ekenomik far içi değiştirme :D

slm arkadaşlar öncelikle bu işi yapmamdaki gaye motorun iyi aydınlatması içindir şöyle anlatayım ben motorumla kaza yapınca ybrnin yuvarlak farını motoruma taktım ucuz olmasından dolayı ancak iyi aydınlatmayınca 55-60w lık ampul taktım zaten erimeye başlamış içi bunu takınca tam eridi yani taktığım far çok adimiş bende içini sordum birde ne desinler 35 lira içi dedim bunu takınca erime yapar mı büyük takarsan gene eriri erimeyeni 70 lira yuh demişim bu ne ya bende kafaya koydum bir pratik çözümü olması gerek aklıma yuvarlak araba farları geldi renault12 lerin farı uyar diye düşündüm gittim sordum 12 lira dedi hemde cam ve saç içi birde 2 yıl garantili :cherry: aldım bir tane birde silikon aldım 1,5 liraya gittim eve söktüm baktım ufak geldi bende önceki farın tasını kırdım yuvarlak şekilde resimde var resim çekemedim kırmadan önceki halini sonradan resim çekmek aklıma geldi neyse çok konuştum işte resimler :D

bu reno farımız

100_1128.jpg

100_1129.jpg

burada da farı takacağım parçalar farın içinide eskisini yani kırdım :D

100_1130.jpg

farı eski çerçeveye silikonladım

100_1131.jpg

buda arkasından tuturulmuş hali

100_1132.jpg

buda önden görünümü tabi etrafı az çirkin oldu ama orayada ilerki zamanlarda birşeyler düşüneceğim tabi ama sizinde bir öneriniz varsa lütfen söyleyin

100_1133.jpg

motora taktım ancak akşam ikindi,leyin başladım ama silikonun kuruması flan derken akşam oldu :D

100_1134.jpg

kısa görünümü ancak foto iyi çıkmamış :(

100_1135.jpg

100_1137.jpg

buda uzun

100_1136.jpg

100_1139.jpg

100_1140.jpg

resimler az ama olsun sizde uğraşın derim süper oldu şahsen şimdi korkuda kalmadı eriyecek diye :D

torosun farı degilmi bu onun iki tane oluyorda yanyana daha güzel olurdu

bu sıstemı sanırım mct cılerde uyguluyorlardı ( yanlıs hatırlamıyorsam )

bu sıstemı sanırım mct cılerde uyguluyorlardı ( yanlıs hatırlamıyorsam )

abi onu bilmem bu aklıma geldi yaptım bir yerden almadım yani ancak mctye tam oyuracağı kesin sebep amcamında mct var öğle bir baktım farına tam ona göre gibi görünüyor :D

güzel bir çalışma hoş olmuş. diyer farı problemli olanlara güzel fikirler verebilir.

herşey iyi hoş çözüm pratik ucuz ancak karşıdan gelenler de aynı şeyi düşünecekler mi ?

herşey iyi hoş çözüm pratik ucuz ancak karşıdan gelenler de aynı şeyi düşünecekler mi ?

Karşıdan gelenler için sorun olacağını düşünmüyorum sonuçta ampul aynı(H4) kısa far flamanının altında muhafaza var, bu sayede far tasının alt tarafına ışık gitmediğinden dolayı uzun far kullanmadıkça diğer sürücüler rahatsız olmayacaktır.
night%20guide.jpg

fatih ellerine sağlık güzel olmuş bundan sonra bir mercekli xenon gider bu motor a

tebrik ederim,pratik ve ekonomik bir şekilde olayı çözmüşsün.
ampül olarak da osram night breaker takarsan baya rahat edersin.
Ek olarak en iyi aydınlatma (yola yansıyan ışık) çukuru derin olan far çanaklarında olur.

Kocaeli İl Temsilcisi
eline koluna sağlık birilerine fikir olur işine muhakkak yarar ...:cat::rendeer:

güzel bir çalışma eline sağlık...

teşekkürler ramazan abi

guzel calısma olmus walla emegıne saglık ne dıyeyım .

güzel bir çalışma hoş olmuş. diyer farı problemli olanlara güzel fikirler verebilir.

teşekkürler inş. yararlı olur

teşekkürler ancak göz almıyor uzunları bile yaktım baktım fara göz alması yok resimlere bakmayın fotoğraf makinesinden alıyor zannedebilirsinis :D

Karşıdan gelenler için sorun olacağını düşünmüyorum sonuçta ampul aynı(H4) kısa far flamanının altında muhafaza var, bu sayede far tasının alt tarafına ışık gitmediğinden dolayı uzun far kullanmadıkça diğer sürücüler rahatsız olmayacaktır.
night%20guide.jpg

emin abi sağol aydınlattığın için :cat:

fatih ellerine sağlık güzel olmuş bundan sonra bir mercekli xenon gider bu motor a

teşekkürler salih abi ancak zenona gerek yok bu bana yeter :D

tebrik ederim,pratik ve ekonomik bir şekilde olayı çözmüşsün.
ampül olarak da osram night breaker takarsan baya rahat edersin.
Ek olarak en iyi aydınlatma (yola yansıyan ışık) çukuru derin olan far çanaklarında olur.

sağol abi üzerinde narva alman malı araba ampulü var 60/55 w lık role bağladım ampul için ama belki dediğinizide takarım ilerde orjinal olsun diye :D

eline koluna sağlık birilerine fikir olur işine muhakkak yarar ...:cat::rendeer:

sağolun inş. yararlı olur zaten yararlı olsun diye yayınlıyoruz yaptıklarımızı :cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar