Emniyet Şeridi Kullanimi

yaa ben aralardan gıtmeyı pek tercıh etmem egerkı içinde bulundugum durum aceleyi gerektırmesse normal bır arac gıbı serıtten gıderım ama bu seferde sagımdakı solumdakı araclar bana uzaylı muamelesı yapıyoo senın motorun var nıye beklıyosun gibi...ama sole bısey var solun solundan gıderım tabi sıkısıksa:cat:

Emniyet şeridi motorlar için en güvenli yer diye bir mazeret olamaz. Oyomobil kullanmayan her mahlukat nasıl motorcular için tehlikeye sebep oluyorsa emniyet şeridinden giden her motor da bir gün başka bir tehlikeye sebep olabilir. Özrünüz kabahatinizden büyük anlayacağınız.

ben trafik durma noktasına gelinceye kadar emniyet şeridini kullanmam.gerçekten de istanbul trafiğinde dur kalklarda bedenen yoruluyorsunuz ve DD'nin dediği gibi neredeyse bayılma noktasına geliyorsunuz.Benim karşı çıktığım tek şey bazı arkadaşların emniyet şeridini kullanırken yaptığı yanlışlık.Adam ben emniyet şeridinde 30-40'la giderken yanımdan 90-100'le geçiyor.İşte emniyet şeridini suistimal edenler bence bunlar.

Valla ne yalan söyliyeyim, ben de eğer yol müsait değilse emniyet şeridini kullanıyorum, çünkü diğer türlü alttan motor nazik yerlerimi haşlamaya başlıyor.
:p

Ama bu durumda bile yolun akış hızından 10-15 km daha hızlı gitmeye özen gösteriyorum, çünkü bu durumda bile yeterince tehlikeye maruz kaldım şu ana dek.

Geçen hafta sonu sanırım vefat eden Doktor arkadaşımızda Emniet şeridinden gidiyordu , Allah Rahmet eylesin . Kötü ve can yakıcı bir örnek oldu ama akılda başka türlü kalmıyor.

Başıma gelen bir olay
Arabadan sesler geldiği için Köprü yolunda arabayı sağa çekip kaputu açtım arkayada reflektoru 20 mt ye koydum . Polis geldi , arıza var dedim tamam dedi çekici falan lazımsa çağıralım derken , arkadan bir korna kıyamet fren bir minibus ( öğrenci servisi ) ancak benim tampona 5 mt kala durabildi. Tabi Polis adama kitledi cezayı hemen. ama aklım alındı artık korkar oldum emniyet şeridinden .

Düşünün bu adam bir motorla takribi 80 -90 la bana vursaydı ölürdü .
Takdir sze kalmış , motor ufak diye şerit ihlali mazur görülecek birşey değil.
Orda arıza yapmış arabasına bakan birine de 30-40 km ile çarpsa o adamıda öldürür.

Neyse Emniyet şeridini kullananlara hr yanımdan geçerken kendimi rahatlatacak kadar saydırıyorum, sizede denk gelebilir . Sonra kavga çıktı demeyin. Banada arabadaki trafik teröristi diyerek buraya düşmeyin
Saygılar

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
aslında butun motorlar emıyet serıdınden gıtse kaza olmaz araba suruculerıde bılır orda motor olabılecegını ona gore davranırlar ole degılmı

Yoldan giden sürücüler çok mu dikkat ediyorlarda emniyet şeridine dikkat edecekler.
Motorlar yok sayılıyor , görülmüyor , görünemiyor .
Motor sürücüleri kendilerini göstere göstere gitmeli bence
aralardan sıvışalım derken arada kalıyorlar . Ama olması gereken bir otomobil gibi şeridi kaplayıp durmak tam ortada . Hem görülür hemde verilen vergiyi boşa harcamamış olur böyle :)

1997 senesinde istanbulda çevre yolunda trafikteki diğer araçların beni emniyet şeridine atmaya çalışması sonucu sağdan gitmeyi beceremeyip sol şeritte Allah ne verdiyse köküne kadar basınca 40 yaşındaki motosikletimin motorunu elime almam yarım saat sürmüştü. Motoru elime aldım ama emniyet şeridinden gitmeye çalışmadım. Çünkü o zamanlar bile bağlı olduğum askeri birlikten ambulansla hasta götürürken bu şeridi yer yer kapalı olduğu için kullanamıyorduk. Emniyet şeridinden yolculuk ederken vefat edenler var bu ülkede. Lütfen bunları düşünelim ve buradan gitmeyi mazur göstermeye çalışmayalım. Bu yazıları okuyanlarada oh ne güzel herkes yapıyo bende yapayım demesin.

1997 senesinde istanbulda çevre yolunda trafikteki diğer araçların beni emniyet şeridine atmaya çalışması sonucu sağdan gitmeyi beceremeyip sol şeritte Allah ne verdiyse köküne kadar basınca 40 yaşındaki motosikletimin motorunu elime almam yarım saat sürmüştü. Motoru elime aldım ama emniyet şeridinden gitmeye çalışmadım. Çünkü o zamanlar bile bağlı olduğum askeri birlikten ambulansla hasta götürürken bu şeridi yer yer kapalı olduğu için kullanamıyorduk. Emniyet şeridinden yolculuk ederken vefat edenler var bu ülkede. Lütfen bunları düşünelim ve buradan gitmeyi mazur göstermeye çalışmayalım. Bu yazıları okuyanlarada oh ne güzel herkes yapıyo bende yapayım demesin.

çoook haklısınız teşekkürler:rendeer:

Son 1 yıla bakarsam beni neden hiç bir otomobil sürücüsü sıkıştırmadı.E-5 çıksamda genelde orta ve soldan giderim , yol akıcı ise 120km kadar sol şeritten giderim aynadan arkamada bakarım daha süratli araç varsa orta şerite geçer yol veririm , trafik biraz sıkışırsa aralardan geçerim bunuda kibarca yaparım oto sürücüsü beni görür , yol verir geçerim vs vs.Hatayı ilk önce kendimizde arasak çok büyük sorunlar çıkacanı zannetmem motorculara.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bugün bu işi yaptım işe gelirken Beyoğlu-topkapı önce karşıya gectim sırf şu işi çözmek için:rendeer: köprüde beşiktaş katılımı ile otobandan gelin yolun birleştiği yerdeki polis AMCAYLA dialogum,,,
MOTOSİKLET.NET AİLESİNE HAYIRLI OLSUN

motorcu genç; Memur bey hayırlı günler
polis; sizede, buyrun sorun nedir
m.g; biz motorcuların emniyet şeridini kullanmaları hakkında ne düşünüyorsunz
polis: trafik kanununa göre şuan sana ceza kesmem gerekiyor
m.g: aman efendim bu sıcakta beynime güneş gecer o sıkışıkta beklesem
polis: bu yüzden çok süratli olmayanlar dışındakileri durdurmuyoruz
m.g: Allah razı olsun bu haberi bekleyen onlarca insan vardı
polis: nasıl yani?
m.g: tamam abiiii hayırlı nöbetler
polis: sen gelmişken ver bakim ehliyeti ruhsatı
m.g: abi buyur ruhsat
polis: ehliyet????
m.g: sınaava yeni girdim abiiii gecmişim karakola ehliyeti almaya gidiom
polis: yalan konuşma LEN
m.g: yapma abi ehliyet icin para lazım, okulun harcını vercem kredi kullanmayı düşünüyorum, bide ceza giderse EMEKLİ babam beni öldürürrrrr
polis: yalan konuşma LEN altındaki motoru sat öde
m.g: yapma abi ekmek parası arada kuryecilik yapıorum :) (ortamı yumuşatmaya çalışıom)
polis: (gülerek) kaybol LEN
m.g: sağol abii ruhsatı alayım
polis: yok ceza kescem dönüşte vereyim (gülüyor)
m.g: senden değerlimi abi kalsın ve kapıp

vınlama olayı

herkese hayırlı olsun, biri size ceza kesmek isterse köprüdeki polis amca yasak deil dimişti diyin:D:queen:

ülkemizde daha doğru dürüst araba kültürü yerleşmedi...adamlar arabalara yol vermio motorlara mı yer verecekler...çok uzun yıllar beklememiz gerekecek güvenle trafiğe çıkabilmek için...

Ben özellikle EDS olan yerlerde çok dikkatli oluyorum ve çizgiden gidiyorum tabi çizgiden giderken motorla çiftetelli oynuyoruz:) Eğer emniyet şeridinde bir motorcu görmüşsem rahat rahat giden ve orada da EDS yok ise artık ben de gidiyorum:) tek başıma gitme konusunda bazen korkuyorum sap gibi görünmemeyim diye....

Teşekkürler,
Yazdıklarınıza tamamen katılıyorum,kesinlikle yorum gerektirmez:cat:

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
Çok sıradışı durumlar haricinde emniyet şeridini asla kullanmıyorum. Bütün pislik, çivi, cam parçaları vs. orda toplanıyo. Buna ek olarak trafikten sıkılmış olan sürücüler bi anda emniyet şeridine aynaya bakmadan atlayabiliyor. Bu yüzden hep en sol şeritle orta şeridin arasında gitmeyi tercih ediyorum. Sağolsun bir çok sürücü de yol bile veriyor. Taksici ve direksiyona yapışık konumda giden bazı bayan sürücüler hariç.

arkadaşlar merhaba, bugün sabah ataşehir sapağında herzamanki gibi trafik vardı ve aynı noktada polis bekliyordu, herzaman geçiyorum o noktan, bugün yine emniyet şeridinden geçerken öndeki araç duruyodu bende arkasında durdum ama adam arabaya binmiş gidecekti. polis beni çağırdı al evraklarını gel dedi, paşa paşa gittim adam kesti 77 tlyi ve dedi yılda bir kez hazır olun bu cezaya, dediğine görede amirleri emniyet şeridinden hiç motor geçmiyor diyormuş bunlarda kafalarına göre durdurup güzelce 77 tl kesip gönderiyorlar, aman dikkat edin çok durmayın polis noktalarında :queen:

Konuyu hortlatacam ama yeni konu açmamak için yazıyorum.

Sürekli görüyorum, motorcular emniyet şeridini kullanıyor, polislerin önünden geçiyor ve ceza yemiyorlar.
Bununla ilgili resmi bir açıklama nereden bulabilirim? böylesi birşeyin keyfe keder olamayacağını düşünüyorum.

Ne yazık ki keyfekeder. Aracında bir ariza yoksa emniyet seridine giremezsin kanunen. Polis amcalar uğraşmak istemiyorlar bizimle. Bir de motorcu empatisi diyelim. Ama plakayi arkadan okuyan eds affetmez kitler cezayi. Bilginize

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar