En kötü sürüş alışkanlığınız nedir?

En kötü sürüş alışkanlığınız nedir?

• Çok hızlı sürüyorum.

Oy: 552 31.4%
  • Çok yavaş sürüyorum.

Oy: 84 4.8%
  • Öndeki aracı çok yakından takip ediyorum.

Oy: 213 12.1%
  • Kendime çok güveniyorum, dikkatsizim.

Oy: 202 11.5%
  • Gergin ve aşırı heyecanlıyım.

Oy: 218 12.4%
  • Güvenlik ekipmanlarını kullanmıyorum. (kask,mont,vb.)

Oy: 268 15.2%
  • Diğer (Konu başlığına yazın)

Oy: 222 12.6%

• Kullanılan toplam oy
    1,759
Motorumu daha yeni aldım. Henüz 1200 km. yaptım. En büyük hatam ehliyetsiz motosiklet kullanmam :).

Full koruma kullanıyorum. Kask, mont, eldiven, dizlik, bot. son altı ayımı internette güvenli sürüş hakkında ne bulduysam okumakla geçirdim.
İlk günler trafikte hep en sağ şeritte gidiyordum cozlaya cozlaya. Ama biraz tecrübe kazanınca aslında sağ şeridin gözüktüğü kadar emniyetli olmadığı kanaati belirdi bende. Güzel yurdumda her an sağdan bişeyler atlayabilir dimi ? :)

Korumalarım tamam. Hız yapmıyorum ve hızı sevmiyorum. motor almamdaki amacım hız yapmak diil zaten. Aralardan geçmiyorum. Trafik kurallarına uyuyorum. Yolda zigzaglar yaparak araç sollamıyorum. Hep kendime güvenli bir alan oluşturarak sakince gidiyorum. Taaaaa ki şeridimde adam gibi giderken 4 tekerin biri sol şerit boş olmasına rağmen korna ve selektör ile beni rahatsız edene kadar. Arkadaşlar inanın çıldırıyorum yaaaaaa !!!!....Daha dün adam bir karış kadar yaklaştı. Motora yeni başlayan beni düşünebiliyormusunuz ? Sol şerit boş neden ordan geçmiyorsun ruh hastası yaaaaa.. Beni geçtikten sonra bende kafayı yedim ve basıp 2. ışıklarda yakaladım. Yanında durdum. Kaskımın vizörünü kaldırdım. Elimle camı açmasını işaret ettim. Ve dedim ki "İnşallah bigün senin çocuğunda motosiklet alır ve trafikte giderken senin gibi bir ruh hastası onu taciz eder ve onunda kalbi benim ki tıp tıp atar stresten !"

Hatam : Arabalara karşı çok sinirliyim. Sakin olmam lazım. Onların yaptığı hata aslında benim hatam. Onların hatasının beni tehlikeli bir duruma sokmayacak şekilde sürmem lazım motorumu. unutmayın trafikte her zaman motorcu hatalıdır.

Bide sanki yolu tarama tekniklerini tam uygulayamıyorum gibi geliyor bana. Yolu dikkatlice taradığımı zannediyorum ama muhtemel tehlikeyi ancak geçince görüyorum. Bu konuda tecrübeli arkadaşların uyguladığı özel teknikler varsa burada açıklasınlar lütfen...

Son düzenleme:
şimdi ben de her şeyvar makas atma sigara içmek hızlı gitmek ama asla şehir içiçde dedeğil eski motorum hayabusaydı kazadan sonra fazer aldım adamlar hayabusa yı bile umursa mıyor lütfen dıkkatli olalım arkadaşlar şehir içinde
:pr:

IŞiklarda Durdugumda Oluyor Bu.
Yanimda BÜyÜk Bİ Arac SÜrÜcÜsÜ Warsa Çekİcİ, Kamyon, OtobÜs Vs. Onunla Duygusal BaĞ Kuruyorum Bİ An. GÜr GÜr GÜr Motor Sesİ Dİbİmde Ben Scooterla Yaninda Duruyorum Bakiyorum Adama, Adam Selam Verİrse, TebessÜm Atarsa Falan, Yanindan Gİdİyorum Bİ SÜre, DÜŞÜnsene SaĞdan Gİdİyorum Park Halİndekİ Otolarla OtobÜs Arasinda. Yavrusu Hesabi, Gİderkende Adama Bakiyorum SÜreklİ, Bak Beraber Gİdİyorus Tey Tey Dİye Gaza Gelİyorum. Bİ GÜn Sİvİle Yada Park Halİnde Bİ Araca Gİrİcem Ama Bakalim Ne Zaman?

Yavaş sürüyorum bu da benim hatam herhalde. Gerçi bir ara baya bi abartmıştım ama şimdi 60 km üstüne pek nadir çıkıyorum. Ama böylesi daha iyi. İşin daha çok keyfi çıkıyor. Zaten önemli olan varmak değil yolda olmak değil mi?

henuz motorumu alamadıgım icin(ehliyet kasıma ) bisey diyemiyecegim...

E-5 e filan çıktığımda arkadaki yolcunun koltuğuna oturuyorum,biliyorum çok tehlikeli ama tutamıyorum kendimi rüzgarı etkilemez daha çok hızlanır motor gibime geliyo..Aoerodinamizm hesabı işte.. Yanlış birşey ama...

Yağmura yakalanınca ıslandıgım ıcın cok agresif kulanıyorum..

Bazende trafıkte yolumda gıderek daralan bır makas olusuyor ben burdan gecerım dıyıp her seferındede gecıyorum ama o esnada kafesdekıler bazen panıklıyor bazen korkuyor.. Gectıkten sonra keşke yapmasaydım hiç gerek yoktu dıyorum içimden..

20 gün evvel kaza sonucu cıkan kavgada kolum kırıldı ne olursa olsun AMAN dikkat diyorum hem motoruma (bws) hemde koluma yazık oldu .Hata arabaya kesildi ama kavgayı baslatan ben oldugumdan hakkımı savunamadım bile.

gayet dikkatli kullanıyorum. ama kızdığım nokta kuryeler aralara cok daliyorlar.. biraz dikkat arkadaşlar

ne oy verdiğimi kimse bilmez ama ben yazıyım. Sizde Bilin ; Kask,Mont V.s Güvenlik Ekipmanları kullanmıyorum :( Bi türlü alışamadım, Aslında Alcak Paramda Yok neysa. :silent:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Erhanım ben oyumu kullandım ama nasıl kurtulacağımı bilmiyorum napcez ??

Nereden öğrenebilirim :p

yolun sesinii enaz müzik dinlemek kadar çok seviyorım:(iyimi kötümü pek bilmiyorum

Motosikleti
Forza250-cygnusL
uzun yokuş aşağı yolda arkayolcu tarafına kayarak arka dolaba yatarak sürmeye bayılıyorum.. Sanki önde hayalet motoru sürüyomuş gibi oluyo.....

Ellerimi bırakıyorum.. Şu ara en çok yaptığım şey bu. Trafikte aralara giriyorum bu aslında bi alışkanlık oldu çünkü gözümün önünde ışıklarda bekleyen motorcu bi kardeşimize arabayla arkadan vurarak ölümüne sebep oldular :salut:
aralardan hızlı çıkmak için sürat yapıyorum haliyle çünkü aynadan bizleri görüp önümümüze direksiyon çevirerek yol kapatan çok AYI var. Sıkışık trafikte rahat hareket ediyoruzya zoruna gidiyo milletin.
Neyse bide scooter a racingmiş gibi davranıyorum bazen :pr:

Doğru olmadığını bile bile agresif ve hızlı kullanıyorum (Allah'a şükür ne kaza yaptım ne de kazaya sebebiyet verdim şimdiye kadar). ::yanliss: ::blusssh:

McA

Bilmiyorum var mıdır aynısını yapan ama arkamda biri varsa yolda hız ne olursa olsun ne zaman bişi soyleyecek olsam kendimi Fatih Terim gibi eller kollar hareketli şekilde "izah ederken" buluyorum.. Son zamanlarda azalttım ama arada tekrarlıyorum.. :pale:

Özellikle ağır giden ve dur-kalk trafikte yaptığım bir hata var.

Bir süre sonra dikkatim dağılıp etrafla çok fazla ilgilenmeye başlıyorum.

Kafamı gidiş istikametine çevirdiğimde de öndeki aracın tepesine çıkmış olabiliyorum.

Arabayla yaptığım ufak tefek tüm kaza ve hasarlar neredeyse hep bu şekilde oldu.:pale:

durmadan şerit değiştiriyorum ama çok fena sonra bi bakıyorum ki benim arkamdan arabayla gelen şahıs beni geçiyo hiç şerit değiştirmemesine rağmen uyuz oluoyurm kendime bide arabaların dibine girme hastalığı herhangibir araçla aramdaki mesafe 1 cm i geçince bişiler oluyo daha yakın olmak istiyorum :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar