeterli görmüyorum kendimi.

KTM deneyimi olan arkadaslarimin bigilerini paylasmalarini bekliyor , haddimi asmiyorum.

Son düzenleme:
Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Eger kayda deger birkac bin km lik deneyimim olsaydi seve seve paylasirdim . Bircok degisik modelini defalarca kullandim ama bunlar kisa mesaflerdi. Maalesef KTM konusunda bu basligin altina yazacak kadar yeterli görmüyorum kendimi.

KTM deneyimi olan arkadaslarimin bigilerini paylasmalarini bekliyor , haddimi asmiyorum.
o zaman yanlışsa gelir ktm sahibi arkadaşlar beni yanlışlar sen değil hep aynı mevzu konu asla yazdığım değil şimdiye kadar herhangi bi argüman sunamadın

Motosikleti
beni onayladığın için teşekkürler

boş olan kısmı da açıklayabilirsen çok mutlu olucam

Yazdigin ilk mesajin tamami bos hem de bombos.

Bunu tartisiyoruz basindan beri hala anlayamadinmi Erinccim . Sen bu seviyedeki bir zeka ile nasil üniversiteye girebilmissin hayret . Bizim zamanimizda sistem daha seciciydi.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Yazdigin ilk mesajin tamami bos hem de bombos.

Bunu tartisiyoruz basindan beri hala anlayamadinmi Erinccim . Sen bu seviyedeki bir zeka ile nasil üniversiteye girebilmissin hayret . Bizim zamanimizda sistem daha seciciydi.
boş demek bedava buna bile cevap veremiyorsun işte bunadın artık kabullen ben biliyorum da insanlar derdinin yazdığımla değil benimle olduğunu anlasın istiyorum ha bi de beni yiyeceksin bizim zamanımızda diye babam benimle aynı yüzdelik dilimle odtü fizik okumuş alzheimer mı başladı yoksa bizim zamanımızda daha seçiciydi diyor ya o zaman çözdüğünüz soruları hatırlamıyorsan ben gönderirim şimdikilerle karşılaştırırsın

Motosikleti
boş demek bedava buna bile cevap veremiyorsun işte bunadın artık kabullen ben biliyorum da insanlar derdinin yazdığımla değil benimle olduğunu anlasın istiyorum ha bi de beni yiyeceksin bizim zamanımızda diye babam benimle aynı yüzdelik dilimle odtü fizik okumuş alzheimer mı başladı yoksa bizim zamanımızda daha seçiciydi diyor ya o zaman çözdüğünüz soruları hatırlamıyorsan ben gönderirim şimdikilerle karşılaştırırsın

Derdin sadece yazilana karsi cevap verip son yazan olmak.

Gercek hayatta en son cevap yazan kazanmiyor Erinccim . Hayat öyle birsey degil :cool:

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Hayat böyle şeyleri dert etmek için çok kısa, bazen balıklama dalmak lazım... ADV motosiklet beğenip de bir 890'dan mutlu olmayacak birini hayâl edemiyorum açıkçası.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
halk arasında problemli olarak konuşulan bu motosikletleri kullanıyor? Konuya bizden çok daha fazla hakimler. Yoksa biz sürekli bazı markaları güzelleyerek kendi algımızı mı bozuyoruz.
Halk ne anlar? Biz bir motosiklet ülkesi değiliz, içimizde tek tük anlayanlar var ama genelimiz "Honda al, Yamaha al, 2.elde kolay gider" söyleminin ötesine geçemiyor.

Bir de bizim insanımızda aldığı motoru ve markasını övme, diğerlerini gömme hastalığı var.

Her ne kadar "bileğine hakimsen her motorla başlarsın" diye halk arasında yaygın bir söz var ama elli bin tane elektronik kontrolü olsa da deli gibi güç ve çok kısa gaz koluyla yüksek hacim Ktm'lere hakim olmak bence kolay değil. Acemi adamı tükürür.

Son düzenleme:
Ne oluyor birden kavga çıktı, farklı bir olay mı var? Şahsi düşüncem ktm'in güzel ve kaliteli motorları var fakat türkiye distribütörünün kullanıcıları sürekli mağdur etmesi sebebi ile ben kolay kolay bir ktm sahibi olmam.

Motosikleti
Ktm 1290 sas
Ktm nin elektronik sorunları sandığınız gibi sorunlar değil arkadaşlar, akü problemi ile basit hatalar veriyor elektronik sistem. Kaliteli bir akü veya lityum akü ile sorun çözülüyor. Zaten yeni 1390 artık lityum akü ile geliyor, sorun kalmıyor.
Eski kasalarda kronik birkaç sorun var fakat çözümleri genelde kolay
Parça konusuna gelince, parça bulunmuyor değil, bulunuyor ama geç bulunuyor.
İnsanların korkma, uzak durma sebebi genel olarak yürütme maliyetinin yüksek olması
Olası arıza veya kaza durumunda servis maliyetleri ve parça fiyatlarının aşırı yüksek olması

• Beğen
Tepkiler: Ged
Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Çok istediğim bir model 690 Enduro.

CRF'nin yapamadığı, eleştirildiği ne varsa onun giderilmişi, düzgün hali ve hatta 3 kat ötesi.

Amma velakin ne zaman niyetlensem ve birkaç inceleme videosu izlesem, sorun çıkarttığına ve de bir şekilde sonucun keyifsiz olduğuna kanaat getirip planları rafa kaldırıyorum.

Çok sağlam incelemeler yapan Ian (=İın) (=İyın) 2026 modelini çok beğenmiş.

Hele biraz yol yapılsın şunlarla, belki birkaç yıl sonra düşünebilirim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar