Bence siz atip tutuyorsunuz. Ben burada cogu kisi daha dogmamisken motosiklet kullaniyordum. Emniyet seridine hayatta girmem, guncel bursuru supersport motosiklet kullandim hic egzoz takmadim. Su anki 1000rr dimdada egzoz yok onceki r6 dada yoktu. Hic plaka kivirmam kapatmam plakalik sokmem, kuyruk altina takmam kucuk plaka taktirmam. Aralara girmem , trafik kurallarina ve ozellikle hiz limitletine dikkat ederim.
Siz her boku yapin , kurallari hice sayin, embiyet seridine girin, egzoz takip milleti rahatsiz edin, aralara girin slalom yapin trafikte, kaldirima yayalarin gececegi yere motosiklet parkedin sonra saygi bekleyin
Hadi oradan motorcu tayfasinin %90 i apaci, utaniyorum motorcu olmaktan 22 yildir motorcuyum eski yarisciyim, iyice boku cikti artik , motorla bile giderken motorculardan tiksiniyorum artik.
şimdi hem araç hem motor kullanan biri olarak gözlemlerimi yazayım efendim. şimdi bu motorcu camiası temelde ikiye ayrılıyor. biri motoru kurallara uygun kullanmaya çalışıp, elitist bir modda takılanlar. hepsi saray soylusu gibi takılıyorlar. onlar için motorculuk en hakikii duygu. kameraya sürüşlerini çekiyorlar akşam analiz ediyorlar. ekipmanları tam eğitim alınmadan motora binilmesine karşılar vb. altlarına maddi duruma göre görece iyi motorlar var.
bir de apaçi tayfa var. bunlarda ekipman ve eğitim yok. kuryeler bir nebze ama özellikle dandik restoranların dağıtım elemanları, kenar mahalle apaçileri hep burada. altlarında ya dandik scooter var, yada devasa motorlar var kask dirsekte, aynalar kapalı altlarındaki motor 300 e vuruyor. bunların sayısı fazla ve motor kazalarında en çok bunlar ölüyor.
trafikte hayvanlık yapanlar da bunlar. araba kullanırken de motor kullanırken de bunlardan çekiniyorum en çok.
insanlar aslında ikinci gruba gıcıklar. ama forumlarda sözlükte aktif olanlar birinci grup. haliyle herkes birbirini başkasının hareketi üzerinden eleştiriyor. motorcu taksiciye, trafik magandasına uyuz. araba kullanan dağıtım elemanına sinirli birbirine giydiriyor habire. magandanın ve apaçinin olaydan haberi yok. aynen devam.
12.07.2015 00:35 cemera
bu gayet güzel açıklamış arkadaşlar karşıdakine saygı bize saygı demek trafikte
"mesela ben hic kirmizi isikta bekleyen motor gormedim. halbuki beklemeleri lazim." Demiş arkadaş daha dün pazar günü sarıdan kırmızı yandığı an hızım biraz yüksek olmasına rağmen durdum kırmızı ışıktan 1 taksi 1 sivil araç geçti.