Ne alakası var ya ? Hiç başınıza bir olay geldi ve polisi aradınız mı ? Sanki polis olay yerine intikal ediyor. Eğer trafikte bir durum olursa yaralı varmı çok yoğunuz diye dönüş yapıyorlar. Sokakta bir olay yaşanırsa 2 3 saat sonra geliyorlar. Demekki bahaneleri buymuş. Hadi tüm bunları geçin. 250 cc motorla yapılamayacak acil durum müdahalesi nedir acaba ? Mümkün olmayacak uç bir örnek vereyim. Acil bir durum yaşandı 50 km bir şehrin öbür ucu 250 cc bir motor hiç durmadan 120kmh ile gitse 25 dakikada, 900cc motorla 160kmh ile gitse 18 dakikada olay yerine intikal eder. Bunların bakım maliyetleri masrafları neresinden bakarsanız bakın zarar. Heralde dünyada dubai 1. biz 2. sırada yer alacağız. Oradaki polisler hızlı gitmek için mi o araçları kullanıyor sanıyorsunuz ?
Keşke acil durum müdahalesini sizin gibi düşünen memnur arkadaşlarda kısa parmak eldiven polikarbon kask yerine düzgün bir ekipman kullansalar. Belki acil durumlarda işlerine yarar..
Evet konu hakkında bayağı bi bilgim var. Sizin olmadığı için ne alakası var diyebiliyorsunuz, ben diyemiyorum maalesef vicdanım elvermiyo.
Goldwing resmi koymuşsunuz, tam olarak bunu anlatmaya çalışıyorum. Eğer bu konu goldwing için açılsaydı, söylenenler goldwing için söylenseydi sonuna kadar hak verirdim. Zamanında alınan 1200gsler gibi.
Evet yunusların güçlü motorlara ihtiyacı var. Tracer 900 muadili(güç anlamında) siz olsanız daha uygun, bakım maliyetleri daha ucuz ne önerirdiniz?
Eğer ihtiyaç konusu sadece hız olsaydı yunuslar 1000rrdan başka motor kullanmazdı. Hız demişsiniz, lütfen ya biraz mantıklı düşünün motorları sırf hız için mi kullanıyoruz ya?
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:46 ----------
yine aynısını diyorum polise jandarmaya güçlü motoru anlıyorum ama cidden zabıtaya verilen motorlar fazla güçlü değil mi sizce de ?
Zabıta için bisiklet yeterlidir diye düşünüyorum herhangi bi motor tamamen gereksiz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:49 ----------
hocam sen bildiğin duyar kasmaya gelmişsin.
"polisin kılına tüyüne herşeyine bişi bulmayı bırakın artık"
yukardaki cümlen bunu tamamen ortaya koyuyor. Burada kimse polislere saldırmıyor, yanlış yerde olta atıyorsun.
Aynı teşkilatın personeli iseniz sizi yukarda yazdıgım işini düzgün yapan polis kardeşlerimizden ayrı bir kategoriye alıyorum.
Demek ki siz yiyici tayfadansınız ki tracer 700 ün yetersiz geleceğini belirtiyorsunuz.
mt7 'nin 2li sürüşü ile tracer ın gayet farklı aynı kategoride kıyaslanamaz.
Neyse 900 da yetmez hatta, daha cok yedirelim.
Polis de o motorun %40 gücünü kullanıyor zabıta da %30 kullanıyor. Polise fazla değil ise zabıtaya da değil bu mantık ile
---
neyse.
Aynı teşkilatın personeliyim dedim, aynı birimdeyim motosikletli polisim demedim. İşimi nasıl yaptığım hakkında zerre bilğeniz olma ihtimali yok. İşte bu yüzden fikriniz bilginiz olmasa dahi konuşuyosunuz. Ağzınızın ayarını bilin başlarım sizin yiyici tayfanıza da size de, ağzınızın ayarını bilin biraz. Sizin gibiler bu memleketin kronik sorunu.
Tracer 700ün yetersiz geleceğini bilgim olduğu için belirtiyorum, havaya üfürdüğüm için değil. Boşuna dememişler 1 bilgi ile 40 alimi yendim, 40 bilgi ile 1 cahili yenemedim diye. Daha fazla konuşmayacağım, bilgiyi gidin kendiniz öğrenin. Ben öğretmek zorunda değilim.