Ekmeğe Zam Gelmiş..

Niye ugrastiriyorsun milleti yav.

Parası olması ve Türkiye ye hainlik yapması en büyük istisna degilmi sorgusuz vatandaşlık vermiyorlar mı. Yoksa ben yanlış mı biliyorum.
Hatta para ikinci planda yeter ki muhterem hocam Efendi'nin adamı ol yeterli. Tam olarak tarife de uyuyor Amerika'da nadir bulunan iş ""vatan hainliği""

abi şu adama hain deyip durma, ayıp oluyor. kimdir, nedir bilmiyoruz. günahını alıyorsunuz.

fetö'nün beyin takımına hain diyebiliriz ancak ekmeğinin peşinde koşan, es kaza cemaat ile ilişki içinde bulunmuş insanlara hain dersek işin içinden çıkmak mümkün değil.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Niye ugrastiriyorsun milleti yav.

Parası olması ve Türkiye ye hainlik yapması en büyük istisna degilmi sorgusuz vatandaşlık vermiyorlar mı. Yoksa ben yanlış mı biliyorum.
Hatta para ikinci planda yeter ki muhterem hocam Efendi'nin adamı ol yeterli. Tam olarak tarife de uyuyor Amerika'da nadir bulunan iş ""vatan hainliği""

ilahi ATP, neyi doğru biliyorsun ki bu doğru olsun? :)

Kimler yediriyor size bu komiklik derecesinde saçma propagandaları?

Bir tane bile Amerika'yı bilen insan yok mu etrafınızda?

Yazık yahu. Kaç yaşında insanlar nelere inanıyorlar. Hadi inandılar diyelim, "Acaba?" bile demeden ulu orta paylaşabiliyorlar... Nasıl bir kuru özgüvendir anlaşılır şey değil. Sizin gibiler çoksa Erdoğan az bile yapıyor valla.

Son düzenleme:
Kalıcı olarak iş bulma ve yatırım dışında yol bilmiyorum. Belki vardır. Yatırım miktarı zamanında 600bin dolardı. Belki değişmiş olabilir. İş bulma olayını Türkiye'den yapmanız gerekiyor. Yani Amerika'da bir şirket sizi işe alırsa çalışma vizeniz oluyor. 5 sene sonra vatandaş olabiliyorsunuz. Onun dışında, eğer gelmeye niyetiniz varsa, Green Card çekilişine mutlaka başvurun. Çıkıyor insanlara ve geliyorlar.

"Ne iş olursa yaparim aağğbeey" malesef işlemiyor. "Hele bi gidek, gerisini sora düşünürük" bile zor. Turist vizesi verirken Amerika'dan yasa dışı kalma ihtimali olanlari elemeye çalışıyorlar (mesela genç, çalışma geçmişi yok, maddi durumu zayıf, Amerika'da bir yakını yok, vs.) Ancak Türkiye'de uzun süredir stabil bir işte çalışıp yazın iki hafta Amerika'ya tatile giden çifte, veya Amerika'daki çocuğunu görmeye giden yaşlı bir çifte 10 yıllık vizeyi tak diye veriyorlar.

Hemen başlıyorum kenara her gün 1 dolar atmaya.

Pardon 1 dolar dedim, atmasınlar "fetö"den içeri.

Tamamen maddi imkanlar sebebiyle. Yoksa ben de istemez miyim 1 yerine kenara 100 dolar atmayı...

Forumdan Uzaklaştırıldı
abi şu adama hain deyip durma, ayıp oluyor. kimdir, nedir bilmiyoruz. günahını alıyorsunuz.

fetö'nün beyin takımına hain diyebiliriz ancak ekmeğinin peşinde koşan, es kaza cemaat ile ilişki içinde bulunmuş insanlara hain dersek işin içinden çıkmak mümkün değil.

Teşekkürler. Ancak ATP'nin kafasındaki alternatif gerçeklikte ben gerçekten de vatan hainiyim galiba. Buna cidden ikna olmuş durumda. Şimdilik umutsuz vaka gibi geliyor bana. Belki zamanla.

İyi tarafı, çekinmeden yazıyor aklındakileri. Durumu anlamama faydası oluyor. Tayyip nasıl bu kadar cesaretli olabiliyor, nasıl ortaya çıkan utanç verici rezaletleri elini yıkar gibi geçiştirebiliyor, tam aklım almıyordu, şimdi daha iyi anlıyorum. Tabii ki Erdoğanı destekleme adına her yalanı yutmaya hazır bir kitle olduğunu tahmin ediyordum, ama kanlı canlı bir örneğini görmek, yazdıklarını okumak bambaşka bir şey.

Uzaydan çekilmiş dünya fotoğrafına bakmakla, bizzat uzaydan dünyaya bakmak gibi bir şey olsa gerek...

Motosikleti
NC 750 xdct Norden 901

Hiç bir zaman direk olarak hain demedim,demem de.. şartlara bağlı sorular sordum
--- fetö terör örgütü mü
-- hainlere lanet okurmusun......vs

Zorda olsa epey uğraştan sonra sadece bir kez bir yorumunda fetö terör örgütü ne lanet olsun dedi..

Ayrıca haşmetlimiz şunu kaçırıyor. Tayyibe nefret le Türkiye'ye nefret aynı şey değil. Sanki Türkiye Tayyip ten ibaret gibi onun için.

Haşmetlimiz Türkiye'yi kötülemek ile tayyibi kötülemeyi eşitlemiş vaziyette..

Bu kadar Türkiye karşıtı olmak insanı ne yapar bilmiyorum sen söyle..

Yandaşı olduğu güruh ( kimlerse) kesinlikle vatansever değil.

Kaç defa yazdım sokmuşum Tayb...de ak parti. Yedek diğerlerine de.

""Her şartta"" Türkiye'yi kötüleyene nasıl bir kelime tarif edilir

Siyasette muhalif olmakla. Türkiye'ye muhalif olmak farklı şeyler

Ak parti Türkiye değil sadece siyasi bir parti. Bugün başarılıdır yarın gider. Ama Türkiye ve haşmetlimiz gibiler daima bakımlı olacaktır

Motosikleti
D400
devlet sixpacklerimizi düşündüğü için zam yapıyor, i lev ye tayyib

Zamanının MEYAK kesintileri vardı, Devlet , memurunu soydu o sistemle. Bu da öyle mi olacak nedir ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:30 ----------

Dün bindiğim taksici ilginç bir şey söyledi, Pendik'ten sonra Benzin epey daha pahalıymış, 15-20 kuruş farkediyor dedi. Sebebini bilmiyormuş.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Hiç bir zaman direk olarak hain demedim,demem de.. şartlara bağlı sorular sordum
...
Haşmetlimiz Türkiye'yi kötülemek ile tayyibi kötülemeyi eşitlemiş vaziyette..

Bu kadar Türkiye karşıtı olmak insanı ne yapar bilmiyorum sen söyle..

Direk hain demiyorsun ama habire ima edip duruyorsun. Daha önce uyardım seni, "Net ol. Ya hain de, ya da sus." diye. Ama demeye çalıyorsun boyuna... Kendini de avutuyorsun "demedim" diye.

Soru sormaya gelince, al sana bir soru: "Annen orospu muydu?" Böyle soru olur mu? Resmen hakaret. Böyle bir soru sormadan önce delil getirmem gerekir.

Türkiye'yi kötülemek için Tayyib'i kötülüyormuşum. Delilin ne? Belki o senin hüsnü kuruntun? Yazdığım bir şey seni böyle düşünmeye sevk ediyorsa açık açık sor, netleştireyim.

Daha gecenlerde Türkiye ile olumlu üç şey yaz dedin. Hakaret gibi bir istek. "Annenin iffetine dair üç örnek ver" gibi bir soru. Ama kafayı takmış olduğun için yazdım. Çıt yok.

Peki sen açıktan "benim annem iffetli biri" demene rağmen "bana öyle gelmiyor" deyip habire "annen orospu" iması yapsam?

Bırak artık şu imalı imalı yazmayi. Çünkü bana da öyle geliyor ki nesebi düzgün bir insan, bu kadar kolay başkalarının haysiyetiyle oynayamaz.

Son düzenleme:
Motosikleti
NC 750 xdct Norden 901
Direk hain demiyorsun ama habire ima edip duruyorsun. Daha önce uyardım seni, "Net ol. Ya hain de, ya da sus." diye. Ama demeye çalıyorsun boyuna... Kendini de avutuyorsun "demedim" diye.

Soru sormaya gelince, al sana bir soru: "Annen orospu muydu?" Böyle soru olur mu? Resmen hakaret. Böyle bir soru sormadan önce delil getirmem gerekir.

Türkiye'yi kötülemek için Tayyib'i kötülüyormuşum. Delilin ne? Belki o senin hüsnü kuruntun? Yazdığım bir şey seni böyle düşünmeye sevk ediyorsa açık açık sor, netleştireyim.

Daha gecenlerde Türkiye ile olumlu üç şey yaz dedin. Hakaret gibi bir istek. "Annenin iffetine dair üç örnek ver" gibi bir soru. Ama kafayı takmış olduğun için yazdım. Çıt yok.

Peki sen açıktan "benim annem iffetli biri" demene rağmen "bana öyle gelmiyor" deyip habire "annen orospu" iması yapsam?

Bırak artık şu imalı imalı yazmayi. Çünkü bana da öyle geliyor ki nesebi düzgün bir insan, bu kadar kolay başkalarının haysiyetiyle oynayamaz.

Geçen başka bir terbiyesize de yazdım Annelerin sadece eli öpülür. Onun dışında bir şey yapılmaz. Bir şeye aracı yapılmaz,ima edilmez...

Bu edepli insanlar için geçerlidir

Sıkıştığında edep sınırlarını zorlayan zavallı bir adamsın. Yandaş olduğun güruh karakterini buraya yansıtma.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Geçen başka bir terbiyesize de yazdım Annelerin sadece eli öpülür. Onun dışında bir şey yapılmaz. Bir şeye aracı yapılmaz,ima edilmez...

Bu edepli insanlar için geçerlidir

Sıkıştığında edep sınırlarını zorlayan zavallı bir adamsın. Yandaş olduğun güruh karakterini buraya yansıtma.
Tanımadığı insana ulu orta ikide bir vatan haini imasında bulunan, üstüne bir de utanmadan gevşek gevşek "direk olarak demedim" yazan kişinin aklına birden bire saygı ve edep mi geliverdi?

Erdoğan'ın da bazen aklına geliveriyor öyle, "burası bir hukuk devleti" deyiveriyor.

Fikir ve ifade özgürlüğü sadece senin için geçerli değil.

Sen ulu orta sürekli benim vatan sevgime dil uzatırsan, benim de aynı şekilde senin nesebine dil uzatmama ne engel kalır? Anne kutsal da vatan ne?

Saygı ve edep bekliyorsan, saygı ve edep göstermeyi de öğrenmen lazım.

Ellerini öptükleri annelerin bazılarını merak eden olursa diye buraya bırakıyorum. asdasf

semih-ozakca-anne1.jpg

ayse-celik-cezaevi1.jpg

Cumartesi Anneleri'nin 701. hafta eylemine izin verilmedi
https://www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-45383446

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Ellerini öptükleri annelerin bazılarını merak eden olursa diye buraya bırakıyorum.
Şahsen iktidarın çıkarından başka bir kutsalı olduğuna inanmıyorum.

O yüzden pek hevesliler çıkarlarıyla çelişen herkesi vatan haini ilan etmeye... Şehit annesiymiş, 8 aylık hamileymiş, çocuğu yeni vefat etmiş, 2 haftalık bebeği olan anneymiş, umurlarında değil. Ne İslam hukukunda, ne de medeni hukukta var böyle rezalet.

Lafa gelince hukuk devletiyiz, annelerin elinden öperiz, özgürlüğü savunuruz. Hepsi doğru, ta ki çıkarlarıyla çelişene kadar... O zaman vatan haini ilan edilirler. Gündüz sokak ortasında oynayan on yaşında kız çocuğuna saldıran sabıkalı cinsel taciz sanığı serbest yargılanır, hamile ve bebekli anneler tutuklu...

Bir noktadan sonra ikiyüzlülük karakter haline geliyor sanki.

Şahsen iktidarın çıkarından başka bir kutsalı olduğuna inanmıyorum.

O yüzden pek hevesliler çıkarlarıyla çelişen herkesi vatan haini ilan etmeye... Şehit annesiymiş, 8 aylık hamileymiş, çocuğu yeni vefat etmiş, 2 haftalık bebeği olan anneymiş, umurlarında değil. Ne İslam hukukunda, ne de medeni hukukta var böyle rezalet.

Lafa gelince hukuk devletiyiz, annelerin elinden öperiz, özgürlüğü savunuruz. Hepsi doğru, ta ki çıkarlarıyla çelişene kadar... O zaman vatan haini ilan edilirler. Gündüz sokak ortasında oynayan on yaşında kız çocuğuna saldıran sabıkalı cinsel taciz sanığı serbest yargılanır, hamile ve bebekli anneler tutuklu...

Bir noktadan sonra ikiyüzlülük karakter haline geliyor sanki.

Hikaye ya... Rasyonel bir dünyanın adama hiçbir faydası yok. Ahlak ve zeka sahibi olmadığı için, bunların önemli olduğu bir dünyaya kendini kapatıyor haklı olarak. Bildiğin vasat. Tekrar tekrar ciddiye alarak hata yapıyoruz.

Anlamayı kolaylaştırması açısından naçizane önerim; ‘Homo Sapiens’in yazarı Harari: ‘Gereksizler’ diye yeni bir sınıf doğuyor

http://www.diken.com.tr/homo-sapiensin-yazari-harari-gereksizler-diye-yeni-bir-sinif-doguyor/

Hakkını arayan terörist, susup intihar eden ruh hastası.

Bunlar da çok zeki ve ahlaklı. Hadi lan oradan.

"Şehitlerin kanıyla kurulan bu ülkeyi kasetlere teslim etmeyeceğiz" denmiş. Hükümet=Devlet mantalitesi buradan çıkmış demek ki.

Anlamayı kolaylaştırması açısından naçizane önerim; ‘Homo Sapiens’in yazarı Harari: ‘Gereksizler’ diye yeni bir sınıf doğuyor
Bu konu doğru,isimlendirmeyi çok beğenmesem de,evrim hızlandı,gelişen teknoloji insanlar arasında zekasını kullanabilen ve kullanamayanlar olarak bir uçurum yaratmaya başladı,Ve her iki tür kendisi gibilerle evlenerek ayrımı derinleştiriyor. Muhtemelen 1-2 bin yıl sonra 2 tür insan ortaya çıkmış olacak.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bu konu doğru,isimlendirmeyi çok beğenmesem de,evrim hızlandı,gelişen teknoloji insanlar arasında zekasını kullanabilen ve kullanamayanlar olarak bir uçurum yaratmaya başladı,Ve her iki tür kendisi gibilerle evlenerek ayrımı derinleştiriyor. Muhtemelen 1-2 bin yıl sonra 2 tür insan ortaya çıkmış olacak.

Teori mantıklı geliyor ama işleyiş tam uymuyor.

1. Çekinik özellikler çok sonra ortaya çıkabiliyor. Bu da sürekli başa alıyor işleyişi.

2. Eşit fırsat olanağı olmadığı için insanların başarılı görünenleri ile başarı potansiyeline sahip olanları arasındaki ortak küme çoğu zaman küçük.

Açıkçası bir ülkenin başarısı da insan kaynağını ne kadar iyi kullandığına bağlı.

Amerika o yüzden eşit fırsat olayına bu kadar önem veriyor. Kadın, zenci, Meksikali, ve göçmenlere karşı ayrımcılığa engel olan çok ağır yasaları bunun için koymuş.

Bence biz de bunun için ülke olarak geri kalmışız. Bırakın ırk farkını, memleket farkı bile sorun bizde. Bir işe iyi olanı değil, varsa akrabayı, değilse memleketten birini, o da olmazsa yakın politik veya dini görüşten birini alıyoruz.

Ülke böyle ilerlemez ki?

Kim bilir kaç tane cevher doğuda ücra bir köyde doğup ölüyor, veya saçmasapan işlerle hayatını harcayıp bitiriyor. Kim bilir kaç kişi torpil veya dini/siyasi görüş farkı yüzünden hakkettiği pozisyona gelemiyor.

Burada haksızlığa uğrayan sadece o kişiler değil. Tüm ülke, hepimiz haksızlığa uğruyoruz aslında.
Ülkenin üçte beşte biriyle tümünü doyurmaya çalışıyoruz. Bırakmıyoruz ki herkes hakkettiği işi yapsın.

Açıkçası bu on yıllardır böyle...

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar