en az riskli motosiklet tipi hangisidir?

Kullanıcıya göre muhakak değişicektir fakat kazalarda,çukurlarda,düşmelerde,çarpmalarda motordan ziyade sürücüye daha az verdiği ve daha az ölümlerin yaşandığı motosiklet tipi hangisidir ?
1-commuter
2-scooter
3-naked
4-crusier/chopper
5-moped
6-touring
7-enduro
8-supersport

riski arttıran bu motorların kullanıcı profilidir. Ama birini seçmek gerekirse ihtiyaç duyulan motor gücüne sahip, teknolojik özellikleri ve birçok güvenlik önlemini barındıran touringlerdir derdim.

http://donald.hypermart.net/MCWeb/HURT.htm

Linkini verdiğim siteden alıntıda HURT raporunda

32. Buyuk hacimli motosikletler daha az kaza yapmakta ama kaza sonuclari daha agir olmaktadir.

demektedir. Fakat

16. Ortalama kaza oncesi hiz 47.68 kmh, ortalama kaza anindaki hiz 34.4 kmh olarak tespit edilmistir. 137 kmh hizla yapilan 4 kazaya rastlanmistir.

bu maddeye de baktığımızda aslında modelin önemli olmadığını çıkarabiliriz.

Scooterda motosikletin altında ayağımız kalmayabilir ya da kalabilir.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Merhabalar motorcu arkadasim.En az riskli motorsiklet tipi Naket-yeni- ABS - bakimli motordur frenleri saglam .eger sorsaydiniz en az riskli motorsiklet sürücüsü benim cevabim alkolsüz,uykusuz,kafanda binbir türlü problem varken motorsiklete binilmez derdim.ama tesekürler iyi bir konu acmisin yüregine saglik .

tamamen sürücüye bağlı olmakla beraber çukur filan dedigin icin enduro, cross tipi motorlar iyidir derim. Ss olmadıgı kesin.

tabiki moped(en az bisiklet kadar güvenli)... neden dersen gaza basarsın gitmez ama frene basınca olduğu yere çakar kendini....maximum 50/60 kg olduğu için düşsen de altında da kalsan pek birşey olmuyor(tecrübeyle sabittir)...birde korumaların felan tamsa, düştüğünde yalnızca motora zarar veriyorsun...
en tehlikeli motor dersende scooter bana göre çünkü minicik tekerlerin nerde,ne zaman,ne yapacağı hiç belli olmuyor....

motosiklet tecrübem omamadığını belirterek banada chopper tipi daha az tehlikeli geliyor.bunun sebebi de totonun yere nekadar yakın olursa daha az tehlikeli olabileceğini düşünmemdir.yanlışsam düzeltin

F54

bence off road yani trafik dışında kullanırsan her motor zevkli dir tehlikesizdir :cat:

abi sonucta dustunmu ne fark eder ki ne tip motordan dustugun?ayni suratle bisikletten de dussen ayni hasari yersin sanirim.

top speed en düşük olan veya 3-4 tekerli olanlar en güvenlisi :D

dün enduro ile bir düşüş yaptım inanırmısınız attan düşmüş gibi oldum:p bana göre en tehlikesiz motosiklet scooter dir en azından ayaklarının sıkışma riski yok ve kendini aradaki boşluk sayesinde düşük hızlarda motor üstünden atabiliyosun en hafif kazalarım scooter larla oldu hatta yagmurta kayıp yattığı zaman üstüne oturmuşluğum var:cherry:

Motosikleti
Hero X Pulse 200
eğer 100 kmyi geçmeden kullanılacaksa racingler güvenlidir abs si var sistemleri var nede olsa çoğu motordan önce duracaktır rüzgardan etkilenmeyecektir

bende cruiser var güvenli gibi.. insan gibi sürünce :)

Bence en az riskli olan Cup'tır. Ama dediğim gibi 'bence'!

Forumdan Uzaklaştırıldı
hepsi rikslidir azı çoğu yok arkadaşlar bunu kabullenmeliyiz !

Hiçbir bilimsel veri yada istatistiğe dayanmayan şahsi görüşüme göre cruiser tipi motorlar daha az riskli.

Kullanıcıya göre muhakak değişicektir fakat kazalarda,çukurlarda,düşmelerde,çarpmalarda motordan ziyade sürücüye daha az verdiği ve daha az ölümlerin yaşandığı motosiklet tipi hangisidir ?
1-commuter
2-scooter
3-naked
4-crusier/chopper
5-moped
6-touring
7-enduro
8-supersport

bu soruyu yeni başlayan birisi için cevaplarsak

süper sport u elerdim her an elinin altında güç ve rahatsız bir pozisyon kullanım zorluğu

enduro ve cross motorlar yüksek olduğu için denge kurma olayı daha zor ve yatış kalkışlar daha güç olacaktır yeni başlayana ve fazla yaylanması (diğer modellere göre) kontrol ü zorlaştırıyor

naked dediğiniz motorlardan kastınız benim bildiğim 250cc altında bir bir naked yok ama kullanış pozisyonu diğerlerine nazaran daha rahat oluyor

touring motorlar güzel ancak başlangıç motoru kategorisinde yok

scooter motorlar bence en tehlikeli motorlar =) küçük tekerler v.s. v.s. ben şahsen scooterleri şehir içi 5-10 km den fazla mesafeli kullanımlar için tavsiye etmiyor ve sevmiyorum ancak zevk meselesi

commuter ekonomi ve rahatlık ;)

cruiser rahatlık konfor güvenlik kalın teker az hız az yakıt yüksek parça maliyeti

karar sizin saygılar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar