Hesap hatası, sehven.
Son düzenleme:
Çok büyük zam gelmiş ekmeğin gramı 0,6 kuruştan 0,625 kuruşa çıkmış..
Evet çalgı çengi yeni davul geldi haydi vurun bakalım..
Ha bu arada gerçekten zam gelecek bu arada.
Yandaşlık ilginç bir şey.
Bir de bunların çoğu dindar.
Şahsen gerçekten dindar birinin hükümeti desteklemesini anlamakta zorlanıyorum.
Hem ülke için de, hem de dünya çapında ciddi zarar verdi adam (sözde) dindar kimliğiyle islam'a.
Ekmeğe %25 zam gelmiş nasıl hesap yaptınız anlamadım ki..
Altın mübarek, gramla ekmek hesabi yapiyoruz.
Ironi degil ise hic komik degilsin Ahmet emmi.
Bu dediklerini anlamak için biraz vicdan lazım. Pul pul dökülen sahte tevazu ve bilgelik kadar iğrendiğim bir sahtekarlık, ahlaksızlık şekli yok. Yıllarca içlerinde yaşadım. Ciğerlerini bilirim.değil mi ya?
doları da abartıyorlar mesela
0.01 dolar sadece 0.006 kuruş arttı sadece; bunlar kıyameti koparıyorlar
gerçeklikle, olduğuna inandığınız/ inanmak için yırtındığınız şeyler arasındaki fark açıldıkça, böyle dalga geçiyorsunuz; bazınız da çirkefleşiyor
en azından bunu yapmasanız. bir şey yazmayın yahu
ama yok. illa yazacaksınız değil mi? çünkü siz yanılmış olamazsınız ve tüm bu feryatlar hep dış güçler falan
burada insanlar, sırf muhaliflikleri/ hainlikleri yüzünden feryat ediyor hemi?
bu ülke oligarşiye teslim ediliyor, böyle bir düzende altta kalanın canını çıkarırlar
o ekmeği alamayacaklar varsa bir yerlerde veya artış yüzünden ekmeğinden kısmak zorunda kalacaklar; onların ahı üzerinize olsun
Gerçekten yandaş olmak ilginç birşey.
Dünya da ideolojik olarak asla bir araya gelmeyecek insanların ortak siyasi düşman için bir araya gelmesini sağlıyor..
Muhafazakâr hasmetlimiz ateist deist...vs herkesle yandaş olmaktan mutluluk duyuyor.
..... yandaş.....
sıfat & ad
birinden ya da bir şeyden yana olan, bir düşünüye, bir isteğe, bir oya katılan, onu destekleyen (kimse)
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:51 ----------
Matematiğim kötü pek hesap yapamam...
Ama benim her zaman aldığım ekmeğe (1 TL idi) % 25 zam geldi 1,25 oldu..
Başlıktaki hesaba tekrar bak
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:53 ----------
Yav Lucas valla gına geldi aç bir başlık 10-15 kişi başta haşmetlimiz vur ha vur
Vallahi sıktı artık yav. Tamam anladık yeter daaaaaaa
Gerçekten yandaş olmak ilginç birşey.
Dünya da ideolojik olarak asla bir araya gelmeyecek insanların ortak siyasi düşman için bir araya gelmesini sağlıyor..
Muhafazakâr hasmetlimiz ateist deist...vs herkesle yandaş olmaktan mutluluk duyuyor.
Ama diğeri daha kötü değil mi?
Haklı olan bir ateiste haksız deyip, müslümanım diyen yolsuz, arsız, suçluyu desteklemem mi doğru olan?
Yoksa kimin söylediğinden bağımsız olarak doğruya doğru, yanlışa yanlış demek mi doğru olan?
Kimin haklı olduğuna dinine, inancına veya siyasi görüşüne göre mi karar veriliyor?
Müslümanım deyip de cehennemin dibini boylayacak yok mu hiç?
Ortamda ciddi oranda cahillik, yandaşlık ve kabilecilik sezinliyorum... Tehlikeli seviyelerde. Ülkemiz niye bu halde belli.
Kalıcı olarak iş bulma ve yatırım dışında yol bilmiyorum. Belki vardır. Yatırım miktarı zamanında 600bin dolardı. Belki değişmiş olabilir. İş bulma olayını Türkiye'den yapmanız gerekiyor. Yani Amerika'da bir şirket sizi işe alırsa çalışma vizeniz oluyor. 5 sene sonra vatandaş olabiliyorsunuz. Onun dışında, eğer gelmeye niyetiniz varsa, Green Card çekilişine mutlaka başvurun. Çıkıyor insanlara ve geliyorlar.Onu bunu bosver de, beyin olmadan nasil göçülüyor oraya de bir hele bana.
Standart insanlari green card harici nasil aliyorlar Amerika'ya ?
Gelip iş bulmak, calisma izni almak kolay mi ? Ne iş olursa yaparim aağğbeey ayaklarini yedirebiliyor muyuz ?
2 adult + 1 child (5 years old) i want to live your eeemerika (e'yi uzatmak önemli mevzu) desek almazlar mi bizi ?
Kalıcı olarak iş bulma ve yatırım dışında yol bilmiyorum. Belki vardır. Yatırım miktarı zamanında 600bin dolardı. Belki değişmiş olabilir. İş bulma olayını Türkiye'den yapmanız gerekiyor. Yani Amerika'da bir şirket sizi işe alırsa çalışma vizeniz oluyor. 5 sene sonra vatandaş olabiliyorsunuz. Onun dışında, eğer gelmeye niyetiniz varsa, Green Card çekilişine mutlaka başvurun. Çıkıyor insanlara ve geliyorlar.
Vize ve göç olayı Homeland security'ye bakıyor. Amerika'daki çoğu kurum gibi o da bağımsız. Çünkü ülkeye kimin girip çıktığından onlar sorumlu. O yüzden burda bir şirket veya şahıs ne yaparsa yapsın, olay homeland security'de bitiyor. Anca mektup veya referans yazarlar. Ancak onu okuyup karar verecek ve sorumluluğun altına girecek homeland security.Bankada 800 dolarım var söylesene beni alsınlar.
Haşmet ağam
İha-uav konularında deneyimim var. Amatör telsizcilik vs de var. İso, ce, rohs gibi kalite konularının sertifika ve eğitimlerini sürekli alıyorum. Üretim ve talaşlı imalat konuların da iş deneyimim var. Yazılım konusunda da çalısıyorum 11 aydır. Javascript(nodejs, bootstramp vs) phyton öğrendim sayılır. Tubitak dan destek arayıp kabul edilmeyen projem var. 2 sene sonra benzer şekilde bir ticari işletme fikri uygulamaya soktu. Hepsinin kağıt küregi tam.
Okul olayları karışık. Ancak şuan sakarya endüstri devam ediyor uzaktan ögretim. Siz deneyimli birisiniz hiç şansım var mı?![]()
Büyütmeyin. Domatesin gramı 0,9 kuruş işte. Bedava mı yiyeceksiniz yani?
Üniversite eğitimi ve dil çok iyi olmadan çok kolay olmaz gibi geliyor bana.
Ancak birçok istisna tabii ki mevcut. Mesela burada lüks bir Türk restoranı açılır, restoran Türkiye'den İngilizcesi bile olmayan ama çok iyi bir aşçıyı getirebilir... Veya burada Türklerin yoğun olduğu bir yerde cami açılır, Türkiye'den çalışmak üzere imam getirebilir.
Amerika'daki insanların zor yapacağı bir işi yapabiliyorsanız, ve o işe Amerika'da ihtiyaç varsa gelmek çok kolay olabilir.
Yazılım konusunda bayağı açık var diye biliyorum. Üniversite mezuniyeti, dil, ve iyi tecrübe olduktan sonra neden olmasın?