Emniyet Şeridi Kullanimi

Polise böyle saçma bir soruyla gidip ortalığı karıştırmayın. Kimsenin sesini çıkardığı yok devam edin. Şahsen cezasida olsa kullanırım psikopat sürücülerin arasından gideceğime emniyet şeridinden gitmeyi tercih ederim.

Eşşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmeyin. Devlet gelir arıyor zaten.

Bu adamlar goz gore gore gorevlerini yapmiyorlar o zaman. Muhtemelen bununla ilgili bir genelge vardir yoksa bu kadar gormemezlikten gelmeleri mumkun olmaz.

Emniyet seridinden gidipte, eds den ceza yiyen oldumu aranizda?

trafik zaten yoğun,bu yoğunluğa ek olarak motosikletleride içine sokarsak hepten içinden çıkılmaz hal alır arap saçına döner diye,düşünmüş büyük abiler,ve motosikletlerin emniyet şeridinden gitmelerini görmezden gelin diye trafik brimlerini uyarmışlar,yasal olarak dayanağı yok ama gayriresmi olarak müsamaha gösteriyorlar motorlara,,arkadaşın abisi trafik polisi,muhabbet ederken konusu açılmıştı ordan aklımda kaldı

Ben hergün cekmeköy den avrupa yakasına gelmek zorundayım ve 2 köpruyu kullanıyorum devamlı Trafik sıkıştıgında her motorcu gibi bende giriyorum emniyet şeridine.. Valla 1 aydır evet hergün kullandıgım o yolda ben daha 1 motorcunun arabaların arasında emniyet seridine girmeden kullandıgını görmedim girmem diyen adamda yalan söyler.. En merak ettigim ben emniyet seridinde 60 70 km hız ile ilerlerken arkamdan gelip sıkıştıran arkadaslara sormak istiyorum.. Sagımdan solumdan zorlayan arkadaslar var ben bilerek o durumlarda ya seride giriyorum yada yol veriyorum..

mesele şu ki,
yarın, öbür gün, "tamam artık yeter, motosiklet'te emniyet şeridini kullanamaz" şeklinde yine polisler kendi aralarında karar alırlarsa, ilk zamanlar insanlara ceza kesecekler mi, yoksa belli bir süre uyarı sistemi devrede mi olacak...

Yeruçağı'nın dediği gibi polisler kendi aralarında konuşmuşlarsa, EDS den de ceza gelmeyecektir o vakit?

Emniyet seridi hepimizin arabalardan ve evet trafikten kaçmak için kullandıgımız alandır.. Elbette ki zorunluluk serididir hakkımızda yoktur. En tehlikeli serittir buda dogrudur, bir anda saga atar arabalar kendini, hiç emniyet seridine girmeden paaat diye kapı açarlar en sağda duran yolcu indirecek arabalar bariyerden atlayıp sehir yoluna girecek yayalarda mevcuttur...

Her gün 1. kopru 2. kopru emniyet seridi kullanıyorum, cevrildim bi cok kez ama ceza yemedim.. Tem de aynen sağ serit kullandım eds den ceza yemedim .. RİCAM bu tehlikeli ne olcagını bilinmeyen emniyet seridinde YAVAŞ gidiniz, bu şeridi kullanan ve yavaş giden motorcu arkadaşlara SAYGI duyunuz ve sıkıştırmayınız, yavaş gitmek demek temkindir, sizinde canınız değerlidir...

Ben bir kere köprü sonrası ehliyet çevirmesinde sormuştum polis arkadaşlara :

Motosikletlerin girmesi emniyet şeridinin kullanılmasına engel değil, acil bir durumda anında yolu açabilirler araba gibi değil diye ses etmiyoruz.

demişti. Yazılı olmayan bir izin gibi yani.

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Emniyet seridi hepimizin arabalardan ve evet trafikten kaçmak için kullandıgımız alandır.. Elbette ki zorunluluk serididir hakkımızda yoktur. En tehlikeli serittir buda dogrudur, bir anda saga atar arabalar kendini, hiç emniyet seridine girmeden paaat diye kapı açarlar en sağda duran yolcu indirecek arabalar bariyerden atlayıp sehir yoluna girecek yayalarda mevcuttur...

Her gün 1. kopru 2. kopru emniyet seridi kullanıyorum, cevrildim bi cok kez ama ceza yemedim.. Tem de aynen sağ serit kullandım eds den ceza yemedim .. RİCAM bu tehlikeli ne olcagını bilinmeyen emniyet seridinde YAVAŞ gidiniz, bu şeridi kullanan ve yavaş giden motorcu arkadaşlara SAYGI duyunuz ve sıkıştırmayınız, yavaş gitmek demek temkindir, sizinde canınız değerlidir...

Duran veya çok ağır ilerleyen trafikte emniyetin şeridinde 40-50 km/h gibi hızlar oldukca tehlikeli hızlardır, lütfen çok hızlı kullanmayın bu şeridi.

Tehlike yaratıp kazalar meydana gelirse birilerinin gözüne batar ve bu nimet elimizden alınır, bu şeritte daha önce çok arkadaş kaybettik kazada.

Ne kadar tuhaf değil mi? Emniyet şeridinde ölen motorcular var, Allah rahmet eylesin.

Aklıma gelmişken yazayım..

Kozyatağından kadıkikoye giderken en sol şeritle bariyer arasından gidenler dikkat etsin.
Optimum avm hizasını geçtikten hemen sonra bariyerlerin altından beyaz çizgiye doğru bir demir çıkıntı var.
Ayağına takılanı rahatlıkla sakatlar hatta dolaylı olarak öldürür.

Motosikleti
XV250 - FZ6
Emniyet seridinde 50km/saat hizi gecenleri EDS yakalasa iyi olur bence. Ben yavas gidiyorum ama arkamdaki motorlar cok fena gazlamaya calisiyorlar, elden bir sey gelmiyor.

Öncelikle yetkililerin motosiklet kullanımını özendirmesi gerekli bence. İstanbul içinde 2.000.000 motosikletin otomobile döndüğünü hayal edin. Ben Otomobilim olduğu halde Trafikten yorulup motosiklet kullanmaya başladım.(Yaşım 47) 25 yıldır aralıksız İstanbul içinde otomobil kullanıyorum. son 2 aydır motor kullanıyorum. İstanbul trafiğinden 2.000.000 oto çıkarıp motosiklet ekleyin. trafiği hayal edin.Emniyet şeridinde temkinli gitmek, aralardan gitmeye göre her iki taraf içinde daha güvenli. bazı arkadaşların dediği gibi trafik normal seyrinde seyretse Emniyet şeridi kullanmaya da gerek kalmayacak.Emniyet şeridinin motosikletlere yasak olması durumunda ben ve benim gibi bir sürü insan otomobile yönelecek. buda trafiğin kitlenme noktasına gelmesi demek. Araçlar hiç ilerleyemeyeceği için yaralanmalı kazada pek olmayacağından Emniyet şeridini de boş bırakmaya gerek kalmayacak.bence motosiklet için ayrı şerit yaratılıp özendirmek gerekli. :)

Ben arabaların arasından ilerlerken ileride emniyet şeridin de duran polis beni gördü ve sağ ile orta şeride benim önüme gelip emniyete geçmem için uyardı. Dedim çevirme herhalde durdum. Devam et dedi. Arabaların arasından gitme emniyet şeridini kullan. Trafiği tehlikeye atıyorsun dedi. O gün bu gündür sakin bir şekilde emniyet şeridini kullanırım. Hatta emniyet şeridinde duran polislerin beni gördüklerinde kenara çekilip yol vermişliği bile var :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:52 ----------

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:58 ----------

Ümraniye nevzat demir tesislerini 500 metre geçtim.
Emniyet şeridinden çıktığım an önüme kırdı
Aracın sağ önüne çarptım
Tutanak tutuldu sizce benim haklı çıkma olasılığım nedir.

Rapora ne şekilde yazıldığına, olayı nasıl anlattığınıza göre değişir. Malesef yüksek oranda siz hatalı olacaksınız.

Diğer aracın emniyet şeridine her ne sebep ile olursa olsun, kontrolsüz biçimde girmesi kazanın oluş biçiminde kusurdur. Emniyet şeridinde o an gereği biçimde ve yetkili olarak seyir eden bir araç olabilirdi. Siz kural ihlali yaptığın için cezadan sorumlusunuz, diğer araç ise kontrolsüz şerit değiştirmekten dolayı kazaya sebebiyet verdiği için sorumlu olacaktır. Örneğin otobanda aniden duran bir araca arkadan çarpınca kim kusurludur. Duran sürücü herhangi bir neden ile aniden durmuk zorunda kalmış olabilir ancak arkadaki sürücü yeterli takip mesafesini vermediği için kazada kusurludur.

Ben sağ şeritte ilerliyordum emniyet şeridini bitirdim.resimlerde de görüldüğü gibi. Sürücü bağlantı yolunu kaçırmış dörtlüleri yakıp dönücekmiş
Fakat tutanağa böyle yazmadı şeritte ilerlerken çarpıştık yazdı.
Ben ise şeridimde ilerlerken önüme kırdı sağ önünden vurdum yazdı.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:09 ----------

Sizce % kaç kusur yazarlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar