elektrik tesisatı lazım

sevgili motordaşlarım ve ustalarım bu konuda pek bir bilgiye sahip olmadığım için, sitelerde ufak bir araştırma yaptım ve bazı modellerin buldum ancak kendı motorumun bulamadım alışveriş yapacağım sitede birkaç model var bunların hangisi uyumlu olur elektrık tesısatı için birkaç değişiklik önemli değil, motorum 125 kt yorum ve bilgi sizden:silent:

http://www.mopetpar.com/StockProperties.php?SCode=ST05440

http://www.rialli.com/urunler/9364__elektrik-tesisati-cg125-agk-celik-cdi-6-soket-cift/

muhakkak düşünmüşsündür ama servisten orjinalini getirtmek daha mantıklı değilmi? Farklı motorların tesisatları birbirine uymuyor diye biliyordum.

servis ile görüştüm elbette sitelere bakmadan önce gittiğim ilk yer orası oldu ve çokk pahalı bir fiyat çıkarıyorlar 60 lira civarı gibi birşey ve kargo ücreti yok 10 lıra gıbı bir kargo ücreti alıyorlar,bilerekte AGK 125 modelininkinide sordum onlarda aynı fiyata geliyor.İnternetten araştırma yaptığımda ise AGK125 modeli 23 lira arada 2 katı fark var yani benim kullanmış olduğum motorsikletin elektrik tesisatından da açık aşikar 2 katı fiyat istediği onun için sitelerden almaya karar verdim ama yok bazı modellerinki var uyum sağladığını bilemiyorum işte

Merhaba arkadaş zaten başka bi motora ait olan tesisatı kendi motorunuza uygulayabilecek derecede konuya hakimseniz kendi motorunuzdaki tesisatı onaramazmısınız.

merhaba tesisatın durumu pek iç açıcı değil,ekleme kablo sonradan takılan fişlerle yürüyo :D zaten.başka motorun teisatını uygulamak derken kastım şu atıyorum kontak soketi değişiktir bunu değiştirmek yada kesip eklemek tarzında söledim.

yada bunun elektrik şemasını bulma gibi bir şansımız varmı ,aslında o da işimi görür demi sonuçta..

en sağlıklısı fiyatı ne olursa olsun orjinalini almak. soketler uymayabilir, bazı parçaların çalışma tarzı farklı olabilir(elektriği aküden yada statörden alması gibi.) sonradan uğraşmak ve servisten yardım isteme ihtimalini de düşününce en iyisi orjinalini taktırmak.

anlıyorum ama göz göre görede kazık yemek olmuyor içime sinmiyor,alışveriş zaten yapıcam eklemiş olduğum siteden almışken dedim başka model uyarsa onuda alıyım dıye ama gozuken olmucak,elektrik şemasınıda bulsam aslında çözüm olur benım içinde onu nerden buluruz şimdi?

İstersen hiç uğraşma orjinali ne kadarsa verip al uğraşamadan montajını yapabilirsin diye düşünüyorum.Gidip farklı bi tesisatı uydurmak uğraştıracak.Ustaya yaptırsan alın terini fazlasıyla çıkaracak.En iyisi orjinali gibi görünüyor.Aslında biraz vaktin bol olsa sadece kablo ve fiş takımı alarak tesisatı kendinde yapabilirdin hemde kendini geliştirmiş olurdun ama tabi sabır ve zaman gerekli.Yani insan istedikten sonra sınır yoktur herşeyi yapar.

şema olsa yaparım yınede aslında iyi olur dedıgınız gibi uğraşmayı sevıyorm bu konularda bırazda merak oldugundan bu işlere yapabılcegımı dusunuyorum ama şema gereklı sanırım ufak bır hatada oradan yardım almak ıcın

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar