Siz dememiş miydiniz bir dönem sizin de cemaate sempati duyduğunuzu?
Niye ugrastiriyorsun milleti yav.
Parası olması ve Türkiye ye hainlik yapması en büyük istisna degilmi sorgusuz vatandaşlık vermiyorlar mı. Yoksa ben yanlış mı biliyorum.
Hatta para ikinci planda yeter ki muhterem hocam Efendi'nin adamı ol yeterli. Tam olarak tarife de uyuyor Amerika'da nadir bulunan iş ""vatan hainliği""
Niye ugrastiriyorsun milleti yav.
Parası olması ve Türkiye ye hainlik yapması en büyük istisna degilmi sorgusuz vatandaşlık vermiyorlar mı. Yoksa ben yanlış mı biliyorum.
Hatta para ikinci planda yeter ki muhterem hocam Efendi'nin adamı ol yeterli. Tam olarak tarife de uyuyor Amerika'da nadir bulunan iş ""vatan hainliği""
Kalıcı olarak iş bulma ve yatırım dışında yol bilmiyorum. Belki vardır. Yatırım miktarı zamanında 600bin dolardı. Belki değişmiş olabilir. İş bulma olayını Türkiye'den yapmanız gerekiyor. Yani Amerika'da bir şirket sizi işe alırsa çalışma vizeniz oluyor. 5 sene sonra vatandaş olabiliyorsunuz. Onun dışında, eğer gelmeye niyetiniz varsa, Green Card çekilişine mutlaka başvurun. Çıkıyor insanlara ve geliyorlar.
"Ne iş olursa yaparim aağğbeey" malesef işlemiyor. "Hele bi gidek, gerisini sora düşünürük" bile zor. Turist vizesi verirken Amerika'dan yasa dışı kalma ihtimali olanlari elemeye çalışıyorlar (mesela genç, çalışma geçmişi yok, maddi durumu zayıf, Amerika'da bir yakını yok, vs.) Ancak Türkiye'de uzun süredir stabil bir işte çalışıp yazın iki hafta Amerika'ya tatile giden çifte, veya Amerika'daki çocuğunu görmeye giden yaşlı bir çifte 10 yıllık vizeyi tak diye veriyorlar.
abi şu adama hain deyip durma, ayıp oluyor. kimdir, nedir bilmiyoruz. günahını alıyorsunuz.
fetö'nün beyin takımına hain diyebiliriz ancak ekmeğinin peşinde koşan, es kaza cemaat ile ilişki içinde bulunmuş insanlara hain dersek işin içinden çıkmak mümkün değil.
abi şu adama hain deyip durma, ayıp oluyor. kimdir, nedir bilmiyoruz. günahını alıyorsunuz.
fetö'nün beyin takımına hain diyebiliriz ancak ekmeğinin peşinde koşan, es kaza cemaat ile ilişki içinde bulunmuş insanlara hain dersek işin içinden çıkmak mümkün değil.
Hiç bir zaman direk olarak hain demedim,demem de.. şartlara bağlı sorular sordum
...
Haşmetlimiz Türkiye'yi kötülemek ile tayyibi kötülemeyi eşitlemiş vaziyette..
Bu kadar Türkiye karşıtı olmak insanı ne yapar bilmiyorum sen söyle..
Direk hain demiyorsun ama habire ima edip duruyorsun. Daha önce uyardım seni, "Net ol. Ya hain de, ya da sus." diye. Ama demeye çalıyorsun boyuna... Kendini de avutuyorsun "demedim" diye.
Soru sormaya gelince, al sana bir soru: "Annen orospu muydu?" Böyle soru olur mu? Resmen hakaret. Böyle bir soru sormadan önce delil getirmem gerekir.
Türkiye'yi kötülemek için Tayyib'i kötülüyormuşum. Delilin ne? Belki o senin hüsnü kuruntun? Yazdığım bir şey seni böyle düşünmeye sevk ediyorsa açık açık sor, netleştireyim.
Daha gecenlerde Türkiye ile olumlu üç şey yaz dedin. Hakaret gibi bir istek. "Annenin iffetine dair üç örnek ver" gibi bir soru. Ama kafayı takmış olduğun için yazdım. Çıt yok.
Peki sen açıktan "benim annem iffetli biri" demene rağmen "bana öyle gelmiyor" deyip habire "annen orospu" iması yapsam?
Bırak artık şu imalı imalı yazmayi. Çünkü bana da öyle geliyor ki nesebi düzgün bir insan, bu kadar kolay başkalarının haysiyetiyle oynayamaz.
Tanımadığı insana ulu orta ikide bir vatan haini imasında bulunan, üstüne bir de utanmadan gevşek gevşek "direk olarak demedim" yazan kişinin aklına birden bire saygı ve edep mi geliverdi?Geçen başka bir terbiyesize de yazdım Annelerin sadece eli öpülür. Onun dışında bir şey yapılmaz. Bir şeye aracı yapılmaz,ima edilmez...
Bu edepli insanlar için geçerlidir
Sıkıştığında edep sınırlarını zorlayan zavallı bir adamsın. Yandaş olduğun güruh karakterini buraya yansıtma.
Şahsen iktidarın çıkarından başka bir kutsalı olduğuna inanmıyorum.Ellerini öptükleri annelerin bazılarını merak eden olursa diye buraya bırakıyorum.
Şahsen iktidarın çıkarından başka bir kutsalı olduğuna inanmıyorum.
O yüzden pek hevesliler çıkarlarıyla çelişen herkesi vatan haini ilan etmeye... Şehit annesiymiş, 8 aylık hamileymiş, çocuğu yeni vefat etmiş, 2 haftalık bebeği olan anneymiş, umurlarında değil. Ne İslam hukukunda, ne de medeni hukukta var böyle rezalet.
Lafa gelince hukuk devletiyiz, annelerin elinden öperiz, özgürlüğü savunuruz. Hepsi doğru, ta ki çıkarlarıyla çelişene kadar... O zaman vatan haini ilan edilirler. Gündüz sokak ortasında oynayan on yaşında kız çocuğuna saldıran sabıkalı cinsel taciz sanığı serbest yargılanır, hamile ve bebekli anneler tutuklu...
Bir noktadan sonra ikiyüzlülük karakter haline geliyor sanki.
Bu konu doğru,isimlendirmeyi çok beğenmesem de,evrim hızlandı,gelişen teknoloji insanlar arasında zekasını kullanabilen ve kullanamayanlar olarak bir uçurum yaratmaya başladı,Ve her iki tür kendisi gibilerle evlenerek ayrımı derinleştiriyor. Muhtemelen 1-2 bin yıl sonra 2 tür insan ortaya çıkmış olacak.Anlamayı kolaylaştırması açısından naçizane önerim; ‘Homo Sapiens’in yazarı Harari: ‘Gereksizler’ diye yeni bir sınıf doğuyor
Bu konu doğru,isimlendirmeyi çok beğenmesem de,evrim hızlandı,gelişen teknoloji insanlar arasında zekasını kullanabilen ve kullanamayanlar olarak bir uçurum yaratmaya başladı,Ve her iki tür kendisi gibilerle evlenerek ayrımı derinleştiriyor. Muhtemelen 1-2 bin yıl sonra 2 tür insan ortaya çıkmış olacak.