elektrikler kesildi :)

Selamlar,

Bu akşamüstü bir oto aksesuarcısından iki adet kırmızı stop (sis farı şeklinde) lamba aldım. Bir oto elektrikçisine gidip, arka fren kablosuna bağlattım.

Motor ilk marşta çalıştı, elektrikçiden çıktım 100 metre ilerledim, kornaya bastım tık yok, sinyal verdim tık yok...

motoru stop edip tekrar el marşına bastım yine tık yok...

Bu lambalar sanırım otomobil içinmiş... Motor iterek çalıştırınca çalışıyor ancak far, korna sinyal gibi hiçbir elektrik aksamı çalışmıyor.

Lambalar motora çok yakıştı ama sanırım içindeki ampüllerin gücü çok ağır geldi aküye.

Napmam gerekir ?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sigorta patlamış. Elektrik aksamı çalışmama sebebi bu. Ama sigorta neden patlamış ona bakmak lazım. Bağlarken sıyrılan bir kablo şase yapıyor olabilir.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ampul ne eğer h4 ağır egiliyorsa far ampulu var onlardan tak sigorta atmışsada şase yapmıştır bobinden gelen elektiriğe bak kontrol et

Selamlar,

Bu akşamüstü bir oto aksesuarcısından iki adet kırmızı stop (sis farı şeklinde) lamba aldım. Bir oto elektrikçisine gidip, arka fren kablosuna bağlattım.

Motor ilk marşta çalıştı, elektrikçiden çıktım 100 metre ilerledim, kornaya bastım tık yok, sinyal verdim tık yok...

motoru stop edip tekrar el marşına bastım yine tık yok...

Bu lambalar sanırım otomobil içinmiş... Motor iterek çalıştırınca çalışıyor ancak far, korna sinyal gibi hiçbir elektrik aksamı çalışmıyor.

Lambalar motora çok yakıştı ama sanırım içindeki ampüllerin gücü çok ağır geldi aküye.

Napmam gerekir ?

senın sıgorta gumlemıs bır yerde kacak olabılır + ve - ler bırbırıne temas etmıs olabılır yakrardan baglantıları gozden gecırmenı tavsıye ederım

Sigorta patlasa lambalar hiç yanmaz değil mi? Motor biraz çalıştıktan sonra frene basınca lambalar yanıyor ve bir süre sonra sönüyor... Sanırım akü yetmiyor..

Dostum sanırım ampuller yüksek geliyor ve devrede role kullanmadıysan eyer ,uzun süre kullanımda ,anahtarı ve kabloları eritme ihtimalin yüksek ,benim başıma geldi ,Ayrıca araba lambası,motosiklet lambası diye bir ayrım olmadığını düşünüyorum ...

Sigorta patlasa lambalar hiç yanmaz değil mi? Motor biraz çalıştıktan sonra frene basınca lambalar yanıyor ve bir süre sonra sönüyor... Sanırım akü yetmiyor..

işte aynen dediğin gibi olur sigorta atınca...motor çalışırken bir miktar elektrik üretir ve sen ondan bahsediyorsun.sigortanın yerini biliyorsan kendin halledebilirsin

işte aynen dediğin gibi olur sigorta atınca...motor çalışırken bir miktar elektrik üretir ve sen ondan bahsediyorsun.sigortanın yerini biliyorsan kendin halledebilirsin

Peki sigorta aşırı yüklenmeden patladıysa yeniden patlamaz mı ? Sigorta değerini bilinçli bir biçimde yükseltmek gerekmez mi ?

Şasi yapmış bir kablo var muhtemel. Son bağlanan ampüllerin etrafını iyice kontrol edin. Gerekirse söküp eskilerini bağlayın. Test etmiş olursunuz .

Frx

bendede yapıpı duruyor ama lanet kornanın demiren değen kabloları şase apıyormuş dumanlar yükselince fark ettim o günden beri hep cüzdanımda yede sigorta taşırım :)

sigorta sorunu değilmiş. sis farıymış aldıklarım ve içindeki ampüller çok kuvvetliymiş. Akü şarj edildi yeniden, ampüller minik ampüller ile değiştirildi. Sanırım bir daha kendi başıma lamba vs taktırmam :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar