Ekipmanı su geçirmez hale getirmek için sprey vs.

Korumalı kot pantolon ve sırt çantasını su geçirmez malzeme ile kaplayabilir miyiz? Şuradaki ürün sizce işe yarar mı?
Amacım reklam değil. Yağmurlu havalar için en azından çantama bir çare bulmam gerekiyor.

http://dryforever.net

Deichman dan kar botu almıştım yanında da su geçirmez yapan sprey önermişlerdi, almak istersen oraya bakabilirsin

Muadilini kullanmıştım verimli değil. Ilerde güzel ürünler haline gelecekler ama şuan değil.

Sitesinden anladığım kadarıyla bunu uyguladıktan sonra o eşyayı kafana göre çamaşır makinesine atıp yıkayamıyorsun. kuru temizleme uygulanabilir diyor. ayrıca etki süresine de 1 yıla kadar demiş ama giyilen eşyalarda 3 aya kadar demiş. bu da demektir ki her ay yeniden uygulamak gerekir :) 40 lira verip 1 kutu alındığında ne kadar gider bilemiyorum ama sürekli spray kullanmak da pek mantıklı değil. bu ürün banyo fayansları için daha uygun sanki :)

Bu yazılan talimatlara göre fiyatı biraz fazla

Kod:
 Önemli Uyarı! 
Uyguladığınız yüzeydeki nano kimyasal bağın oluşması için 24 saat geçmesi gerekmektedir. 

NOT: 
Maksimum koruma elde etmek için en az iki kat uygulama tavsiye ediyoruz. İlk uygulamayı yaptıktan biraz kurumasını bekleyip sonra ikinci uygulama yapılır. Uyguladığınız yüzeyde güçlü bir nano kimyasal bağ oluşturmak için 24 saat geçmesi gerekmektedir. 200ml dryforever ile ortalama 2 metrekare yüzey koruması sağlanabilinir. Kuru temizlemeden sonra tekrar uygulayınız. Yıkamalardan sonra korumanın etkinliğini test ediniz, gerektiği takdirde tekrar uygulama yapınız. Yağmurlu havalardan sonra tekrar uygulamanız tavsiye edilir.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
başka bir alternatif sunayım
su geçirmez olmuyor ama suyun yüzeyden akmasını sağlıyor
uygulayacaksanız önce başka bir yerde denemenizi tavsiye ederim
önce bildiğimiz mum 'u yüzeye sürüyorsunuz o sürdüğünüz yüzeyi daha sonra saç kurutma makinesi ile ısıtıyorsunuz işlem tamam :D maliyetsiz ve kolay :D

önce bildiğimiz mum 'u yüzeye sürüyorsunuz o sürdüğünüz yüzeyi daha sonra saç kurutma makinesi ile ısıtıyorsunuz işlem tamam :D maliyetsiz ve kolay :D

mum yani farafin tor ve kir tutucudur, muhtemelen ne kadar toz kir varsa üstüne yapışıp leş gibi olacak ve temizlemesi çok zordur. normal su deterjanla temizlenmez parafin. onun özel çözücü kimyasalları var onu bulup kullanmanız lazım.
bir benzeri; araçlar fabrikadan çıkarken uzun yolculuğa çıkacak olan araçlar mum yani farafinle kaplanarak sevk edilir. bazen araç bayilerinde üzeri toz toprak leş gibi sıfır araçlar görürsünüz. işte o araçlar parafinle kaplanmış araçlardır. bayi onları özel çözücü kimyasalla yıkar ve temizler.

Ben bu spreyleri yıllardır kullanıyorum. Şu ki revit montumda da var. Yağmurda su üzerinden kayıp gidiyor. Kötü tarafı kalıcı olmaması. Yıkama sonrası yenilemek gerek. Birkaç ay en fazla dayanıyor. Aynı şekilde dağ koşularında kullandığım sırt çantası ayakkabı, tozluk ve şapkada da bundan kullanırım. Çok iş yarar.

hangi marka daha iyi hangisini öneriyorsunuz. malum yağmur camur var pantolon batıyor..

ayakkabı ve eldiven için WD40 iş yapıyor

Deneme yapmadım ama Plasti dip ile de kaplanabilir

Çanta için bununla uğraşmaya gerek yok doğa sporları malzemesi satan yerlerden çanta yağmurluğu alabilirsiniz.
Şu gecirmez olmakla suya dayanıklı olmak farklı şey.mesela en çok su giren yerler dikiş yerleridir,su geçirmez ürünlerde dikişler iç kısımdan özel bantlarla yalıtılılır.
Yoğun yağışta verimli olmayacağını düşünüyorum.

Su kaydırıcı özelliği olan spray ürünler kalıcı bir çözüm olmasa da oldukça işe yararlar. Yıllarca kışlık botlarımda kullandım.

Hatta daha iki gün önce FLO mağazasından şu ürünü aldım. Ayakkabı mağazalarında veya AVM'lerde bulabilirsiniz.

Woly-Wet-Blocker.jpg

250ml'lik kutu, 24,90 TL.

Üzerinde "tekstil üzerinde ekstra güçlü" yazıyor. Kot pantolonda da rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Tabii ki pantolon veya kumaş yıkandıktan sonra ürün etkisini kaybedecek veya kullanım sıklığına bağlı olarak zamanla etkisi azalacaktır. Ama bu süre zarfında işini gayet güzel görecektir.

İşini görecektir derken "sağanak yağmur altında saatlerce değil" tabii ki.

Not: Uygulama yaparken kapalı alanda, oda içinde değil, havadar bir yerde yapmak gerekiyor. Çünkü kuruyana kadar keskin bir koku yayıyor, ama kuruduktan sonra koku falan kalmıyor.

Son düzenleme:
Çanta için şunu buldum :

http://urun.n11.com/bisiklet-aksesuarlari/spinoton-15-35lt-ayarli-canta-yagmurlugu-P35133850

Deneyip sonuçlarını bildireceğim.

Ben mum kullanıyorum gayette on numara 5 yıldız oldu. Hatta Hudson robocop montuma denedim. 2-3 haftadır da kullanıyorum. Ne kir toplama ne de başka bir sıkıntısını görmedim. Yağmurda da gayet işe yarıyor.

Ben mum kullanıyorum gayette on numara 5 yıldız oldu. Hatta Hudson robocop montuma denedim. 2-3 haftadır da kullanıyorum. Ne kir toplama ne de başka bir sıkıntısını görmedim. Yağmurda da gayet işe yarıyor.

Mum nefes alırlık özelliğini azaltır. Ayakkabı veya mont a uygularsanız çok terlersniz.

Nikwax bu konuda iyidir. Outdoor veya motosiklet mağazalarında bulabilirsin. Deterjanlı bir ürünü var. Kıyafeti makinaya atıyorsun, biraz da üründen katıp yıkıyorsun ve kıyafet su geçirmez oluyor. Denemedim ama kullananlar memnun. http://www.nikwax.com/en-us/products/productdetail.php?productid=267

acayip toz topluyor o zaman bir saat içinde bütün giysiniz çamur deryası oluyor
denedim tecrübeyle sabittir

ayrıca su itici spreylerin hiç birisi sizi motosiklet ile korumaz
bakınız durduğu yerde üzerine su döküldüğünde su sadece akıyor
yağmur damlaları pat pat diye yüzeye çarpmaya başladığında
yaklaşık 5 dakika içerisinde spreyin bütün özelliği gidecektir
sizi %100 waterproof diye yazan ayakkabılara bi bakmanızı tavsiye ederim
mağazalarda üzerine göstermelik su dökerler ve su akar ama üzerine suyu biraz sert bir şekilde attığınızda deri hemen çeker

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar