Emeklemeden Koşuyoruz Bence

Adamlar düşük hız eğitimi alıyor hatta a2 ehliyetide buna benzer sınavlardan sonra veriliyor CC yükseltmek için. Biz motoru alır almaz virajlarda motorlardan sarkacaz dizimizi yere yaklaştıracaz diye uğraşıyoruz. Soruyorum yüksek süratlerde virajlara en baba giren arkadaşlarım, hanginiz böyle parkurlarda sürebilirsiniz :farao: Görüntü çok kaliteli değil malesef.

Türk insanının genelinde 'bir işi öğrenmeye en zorundan başlamak' daha uygun geliyor. Yavaş sürmekle öğrenilmez, tehlikeyi sonuna kadar göze alacaksın ki öğrenesin gibi aptalca bir düşünce tarzı.

Mesela bizde küçücük çocuklar denize taş atar gibi bırakılır. Kadın 'aman bey yapma boğulur' der, koca 'bir şey olmaz böyle öğrenilir' der. Sonuç olarak bir çoğunun içinde deniz korkusu başlar.

Yani bizde seviyeli eğitim anlayışı yok, bilgiye karşı çıkıp 'böyle öğrenilir' anlayışı var.

Bu deniz örneğini konu alan bir film bile vardı çok güzel söyledin aynen öyle. Geçenlerde bir kurye arkadaşa denk geldim kendisi 600rr almış, bana diyor 1. viteste 120 görüyorum 230'dan aşaya gitmiyorum falan. Adama ayak üzeri gidonu sıkı tutmayacaksın dizinle depoyu kavrayacaksın diyorum adam bana; yok öyle bişey sımsıkı tutcan gidonu diyor :queen: değil 200km, 50km ile ufacık bir virajda dokunsun frene hayatına mal olur. 10 kere anlatmaya çalıştım fakat nafile.

Çok güzel bunu ben yapamam bunları gördükten sonra hiçbi yerde motor kullanıyorum demem :)

birde bu parkurları drift yaparak geçenler var ya onlar tamamen kafayı yemiş artık.

İzmir İl Temsilcisi
Üstünde uzun süre calısırsa ve hareket kabiyeti kolay olan motosiklet ve gidon kullanırsa yapılmıcak meziyet degil :)

Dışardan inanın cok cok zor gözüküyor fakat uygun asvaflt uygun egitim ve uygun calısma ile 1 ayda bu parkura hazır olursunuz takiii.

Sadece hazır olursunuz bu adamların amacı saniyelere karşı yarışmak .

Öncelikle ss sürücü arkadaslar icin cok zorlıcak bir parkur ama tipik bir DL 650 yada t.a ile harikalar yaratabilirsiniz.

Forumdan reşit isimli arkadasımızın istanbulda bu sekılde düzenlenen bir yarışmada derecesi vardı yanlış hatırlamıyorsam ilgi duyan arkadaşlar onunla iletişime gecsin derim :cat:

Zx14r ile bu parkurdan daha zor parkuru yapan adam var. Hayabusa gibi bir motor. Herkes yapar tabiki yapilir ama boyle seri akici yapmak bakislar kalkik iken o engellere carpmamak. Bunlara yapamayipta ve trafikte vizirvizir aralara girmeyen hangimiz degilizki. Bos zamanlarda calisilmali bence

Zx14r ile bu parkurdan daha zor parkuru yapan adam var. Hayabusa gibi bir motor. Herkes yapar tabiki yapilir ama boyle seri akici yapmak bakislar kalkik iken o engellere carpmamak. Bunlara yapamayipta ve trafikte vizirvizir aralara girmeyen hangimiz degilizki. Bos zamanlarda calisilmali bence

Bu video eğitim değil gösteri videosu. Buradaki adamın bu hareketleri yapabilmesi ve bizlerin yapamaması çok normal.

Bütün japon polisleri yapabiliyor yapamayan motosikletli polis olamiyor. Video bitiminde çikan videolarda göz atabilirsin yada japanese police gymkhana motorbike falan yaz. Yagmurlu havada bile yapiyorlar bayanlar bile yapıyor. Düşer düşmez kalkip devam ediyorlar falan. Aslında normali bunlara yapabilmek. Yapamayan bir yerde patlak veriyor bence

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar