en az riskli motosiklet tipi hangisidir?

Bencede cruisher-chopper sınıfı ,hiç apaçisini görmedim.Fazla yatmayan makinalar,dolayısıyla viraja hızlı giremiyorsun.Scooter bence o kadar güvenli değil durduğun yerde devirirsen bile bileğin kırılabilir.

R25 in verdiği güveni pcx verememiş bana. R25 e bindiğim zaman anladım bunu. Sanırım tekerleklerin küçük olmasının etkisi büyük bi etken.

Yanlış bilmiyorsam chopper'lar en az kaza oranına sahip motosiklet.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:32 ----------

Bencede cruisher-chopper sınıfı ,hiç apaçisini görmedim.Fazla yatmayan makinalar,dolayısıyla viraja hızlı giremiyorsun.Scooter bence o kadar güvenli değil durduğun yerde devirirsen bile bileğin kırılabilir.

Bence Chopper'ın doğasında var apaçilik. 'tarz olarak' Yarım kask, çoğu korumasız deri ekipmanlar, gidona püsküller filan :D daha ne olsun. Sürüş olarak ise bildiğin kamyon soförü gibiler ağır ağır ve sonuç odaklı

Sanirim skuter... en korktugum yandan bir aracin vurup bacagi bonfile yapmasi.. en azindan skuterde bu risk cok az...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
R25 in verdiği güveni pcx verememiş bana. R25 e bindiğim zaman anladım bunu. Sanırım tekerleklerin küçük olmasının etkisi büyük bi etken.

maxsym400 abs yada xmax 250 olmadı forza dene ;)

Sanirim skuter... en korktugum yandan bir aracin vurup bacagi bonfile yapmasi.. en azindan skuterde bu risk cok az...

Çok büyük sayılmayacak biçimde 4 kazam var, 3ü yandan vurma ile gerçekleşti, Ayağımla ilgili bir sıkıntı olmadı çok şükür. Normal motosiklet olsaydı darbeyi ayağım emecekti büyük ihtimalle.

bence moped tarzı motosikletler daha az riskli çünki yaptıkları hız zaten 70 80 i pek geçmiyor o hızlara ulaşması zaman alıyor sürekli o hızlarda gidebileceğiniz motosikletler değiller ancak mopedlerin fren sistemleride hızları gibi zayıf kalıyor yani her makine kendine göre tehlike arz ediyor

Yanlış bilmiyorsam chopper'lar en az kaza oranına sahip motosiklet.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:32 ----------

Bence Chopper'ın doğasında var apaçilik. 'tarz olarak' Yarım kask, çoğu korumasız deri ekipmanlar, gidona püsküller filan :D daha ne olsun. Sürüş olarak ise bildiğin kamyon soförü gibiler ağır ağır ve sonuç odaklı

Hocam hiç chopperla teker yapanı ve ara gaz vereni görmedim,ha anırtanı gördüm.Bunları güvenli yapan da o ağırlık işte.

En az riskli motosiklet;

Kullanıcının sakin, sabırlı ve trafik kurallarına uyarak sürdüğü motosiklettir.

Kasklı, full ekipmanlı kullanılan ve aşırı hız yapılmayan her motosiklet güvenlidir.

Trafikte makas atan, aynasına bakma gereği duymayan, ekmek almaya gidiyordum diyerek ekipmansız kullanılan her marka/model motosiklet tehlikelidir.

İkarus sendromu yaşayan ve aşırı hız tutkusu olan her araç/motor sürücüsü daha tehlikelidir tabi :)

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar