Şimdi ben hem araç hemde motosiklet kullanıyorum bu yüzden biraz objektif yaklaşabilirim olaya. Şu aralardan geçme olayını bence mümkünse bırakalım yada en azından geçerken sürat yapmamaya çalışalım, çok görüyorum benim düz yolda tırsarak çıktığım hızlarla adam trafikte aralardan geçiyo

Ve ne kadar sürekli aynalarımı kontrol etsemde genelde tam yanımda bitmeden göremiyorum. Bu yüzden araçlara yaklaştığımızda hafif korna ile yada ara gazı ne bileyim ürkütmeyecek şekilde geldiğimizi belli etmemiz lazım diye düşünüyorum. Eğer bir motorcuyu sıkışık trafikte arkamda görürsem eğer mümkünse sağa yada sola doğru aracı çekerek yol vermeye çalışıyorum. Tabi bunu her araç sürücüsündende bekleyemeyiz.
Ben genelde motor kullanırken aralara ve özellikle araçların sağından geçmemeye çalışıyorum , ama geçen gün Ankara-Samsun yolunda 2 tane kaza vardı ve trafik kilometrelerce kitlenmişti.Olabildiğince dayanmaya çalıştım ama olmadı , o sıcağın altında mont kask eldiven vs. mahfoldum ve ben dedim buradan uzamalıyım , ilk defa aralara girerek yoluma devam ettim. Araç sürücülerininde bunu anlayıp biraz anlayışlı olmaları lazım. klimamız falan yok o güneşin altında sıcakta onlar gibi saatlerce trafikte bekleyemiyoruz. Bence karşılıklı hoşgörü bu olayı çözer gibime geliyor.
Birde bu aralar moda olan bişey var en ufak hatada aracı takip edip bir ton küfür vs. etmeler. adamla kavga etmeler , Adam özür dilediği halde adamın ağzını burnunu kırmalar falan , birde kask kamerası aldıysa tamam evlere şenlik , trafiğe sırf bunun için çıktığını düşündüğüm adamlar var , Biri ufak bi hata yapsada hemen adamla kavga etsem bunuda youtube' a koysam diyen

Yani bu kadar sinirli olmamak gerekiyor , daha tatlı dilli bir şekilde durumu anlatırsak , en cahil adam bile yaptığıın yanlış olduğunu anlayıp hatasını kabul edecektir diye düşünüyorum