- Konu Yazar
Yapılan istatistik sadece bir Ortadoğu ülkesinin ikinci el pazarında satışları kolaylaştırabilmek adına açılmış sitenin istatistikleridir. ''Müşteri tercihi'' her zaman kaliteden yana değildir. Her zaman kaliteli mal alınmaz. Satın alınma oranına bakacak olsaydık şundan iki sene önce en kaliteli motorlar çin malları olurdu. Gerçeği yansıtmayan bir istatistik olmuş. Satın alma olgusunu salt motosiklet kalitesi belirlemez. Servis ağı, ikinci el pazarı, fiyatının ülkenin genel alım gücüne göre olması vb. bir çok kriter var. Salt kaliteyi arıyorsak çok yanlış yerlerde geziniyoruz.
Fiyattan dem vuran arkadaşlara da bir çift kelamım var : Her pahalı mal kaliteli değildir, her kaliteli mal da pahalı değildir.
Dostum Bu istatistik öyle komplike pazar analizleriyle falan yapılmadı. :queen:
"Müşterinin satın alma olgusunu belirleyen faktörler" inan bana hiç ama hiç dikkate alınmadı. :flower:
Burada sadece o tarihteki "sahibinden.com" sitesinde hasbelkader satışta olan motosikletler dikkate alındı.
İnan bana fiyat ta dikkate alınmadı.
Sadece satılık kaç motosiklet var? ve bu satılık motosikletlerin km'leri ne? Bu kadar. Atla deve değil. çok basit. belki fazla bile basit. Aç sahibindeni bak.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:46 ----------
Olaya birde şöyle bakalım
İkinci eli 6500 tl olan bir motorunuz var , tamir maliyeti ise 3000 tl , tamir ettirip kullanır mısınız , yoksa vazgeçer misiniz ?
İkinci Eli 35000 Tl olan bir motorunuz var , tamir maliyeti 5000 tl , tamir ettirip kullanır mısınız , yoksa vazgeçer misiniz ?
Kesinlikle katılıyorum. Çok yerinde tespit.
Neden BMW ler diğerlerine oranla daha uzun km'lere dayanabiliyor sorusunun nedenini açıklıyor. Ama sonucu değiştirmiyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:51 ----------
İstanbul İzmir gibi büyük şehirde bir kurye günlük 300 km yol yapmakta Ybr Cbf ile.
25 x 300 = 7500 km
12 x 7500 = 90 000 km yılda.
kurye motorları kafadan 3 yıl hizmet etmekte.
90 000 x 3 = 270 000 km...
Kim daha kalileti şimdi?
Ayrıc BMW gibi uzun yola giden bunaklar 80-120 km/h sabit hızlarda ve düşük devirlerde kullanmakta.
Kuryeler motorun ciğerini alarak devamlı yüksek devirde kullanmakta.
Nereden cevap vermeye başlasam bilemedim.
1.si 250cc altı ve vitessiz olan motosikletler değerlendirmeye alınmadı demiştim taa en başta. o yüzden o kurye motosikletleri araştırma dışı zaten. Ha Fiat albea kullanıyor taksicilerin çoğu. adamlar 700-800. bin km yapıyorlar 3-4 yılda. O nu mu kriter alıcaz şimdi....
Ayrıca o uzun yol giden bunaklar sadece BMW de değil tüm motosiklet markalarında var.
Bu arada ben ve bu forumda motosiklet kullanan yüzlerce belki binlerce kişi de uzun yol yapıyoruz ama halen "bunaklık" mertebesine ulaşamadık.
Az saygı yahu!