Sinyal verenin haklı,kafa gösterenin haklı olduğunu düşünmenden yazdım o cümleleri!!!!!
Senin söylediğin ve benimde katıldığım o defansif sürüşü,kamyon sürücüsündende beklememiz doğru olmazmı sence?????
Ben sinyal veren herkesi haklı görümüyorum, ben sadece bıraktığında tek başına ayakta kalma yeteneği olmayan bir alet kullanıyoruz, diğer insanlardan çok daha fazla dikkatli olmalıyız. Ayşe Şule Bilgiçin bir yazısında okumuştum ve çok beğenmiştim. Tam sözcük olmayabilir ama anlattığı şey şuydu. Motosikletçi yaptığı kazadan % 100 sorumludur, diğerlerinden farklı olmalıyız her kötü olasılığı öngörmeliyiz diye bir yazıydı.
Forumda bu ayarda bir topik daha var bir arkadaşta gazetedeki yazıya sinirlenip mail atmış çok güzel davranış, burada motorcumu suçlu kamyoncumu suçludan öte geçmiş diğer konu medyann bizi kötü çocuk gibi gösterdiği duruma isyan etmiş.
Ben 4 tekerlek kullanırkende, 2 tekerlek kullanırkende çok dikketli olmaya ve önceliği genellikle karşımdaki sürücülere özellikle yayalara ve motosikletlilere vermeye çalışıyorum. Ama beni anlayamadığım tek nokta. Kabullenmemiş olmamız.
Keşke olmasaydı, keşke yaşanmasaydı ama..... İşin birde karşı tarafından bakılabilmeli, taksici, minibüsçü ve otobüslerden nefret ediyoruz genellikle ama bana geçenlerde yol veren üsteik bir halk otobüsü olmasına rağmen kollayan şoförü gördükten sonra bu ön yargım kısmende olsa kırıldı.
Doğa sporlarını sevmem nedeniyle İstanbula yakın olan izmitte çok fazla anternmanlık alan var ve mecburen otobandan gidip gelirim. Otobanlara beni kamyoncular kadar koruyan görmedim. En çok onlar dikkat ediyorlar, ama bu iş karşılıklı. Ben sağdan gitmeme rağmen aynamda onları gördüğümde hızımı azaltın iyice sağa yanaşyorum hatta emniyet şeridine geçip onların hızlarını değiştirmeden beni geçmelrine yardımcı oluyorum. Ama maalesef çoğunluk ne yapıyor? Banane kardeşim bassın frene beklesin veya sol şeride geçip ordan geçsin diyor....
O cüssedeki araçların vites geçişleri bizler gibi değil, durup kalkmaları o kadar kolay değil. Geçiş için şerit değiştirmeleri bile sıkıntılı oluyor zaman zaman. Ama onların arasında da kasaplık yapanlar yok mu var ama mesele karşı tarafı anlamak ve buna göre hareket etmek.
Bu genç arkadaş, öyle yada böyle kendi hayatını riske atmıştır ve aslında olmasaydı kşke diyeceğimiz bir olayın içerisine dahil olmuştur. Trafik kurallarına göre 8/8 kamyoncu suçu bile olsa bizim kardeşimizdeki suç kendi dışındaki insanların ona zarar vermek üzere yolda olduğunu düşünmeden, kasksız, koruma ekipmansız bir şekilde o yola çıkmasıdır.
Bu konuda motorcu arkadaşa yükleniyor gibi görünsemde, sizlerle aynı duyguları paylaşıyor ve aynı acıyı yaşıyoruz, ama eğer bizler bu motorcu arkadaşaın arkasında bu kadar durursak kusursuz görürsek ve herşeyi kamyoncuya yüklersek, herkes kamyoncuya bakacağı için bu çocuun eksikleri ile kimse ilgilenmez. Birileride onları göstermek zorunda bu topicin kılıda ben oldum artık ne yapalım. Canlar sağolsun.
"KAZASIZ SÜRÜŞLER"