Elektrik arızası

Merhaba.
Cfmoto 150 kullanıcısıyım.
Motorumun elektrik sorunu vardı. 4 gün önce statör değiştirdim sorun düzelmedi. Bugün kargo ile konjektörümde geldi. Eski konjektörü yerinden sökmeden sadece bağlantı kablolarını sökerek yeni konjektöre taktım. Motorumu çalıştırdım. 15 dakika kadar çalıştı. 15 dakikanın sonunda akü voltajım 13.6 ya kadar yükseldi. ( 12 nin üzerine hiç cıkmazdı) Yeterli dedim ve motosikleri stop ederek bağlantı kablolarını söktüm. Eski konjektörü yuvasından cıkarıp yenisini taktım. Tüm bağlantıları yaptım ve motoru çalıştırmak istedim fakat, kontağı açınca ne gösterge açılıyor ne marş basıyor nede far yanıyor. Motoruma hiç elektrik gelmiyor. Enjeksiyonlu olduğundan vurdurmayı denemedim bile.
Sigortaları kontrol ettim hiç bir sorun yok, aküyü söküp tekrar taktım tüm kabloları kontrol ettim yine yok. Deneme amaçlı eski konjektörü geri taktım ama yinede elektrik gelmiyor motoruma.
Nasıl bir yol izlemem gerekiyor ? Sorun neyden kaynaklı olabilir ?

Bir şeyi yanlış bağlayıp bütün tesisatı yakmış olabilir misin?

Motorda sigorta kutusu haricinde birde akünün yanında duran bir ana sigorta varmış 😁 O sigorta yanmış. Değiştirdim şu an çalışıyor bir sorun yok :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar