Ekonomi hakkında...

mutlaka, onu zaten belirttim.
itirazım refah noktasında. öyle çok fark olacağını düşünen bence bir daha düsünsün :)

Barınma giderleri oldukça yüksek ama diğer giderler çok makul. Şu anda Türkiye'de mutfak masrafları Avrupa seviyesine çıkmış hatta geçmiş durumda üstelik İstanbul gibi büyükşehirlerde kalitesiz ürünlerle besleniyoruz. Çocuğu olan aileler için çocuğun/çocukların özel okul masraflarını düşünmemenin ve alacakları eğitimin kalitesi bile gitmek için yeter sebep. Ben buradaki kazancımla bir R1300GS alamam ama Avrupa'da aynı kazançla gayet rahat alabiliyorum. (Leasing...) Ama çok çalışmak lazım, çok.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Benim gözlemlediğim Türkiyede Avrupaya göre ucuz olan tek şey manav alışverişi.

voodevil, bırak bu işleri :)

Edirne ye gecen yıl kofte yemeye gittim ulen Edirneyi işgal etmişiniz :)
cigerciler bulgara calışıyor :)

eeee bu millet hak etti ama. Hizmet edin lan Bulgar kardeslerinize :d

Afiyet olsun, sanıyorum africa twin ille gittiniz :)

Çarşı pazar için gidenlerde biliyor daha ucuz olmadığını ama gidiyorlar. Türkiyede özellikle yeme/içme için seçenek çok, burda seçenek için Sofyaya gitmek gerek ama Edirne daha yakın kalıyor.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Afiyet olsun, sanıyorum africa twin ille gittiniz :)

Çarşı pazar için gidenlerde biliyor daha ucuz olmadığını ama gidiyorlar. Türkiyede özellikle yeme/içme için seçenek çok, burda seçenek için Sofyaya gitmek gerek ama Edirne daha yakın kalıyor.

olabilir :)

biraz bilimsellik koyalım

https://www.numbeo.com/cost-of-living/compare_cities.jsp?country1=Netherlands&city1=Amsterdam&country2=Turkey&city2=Istanbul

dikkat edin kira dahil bile değil.dahil edilmişi de varmış.

Son düzenleme:

Şu mesajdan sonra şüphem kalmadı. :) 4000 işinden şüphelenmem lazımdı da yoğundum boşluğuma gelmiş.

Benim gözlemlediğim Türkiyede Avrupaya göre ucuz olan tek şey manav alışverişi. Türkiyede diğer her şey için daha fazla para harcamanız gerekiyor.

Para üstü alırken tikkatli olunuz.:wiinkk:
euro.jpg

Bulgaristandan gelip Edirne'de alışveriş devri de bitmiş, bir iki yıl önce belki öyleydi ama artık alışverişe Bulgaristan'a gitmek bize daha ucuza maloluyor. O furya tersine dönmüş yani. Ben de Decathlon mağazasından çadır ve diğe rkamp malzemeleir alışverişi için Bulgaristan'ın Burgaz şehrine gitmiştim, aradaki farkla ailecek 2 gün oraları gezmiş olduk, kara bile geçtik.

Türkiye çok pahalı, geçen yaz sonu Yunanistan'da kampingde bizim çadırın yan tarafındaki komşularımız motorla Türkiyeye gelen 3 tane almancıydı. Siz niye buraya tatile geldiniz dediler, burası daha ucuza geliyor, sınırı geçip Türkiye'ye varınca görürsünüz dedim.

Zaten ekonomi denen şey bir neden değil bir sonuçtur, tek başına ekonomi demek bir anlam ifade etmez, ekonomi-politik ya da sosyoekonomik şeklinde konuşulduğunda bir anlamı olur.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bulgaristandan gelip Edirne'de alışveriş devri de bitmiş, bir iki yıl önce belki öyleydi ama artık alışverişe Bulgaristan'a gitmek bize daha ucuza maloluyor. O furya tersine dönmüş yani. Ben de Decathlon mağazasından çadır ve diğe rkamp malzemeleir alışverişi için Bulgaristan'ın Burgaz şehrine gitmiştim, aradaki farkla ailecek 2 gün oraları gezmiş olduk, kara bile geçtik.

Türkiye çok pahalı, geçen yaz sonu Yunanistan'da kampingde bizim çadırın yan tarafındaki komşularımız motorla Türkiyeye gelen 3 tane almancıydı. Siz niye buraya tatile geldiniz dediler, burası daha ucuza geliyor, sınırı geçip Türkiye'ye varınca görürsünüz dedim.

Zaten ekonomi denen şey bir neden değil bir sonuçtur, tek başına ekonomi demek bir anlam ifade etmez, ekonomi-politik ya da sosyoekonomik şeklinde konuşulduğunda bir anlamı olur.

konu aslında bir kişinin gelip Avrupanın metropollerinde aynı paraya(4000 euro) İstanbul dan çok daha refah içinde yaşayacağını iddia etmesiyle çıktı.

kusura bakmayında istanbul da 20 milyon kişi yaşıyor. o yuzden bana dandik dundik köyden bozma sehirlerle karşılaştırma için gelmeyin.

siteyi koydum, beğenmeyen varsa farklı kaynak koyabilir
oyle 3 5 gün italya da tatile giderek atıp tutanları ciddiye almıyorum.
motor kiralamak ucuzmuş. vay be alkışşşş.

konu aslında bir kişinin gelip Avrupanın metropollerinde aynı paraya(4000 euro) İstanbul dan çok daha refah içinde yaşayacağını iddia etmesiyle çıktı.

kusura bakmayında istanbul da 20 milyon kişi yaşıyor. o yuzden bana dandik dundik köyden bozma sehirlerle karşılaştırma için gelmeyin.

siteyi koydum, beğenmeyen varsa farklı kaynak koyabilir
oyle 3 5 gün italya da tatile giderek atıp tutanları ciddiye almıyorum.
motor kiralamak ucuzmuş. vay be alkışşşş.

20 milyon nüfus var da o 20 milyonun 19 milyonu köylü veya köylü gibi davranıyor? Madem köyden bozma dedik ben mesela Freiburg'u İstanbul'a her zaman tercih ederim; orada göreceğim tek ayı muhtemelen Kara Orman'dan gelen gerçek bir ayı olur :) İstanbul'da her trafiğe çıktığımda diş gıcırdatmaktan çenem ağrıyor.

Forumdan Uzaklaştırıldı
20 milyon nüfus var da o 20 milyonun 19 milyonu köylü veya köylü gibi davranıyor? Madem köyden bozma dedik ben mesela Freiburg'u İstanbul'a her zaman tercih ederim; orada göreceğim tek ayı muhtemelen Kara Orman'dan gelen gerçek bir ayı olur :) İstanbul'da her trafiğe çıktığımda diş gıcırdatmaktan çenem ağrıyor.

:) köy derken ufak, sakin, yoğunluğu olmayan sehirleri yazmayın demek istedim.

2 saat önce bbc earth te romanya yı gösteriyodu, romenin köyüne bile kurban olayım pırıl pırıl her yer.
bizim millet çöpün çöpü. yok olsa dünya ne kaybeder ?

neyse ama yani şunu bilin , 4000 euro istanbul da krallar gibi yaşıyorum sdssss avrupanın metropollerinde ise 4000 euro ya zar zor idare edilir :)

:) köy derken ufak, sakin, yoğunluğu olmayan sehirleri yazmayın demek istedim.

2 saat önce bbc earth te romanya yı gösteriyodu, romenin köyüne bile kurban olayım pırıl pırıl her yer.
bizim millet çöpün çöpü. yok olsa dünya ne kaybeder ?

neyse ama yani şunu bilin , 4000 euro istanbul da krallar gibi yaşıyorum sdssss avrupanın metropollerinde ise 4000 euro ya zar zor idare edilir :)

Bekâr adamsın okul taksidi ödemiyorsun ondan böyle düşünüyorsun sanki? :)

avrupa nın bir metropolunde cocuk yetiştirmek çok daha pahalı olsa gerek.

Bizimkiler sürüyle yaptıklarına göre bence çocuk ödenekleri var çoğunda ;) araştır bence. Nüfus yaşlanması problemi var, o yüzden teşvik konusu çocuk yapıp büyütmek.

Forumdan Uzaklaştırıldı
3.Aralık.2024 ve geldik yine zurnanın zırt dediği enflasyon verilerine...

Kasım ayı enflasyonu ;

Tüik : %2,24
Enag : %4,06

12 aylık enflasyon ;

Tüik : %47,09
Enag : %89,77

Bilin bakalım ne oldu;

Yargıtay onursal üyesi Seyfettin Çilesiz Tüik'i,
madde sepetini gizlediği için mahkemeye vermişti.

Tüik mahkeme talep etmesine rağmen madde sepetini vermedi.

Nemi oldu,
Tüik mahkemenin istediği madde sepeti listesini teslim etmediği halde,
mahkeme Tüik lehine karar verdi.

O, "ben göt kılıyım" diye haykıranların taaaaaa........

milletimizin salaklık seviyesi çok yüksek çıktı maalesef, biraz daha bir şeylerin bir taraflarımıza girmesini bekleyeceğiz yada artık beklemek yerine bir şeyler yapacağız...

şöyle bir öneride bulunayım, Hüseyin Hakkı Kahveci 'yi araştırın, yıllardır milleti birleştirmeye çalışıyor. geçtiğimiz 1 Aralık günü İstanbul da konuşma yaptı 8 bin kişilik gösteri salonunda toplandık. Fiili olarak mücadele etmek isteyenler Atabey19 ocaklarına katılabilirler..

bu beladan halk olarak biz kendimizi kurtaracağız ve Hüseyin Hakkı Kahveci bu uğurda yıllardır emek veriyor ve Türkiye'nin yarısından çoğunda ocak açmış durumda. Küçükçekmece konuşması baya coşkuluydu, ellerimiz patladı alkışlamaktan :D

bakın, geçen aylarda kredi kartlarına yıllık 750 lira vergi getirdiler ve bir milyondan fazla insan kredi kartları için işlem yapmışlar ve işin sonucunda bu derece bir tepki olunca hükümet geri vites yaptı... eğer millet olarak toplanıp bu yavşak politikacıların karşısına dikilebilirsek bunların korkudan kaçıp gideceklerine ben %100 eminim..

Küçükçekmece buluşması inanılmaz coşkuluydu benim için

Gözünüz aydın...
2024 yılı enflasyonu açıklandı !

Tüik : %44,38
Enag : %83,40

Halaycılar, beter olun...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar